prosze o poradę.
Moderator: Student
Faktycznie trochę źle ułożuła sie uszczelka i zatykało dyszę, ale teraz jak poprawiłem to wszystko śmiga ja cza.Gazon pisze:faziuaz pisze:jeżeli jest wychełtana ośka przepustnicy......to szukanie dodatkowych przyczyn jest bez sensu....po prostu usuń tę przyczynęPrzedmuchaj moze jak go wykreciles jakis syf w srodku sie zerwal i masz zapchana dysze.(jak otworzysz przepustnicę na fula to coś tam tego paliwa skapnie do kolektora jeżeli tylko ją przymkniesz zamiast paliwa ssie "lewe"powietrze
)
Fazi czytaj posty dokladnie ja dawalem odpowiedz nie Sandersowi a Has01![]()
![]()
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon
Pozdro
UAZ '78
:)2

Prosze o porade szanownycz członków forum bo

Spróbuj sprawdzić masę silnika. Miałem podobne objawy: ledwo kręcił przy naładowanym akumulatorze. Okazało się, że odpadł kabel zerujący silnik.sanders pisze:![]()
Czy to jakaś klontwa czy co na tym uazie ? Prubowałem go dzisiaj zapalić i nic , ani się nie odezwał rozrusznik cierzko kręci a nawet go stawia (akumulator naładowany nowy) . 2 miesiące temu jeżdziłem nim troch i wszystko chodziło , palił na dotyk ! (potem obchniołoem most i stał te 2 miesiące ) między czasie co robiłem to zrobiłem rozrusznik wszystko wymieniłem na nowe (ale rozrysznik kręci dobrze ) , wymieniłem simering z przody na wale bo ciekł ( z tego co zauwarzyłem to wał się cierzej kręci )
Prosze o porade szanownycz członków forum bo. dziekuje pozdrawiam
Jacko - Rzeszów
UAZ 469B 1979 ~ Oryginał
UAZ 469B 1979 ~ Oryginał
-
- Kontaktowanie:
Na "pusto" to zawsze bedzie dobrze krecil. Jak masa bedzie lipna to jak sie nie znasz to zawiez ten rozrusznik do elektryka bo sam nic nie zrobisz.
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
Byłem u elektryka : rozrusznik jest dobry , gość nie miał żadnych zarzutów . Masa też w porządku . Problem tkwi w kole pasowym chyba za bardzo go zabiłem ( bez złego zrozumienia słowa zabdiłem - dopukałem go młotkiem lekko aż przystawiło do czegoś i dokrzęciłem) w środek , przesto nawet kręcąc korbą z wykręcobymi świecami cięrzko zrobiś obrót ! przelukam to jutro
ps: czy to jest morzliwe??
Czy coś przeoczyłem 
ps: czy to jest morzliwe??

nie dobrze..........sanders pisze:Byłem u elektryka : rozrusznik jest dobry , gość nie miał żadnych zarzutów . Masa też w porządku . Problem tkwi w kole pasowym chyba za bardzo go zabiłem ( bez złego zrozumienia słowa zabdiłem - dopukałem go młotkiem lekko aż przystawiło do czegoś i dokrzęciłem) w środek , przesto nawet kręcąc korbą z wykręcobymi świecami cięrzko zrobiś obrót ! przelukam to jutro
ps: czy to jest morzliwe??Czy coś przeoczyłem