więcej????klucz13 pisze:wiec lać się ten zajzajer powinno i to więcej niż piszą
to jakie proporcje przyjąć?

Moderator: Student
solexksewcio pisze:Stówka na zegarku mi wystarczaJeżdzę rekreacyjnie troche po czarnym ale więkrzości po błotku i piasku.to co poprawić w silniczku żeby miał ze 100 kucyków
ciśnienie ma idealne pali na dotyk leje 95U.napewno musze wymienić gażnik,zaproponójcie jaki jest najlepszy
no co? moze ma wlaczony przod w kabinie a sprzegielka wyl..Wojtek_K pisze:na asfalcie z zapiętym przednim wałem[oczywiście sprzęgiełka wył.]![]()
![]()
![]()
![]()
klucz13 pisze:Z motoru uazowego idzie wycisnąć 140KM a to wystarczai jest to całkiem niezły silnik
bredzisz..Przemekslaw pisze:...A co do kolegi Kasprola to dawno go nie widziałem na forum...wysłałem mu wiadomość na PW ( miałem własny interes) i nadal nie odpisuje![]()
![]()
Autor miał na myśli UAZa czy Wołgę???Przemekslaw pisze:klucz13 pisze:Z motoru uazowego idzie wycisnąć 140KM a to wystarczai jest to całkiem niezły silnik
To opowiedz o tym wyciskaniu... 140 to duzo i napewno wystarcza...A co do kolegi Kasprola to dawno go nie widziałem na forum...wysłałem mu wiadomość na PW ( miałem własny interes) i nadal nie odpisuje
![]()
![]()
ja tez dzisial puscilem mu wiadomosc ale jak narazie ciszawupasek pisze:bredzisz..Przemekslaw pisze:...A co do kolegi Kasprola to dawno go nie widziałem na forum...wysłałem mu wiadomość na PW ( miałem własny interes) i nadal nie odpisuje![]()
![]()
co to znaczy dawno?
w niedziele pisal ostatnio![]()
zadzwon albo mejla napisz.. na pw to sobie mozesz dowcipy wysylac a nie konkretne wiadomosci...
czasem pw znikaja w niewyjasnionych okolicznosciach
Jak będziesz lał 98 bez przerobienia silnika to robisz tylko krzywdę sobie,bo płacisz więcej za mocniejsze paliwo którego taki silnik i tak nie jest w stanie w pełni wykorzystać. Masz tylko jeden duuuży plus że auto jest z policji. Ponieważ do użytku policji silniki miały zakładane specjane bardzo cienkie uszczelki pod głowice,miało to na celu poprawić [co prawda w niewielkim stopniu] stopień sprężania a co zatym idzie podniesienie mocy i pełniejsze wykorzystanie paliwa o wyższych oktanach.KOMAR62 pisze:tomek4x4 pisze:ksewcio pisze:Cześć! Jestem nowy! rozrządu,zawory,pompa olejowa. przeznaczony dla wojska nie jest przystosowany do etyliny 94 lub95,poprostu ma za mały stopień sprężania który jest odpowiedni dla paliwa niskooktanowego.Więc tak nie można by jeżdzić bo auto by żarło quote]
podepne się z małym pytaniem
też mam uaza z 90 roku oryginał z polycyjii się zastanawiam czy zalanie et 98 wyrządzi mu wielką krzywdę.zaraz mnie objedziecie że gniazda zaworów się powypalają itp. ale mam dostęp do 98 po 3 zeta.i co?
na asfalcie z zapiętym przednim wałem[oczywiście sprzęgiełka wył.] [/quote]Wojtek_K pisze:.
trzeba czytać ze zrozumieniemtomek4x4 pisze:KOMAR62 pisze:tomek4x4 pisze: Jak będziesz lał 98 bez przerobienia silnika to robisz tylko krzywdę sobie,bo płacisz więcej za mocniejsze paliwo którego taki silnik i tak nie jest w stanie w pełni wykorzystać. Masz tylko jeden duuuży plus że auto jest z policji. Ponieważ do użytku policji silniki miały zakładane specjane bardzo cienkie uszczelki pod głowice,miało to na celu poprawić [co prawda w niewielkim stopniu] stopień sprężania a co zatym idzie podniesienie mocy i pełniejsze wykorzystanie paliwa o wyższych oktanach.
Lub co bardziej prawdopodobne czy w piekle za karę się śmiga UAZem:):):)KleryK pisze:Żeby zobaczyć czy Pan Bóg i aniołki też jeżdżą UAZamikpeugeot pisze:Na trasie auto może jechać nawet powyzej 120 - tylko po co?
brejdak mial u siebie w uazie zalozony ,mikser i jakos sily troche niemial, ja w swoim wywalilem calkiem orginalny filter, zalozylem na gaznik taka nakladke jak jest w Golfach III na gazniku, filter powietrza zaadoptowalem z jakiegos Hiundaya, a rurke od gazu wpuscilem do tej nakladki z boku takim kolankiem miedzianym(w strone gardzieli) co przy rurach gazowych jest, i jest gitkpeugeot pisze:ja u siebie musze przerobić dolot gazu i założyć mikser do gazu i tyl
dawaj szczegolowe zdjeciaDoktor200 pisze:brejdak mial u siebie w uazie zalozony ,mikser i jakos sily troche niemial, ja w swoim wywalilem calkiem orginalny filter, zalozylem na gaznik taka nakladke jak jest w Golfach III na gazniku, filter powietrza zaadoptowalem z jakiegos Hiundaya, a rurke od gazu wpuscilem do tej nakladki z boku takim kolankiem miedzianym(w strone gardzieli) co przy rurach gazowych jest,
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości