UAZ - auto do turystyki ?
Moderator: Student
Ratunku ! Z kim ja się zadaję ? Co Wy macie ? Uazy ? Wy macie SYFY nie Uazy ! Pojechałe 150km i nawet wróciłem bez problemów do domu. Ja dwa tygodnie temu wróciłem z Kozackich Wertepów.Przejechałem po Karpatach i ukraińskich "asfaltach" około 1400km. I co ? Nic. Naprawiali koledzy Gelendy,Patrole,Miśki,Nissany itd. Wiecie doskonale że na Kozackich off-roadu nie brakuje. Auta się dzielą na sprawne technicznie i niesprawne. I tyle na ten temat.
Uaza nie polecam na długie trasy.Mała prędkość maksymalna, duży hałas w kabinie, spalanie duże itd.
Uaza nie polecam na długie trasy.Mała prędkość maksymalna, duży hałas w kabinie, spalanie duże itd.
- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
Żeby uskuteczniać takie podróże trza duża samozaparcia w człowieku
i to nie tylko w kierowniku wycieczki ale w w załodze na pokładzie również!
Hałas to mało powiedziane!! Przy 90 km/h podniesiony Uaz na terenowych kapciach HUCZY jak czołg!!
Ja jestem tym wariatem który tłucze kolejnego już Uaza po długich trasach. W tym roku jade na Krym.
Jeśli chodzi o awaryjność to już naprawde nie moge słuchac marudzenia niektórych.
Uaza po zakupie należy rozebrać do części pierwotnych dokonać naturalnej selekcji podzespołów i złożyć z zachowaniem wszelkich prawideł , gdzieniegdzie poprawiając fabryke.
UAZ wówczas staje sie pojazdm względniebezawaryjnym!!

Hałas to mało powiedziane!! Przy 90 km/h podniesiony Uaz na terenowych kapciach HUCZY jak czołg!!
Ja jestem tym wariatem który tłucze kolejnego już Uaza po długich trasach. W tym roku jade na Krym.
Jeśli chodzi o awaryjność to już naprawde nie moge słuchac marudzenia niektórych.

Uaza po zakupie należy rozebrać do części pierwotnych dokonać naturalnej selekcji podzespołów i złożyć z zachowaniem wszelkich prawideł , gdzieniegdzie poprawiając fabryke.

UAZ wówczas staje sie pojazdm względniebezawaryjnym!!
To byla tylko taka zagajka<Kacper> pisze:Nie ma za co przepraszac po to jest forum.Wolnosc wypowiedzi jest wszedzie i w kazdym dzialematchbox pisze:Przepraszam, ze sie wtracam w nie swoje forum, ale mam pytanie do uzytkownikow Uaz-ow![]()
Ja czasem tez do suzuki zagladam

Lepiej napiszcie cos o ogorku jako camp-wagenie

LJ-80 - FUN
LJ-81 jeszcze lepsza
LJ-81 jeszcze lepsza

Posiadałem dwa Honkery i jednego Uaza 452. Do tzw. turystyki zdecydowanie polecam Honkera, a i w terenie będzie lepszy od Ogóra. Jeśli kupującego interesuje kierunek Wschód to radzę Uaza. Uczestnicząc w Kozackich odwiedzałem wiele ukraińskich wsi. Najczęściej spotykanym autem był Ził 6x6 i Uaz. Problem części nie istnieje.
Jak juz wczesniej mowilem Ja bym do takiej lajtowej jazdy VW transportera syncro zapodal i bylby git. Wiekszy komfort duzo sie zaladuje. Dostepnosc czesci w zachodniej europie nie wiem jak jest z czesciami do uaza ale podejzewam ze cienko
Wiadomo ze to auto wiekowe ale i do uaza trzeba troche dolozyc by mial byc bezawaryjny. A jak wiadomo autro zaznoaczyl ze nie chodzi mu glownie o upalanie w terenie tylko bezstresowy dojazd w stosunkowo latwym terenie bo jak kadett dawal rade

no tylko zeby takiego VW znalesc to trzeba troche szukac
moze w UE cos sie znajdzie predzej

no tylko zeby takiego VW znalesc to trzeba troche szukac

Pajero 2,8TD LWB, bodylift 2'' i MT 33x12,5''
VW Syncro to fajne auto. Kiedyś miałem adres strony warsztatu w Niemcowni gdzie Pan zajmuje się przeróbkami VW Syncro. Np. instaluje 1.9 lub 2.5TDI VW do busa.Zmienia zawias i wchodzą koła 33 cale. Niemcy zwłaszcza tak przerabiają Syncro w wersji Westfalia czyli camping totalny. Podróżują tak przerobionymi autami często po afrykańskich bezdrożach.
No to i ja się dołożę
Maluch to też auto wcale nie turystyczne... ale byłem w Grecji ładnych parę lat temu
Ktoś trafnie zauważył - aut dzielą się na sprawne i niesprawne. I to zamyka temat.
Ja swoimi dwoma uazami byłem na kilku wycieczkach
( zresztą razem z Kpeugotem)np. Świdnik Ruciane Nida - 410 km w jedną stronę, Świdnik - Olsztyn k/Częstochowy 300 pare w jedną, Świdnik - Licheń 570 w jedną stronę... Świdnik Zagórze, Świdnik Sanok itd itd. Jasne Uaz to nie Galenda, ale nic nie zastąpi Uaza kabrio w letni wieczór czy dzień.
Prędkości są różne - mozna 80-90 ale można też śmiało w trasie 110 km/h i nie tylko przez 5 km. Z taką miniej więcej prędkością przelotową pokonywaliśmy te trasy!!
Kłócicie się o bzdury, Uaz nadaje się do turystyki jak każde inne sprawne auto, no i emocje zapewnione - puszczą hamulce, albo koło się odkręci - to powinno być ryzyko wkalkulowane
Cóż to za frajda jeździć super sprawnym i wygodnym F-150 za dużą bańkę skoro można Uazem dobrze zrobionym za 8-10 tyś. Jeżeli ktoś myśli, że taniej zrobi Uaza na sprawnego i wytrzymałego to niestety ale się oszukuje
Syfiarze wszystkich krajów nadwiślańskich łączcie się!!
p.s. z tego co pamiętam Kasprolteż niezłe trasy wycinał swoim Uazem i jakoś wszystko było git.

Maluch to też auto wcale nie turystyczne... ale byłem w Grecji ładnych parę lat temu

Ktoś trafnie zauważył - aut dzielą się na sprawne i niesprawne. I to zamyka temat.
Ja swoimi dwoma uazami byłem na kilku wycieczkach

Prędkości są różne - mozna 80-90 ale można też śmiało w trasie 110 km/h i nie tylko przez 5 km. Z taką miniej więcej prędkością przelotową pokonywaliśmy te trasy!!
Kłócicie się o bzdury, Uaz nadaje się do turystyki jak każde inne sprawne auto, no i emocje zapewnione - puszczą hamulce, albo koło się odkręci - to powinno być ryzyko wkalkulowane

Syfiarze wszystkich krajów nadwiślańskich łączcie się!!
p.s. z tego co pamiętam Kasprolteż niezłe trasy wycinał swoim Uazem i jakoś wszystko było git.
Zbowid

No więc dzisiaj skończyłem rzeźbić szpachlę na hardtopie i położyłem pierwszą warstwę czarnego matu na ów dach. Auto ma być "lada dzień" zrobione na etap "przygotowany do malowania" więc jutro idę kupić ze dwa zapasowe wałki. Pomaluję, zrobię fotki, mimo, że nie cała elektryka jeszcze podpięta... 

Władek - Kraków
-
-