prosze o poradę.

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

sanders

Post autor: sanders » sob lut 11, 2006 3:10 pm

:) dzięki

Awatar użytkownika
has01

Post autor: has01 » ndz lut 19, 2006 3:53 pm

Gazon pisze:
faziuaz pisze:
Przedmuchaj moze jak go wykreciles jakis syf w srodku sie zerwal i masz zapchana dysze.
jeżeli jest wychełtana ośka przepustnicy......to szukanie dodatkowych przyczyn jest bez sensu....po prostu usuń tę przyczynę :lol: (jak otworzysz przepustnicę na fula to coś tam tego paliwa skapnie do kolektora jeżeli tylko ją przymkniesz zamiast paliwa ssie "lewe"powietrze :)2 )

Fazi czytaj posty dokladnie ja dawalem odpowiedz nie Sandersowi a Has01 :lol: :lol:
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon
Faktycznie trochę źle ułożuła sie uszczelka i zatykało dyszę, ale teraz jak poprawiłem to wszystko śmiga ja cza.
Pozdro
UAZ '78 ?? ?? :)2:)2

sanders

Post autor: sanders » pn lut 20, 2006 10:20 am

:evil: :( Czy to jakaś klontwa czy co na tym uazie ? Prubowałem go dzisiaj zapalić i nic , ani się nie odezwał rozrusznik cierzko kręci a nawet go stawia (akumulator naładowany nowy) . 2 miesiące temu jeżdziłem nim troch i wszystko chodziło , palił na dotyk ! (potem obchniołoem most i stał te 2 miesiące ) między czasie co robiłem to zrobiłem rozrusznik wszystko wymieniłem na nowe (ale rozrysznik kręci dobrze ) , wymieniłem simering z przody na wale bo ciekł ( z tego co zauwarzyłem to wał się cierzej kręci )
Prosze o porade szanownycz członków forum bo :( . dziekuje pozdrawiam

Awatar użytkownika
KUbutek
Kontaktowanie:

Post autor: KUbutek » pn lut 20, 2006 12:59 pm

To w końcu rozrusznik kręci ciężko czy dobrze ? :lol:

Awatar użytkownika
Jacko
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Jacko » pn lut 20, 2006 1:41 pm

sanders pisze::evil: :( Czy to jakaś klontwa czy co na tym uazie ? Prubowałem go dzisiaj zapalić i nic , ani się nie odezwał rozrusznik cierzko kręci a nawet go stawia (akumulator naładowany nowy) . 2 miesiące temu jeżdziłem nim troch i wszystko chodziło , palił na dotyk ! (potem obchniołoem most i stał te 2 miesiące ) między czasie co robiłem to zrobiłem rozrusznik wszystko wymieniłem na nowe (ale rozrysznik kręci dobrze ) , wymieniłem simering z przody na wale bo ciekł ( z tego co zauwarzyłem to wał się cierzej kręci )
Prosze o porade szanownycz członków forum bo :( . dziekuje pozdrawiam
Spróbuj sprawdzić masę silnika. Miałem podobne objawy: ledwo kręcił przy naładowanym akumulatorze. Okazało się, że odpadł kabel zerujący silnik.
Jacko - Rzeszów
UAZ 469B 1979 ~ Oryginał

sanders

Post autor: sanders » pn lut 20, 2006 10:10 pm

co do rozrusznika jak go wyjąłem kęci jak poje@@y ale jak go wsadze to kręci kiepsko !! a co do masy lukne jutro

tiger
Kontaktowanie:

Post autor: tiger » pn lut 20, 2006 10:24 pm

Na "pusto" to zawsze bedzie dobrze krecil. Jak masa bedzie lipna to jak sie nie znasz to zawiez ten rozrusznik do elektryka bo sam nic nie zrobisz.
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL

Awatar użytkownika
KUbutek
Kontaktowanie:

Post autor: KUbutek » pn lut 20, 2006 11:07 pm

I zobacz czy szczotki nie zwierają do masy .

sanders

Post autor: sanders » pn lut 20, 2006 11:31 pm

dzieki za rady przelukam i sie odezwe !!

sanders

Post autor: sanders » pn lut 20, 2006 11:38 pm

A co do wału : czy to możiwe że po zmianie simeringu cierzej chodzi ale znacznie cięrzej . Czy coś za mocno dokręciłem ?? Jutro pujde do elektyka , a potem sprubuje go zapalić . A jak nie da to nic ,to w sobote jak dostane most ,to go zapale na zaciąg a tak napewno zagada , a potem " :lol: ziemia zagrzmi :lol: )"

sanders

Post autor: sanders » wt lut 21, 2006 11:50 am

Byłem u elektryka : rozrusznik jest dobry , gość nie miał żadnych zarzutów . Masa też w porządku . Problem tkwi w kole pasowym chyba za bardzo go zabiłem ( bez złego zrozumienia słowa zabdiłem - dopukałem go młotkiem lekko aż przystawiło do czegoś i dokrzęciłem) w środek , przesto nawet kręcąc korbą z wykręcobymi świecami cięrzko zrobiś obrót ! przelukam to jutro
ps: czy to jest morzliwe?? :-? Czy coś przeoczyłem ??

Awatar użytkownika
faziuaz

Kontaktowanie:

Post autor: faziuaz » wt lut 21, 2006 6:38 pm

sanders pisze:Byłem u elektryka : rozrusznik jest dobry , gość nie miał żadnych zarzutów . Masa też w porządku . Problem tkwi w kole pasowym chyba za bardzo go zabiłem ( bez złego zrozumienia słowa zabdiłem - dopukałem go młotkiem lekko aż przystawiło do czegoś i dokrzęciłem) w środek , przesto nawet kręcąc korbą z wykręcobymi świecami cięrzko zrobiś obrót ! przelukam to jutro
ps: czy to jest morzliwe?? :-? Czy coś przeoczyłem ??
nie dobrze.......... 8)
gg9363735 potrafię odbudować każdego uaza na podstawie kodu DNA

www.mudmasters-4x4.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”