Przeróbki - baza danych
Moderator: Student
-
- Kontaktowanie:
Ten podzial ktory jest na faq patrola mi sie podoba i jestem chetny zeby robic takie faq Gaz/Uaz bo te auta maja wiele wspolnego wiec mozna to połaczyc.
@_Cashu_
Jak masz gg to daj numer na priva to bysmy sie jaos podzielili robota.
@_Cashu_
Jak masz gg to daj numer na priva to bysmy sie jaos podzielili robota.
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
jak by ktoś rysunek techniczny zrobił profesjonalny to by już ameryka byłacykor pisze:Rysunki zrobić zgodnie z zasadami rysunku technicznego.
Z tym odwzorowaniem 1:1 to będzie lipa (na ekranie) bo każdy ma inny monitor, na 15 calach będzie co innego niż na 19 czy 21. Jestem za poprawnym wymiarowaniem. Przecież nie każdy musi mieć autocada.

no risk, no fun
uaz 300D

uaz 300D
Nie tylko czytelny ale gotowy szablon. Autocad trudny nie jest, jak powstaną szkice, rysunki jak kto projektował a raczej jak komu wyszło to wtedy warto pokusić się o posiedzenie w kadzie i dla zainteresowanych takie rysunki porobić, umieścić na stronie.
Z tym rysunkiem technicznym to wiem że wszyscy prawie mieli i nie wszyscy jeszcze pamiętają, z czytaniem rysunku sprawa wygląda pewnie podobnie. Wymiarowanie to miałem na myśli podanie rozstawu otworów, średnic otworów, gwintów, wymiarów zewnętrznych, itd. istotnych z punktu widzenia funkcjonalności, wytrzymałości konstrukcji, a nie estetyki. O estetykę każdy sam zadba. Przecież to ma działać, ma być praktyczne, bezpieczne, a nie ładnie wyglądać.
Z tym rysunkiem technicznym to wiem że wszyscy prawie mieli i nie wszyscy jeszcze pamiętają, z czytaniem rysunku sprawa wygląda pewnie podobnie. Wymiarowanie to miałem na myśli podanie rozstawu otworów, średnic otworów, gwintów, wymiarów zewnętrznych, itd. istotnych z punktu widzenia funkcjonalności, wytrzymałości konstrukcji, a nie estetyki. O estetykę każdy sam zadba. Przecież to ma działać, ma być praktyczne, bezpieczne, a nie ładnie wyglądać.
Jedynym dowodem, że istnieje jakaś pozaziemska INTELIGENCJA, jest to, że się z nami nie kontaktują.
- paranoic_killer
fajnie byłoby żeby powstała polska wersja www.uazbuka.ru fajne żeczy tam opisują tylko nie każdy zna ruski naprawdę świetna stronka co wy nato 

gienia i uaiza zawsze w lesie 

-
- Kontaktowanie:
Cos podobnego chcemy zrobic ale chce zeby bylo wiecej materiałow bo nie chce zeby to byla pusta strona wiec jak zbierzemy materialy to stronke zrobie i bedzie to wygladalo w miare fajnie.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
- paranoic_killer
-
- Kontaktowanie:
Wszystko wysylajcie do mnie na maila. Ja dzisiaj po poludniu zaczne cos robic i moze w tym tygodniu pokaze wam jakis kawalek.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
Ja mogę porobić w autocadzie rysunki 1:1, ale potrzebuję rysunków z wymiarami, projektami działającymi, a nie z radosnej twórczości. Jak ktoś coś ma niech wysyła na leesek@tlen.pl. Nie ponoszę odpowiedzialności jeśli coś nie będzie pasowało, co mogę to zweryfikuję w praktyce. Chcę tylko przypomnieć tym którzy będą chcieli drukować z plików cadowskich, że przydatny jest ploter lub drukarka obsługująca format papieru A3 (przypuszczam że większość projektów w tym formacie zmieści się). Pliki odeślę nadawcy lub do tiger-a lub _CaShu_.
Jedynym dowodem, że istnieje jakaś pozaziemska INTELIGENCJA, jest to, że się z nami nie kontaktują.
-
- Kontaktowanie:
To tez sie przyda wiec wysylajcie co tylko macie.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
Apropos uazbuki jest taki program co to translator sie zowie. Tlumaczy wszystko z ruskiego na polski (strony, dokumenty etc..). Nie robi tego tak ze mozna to oddac jako wypracowanie na jezyk polski, ale dla osoby ktora troche kuma ocb w samochodach rozszyfrowanie juz przetlumaczonego tekstu nie powinno przyswarzac trudnosci. Ja nic a nic z tych ich bukw nie czaje a po uazbuce czesto buszuje 
Mozna tez sobie jakimis interntowymi translatowrami tlumaczyc na angielski lub jakis inny jezyk, ale to jest znacznie gorsze wyjscie.
Pozdrawiam
Lukasz

Mozna tez sobie jakimis interntowymi translatowrami tlumaczyc na angielski lub jakis inny jezyk, ale to jest znacznie gorsze wyjscie.
Pozdrawiam
Lukasz
_CaShu_, pogratulowac. Wlasnie odwiedzilem http://uaz.lukas.eu.org/modyfikacje/ i znalazlem informacje przerobek zebrane w jednym miejscu.
Dobra robota, tak trzymac 

- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
-
- Kontaktowanie:
Jezeli wysylacie cokolwiek to wysylajcie z opisem w tym tygodniu ruszy podstawowa wersja strony ale caly czas brak opisow przerobek napraw i jak chcecie to ysylajcie opisy swoich aut bo taki dzial tez jest przewidziany.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
- Ml_Kruszka18