Obnizenie zawieszenia w Uazie ???

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

czapla_offroad

Post autor: czapla_offroad » pt lut 24, 2006 7:21 pm

vandall1 pisze:Jak znajdę foty,to wrzucę.
Zapodaj foty :)2

Awatar użytkownika
Gazon

Post autor: Gazon » pt lut 24, 2006 10:31 pm

http://www.retro-style.ru/html/base.htm i wybrac trzeba 'Mad cabin' i tu jest wszystko o zmocie z kabiny ZIL 157. Ja zebralem juz wszystko do tylko zaczac nie mam czasu.
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon
Gaz 69-57rp, Gaz 69-72rp,UAZ, MB 123,BMW 316,

Awatar użytkownika
homikk

Post autor: homikk » sob lut 25, 2006 2:24 pm

piękne dzięki kolego Gazon :)2
XJ 4.0 92 był, teraz jest XJ tyle, że 900 bobber

GG 3814878

Awatar użytkownika
mudder

Kontaktowanie:

Post autor: mudder » sob lut 25, 2006 3:16 pm

Ml_Kruszka18 pisze:Ja tam uważam pomysl za dobry. Wszyscy kombinuja podnaszaja itp. a koleś chce być oryginalny :)21
co to znaczy :lol:
w sumie 1353 KM :)21
no replacement for displacement!

Awatar użytkownika
gosc

Post autor: gosc » sob lut 25, 2006 3:38 pm

mudder pisze:
Ml_Kruszka18 pisze:Ja tam uważam pomysl za dobry. Wszyscy kombinuja podnaszaja itp. a koleś chce być oryginalny :)21
co to znaczy :lol:
sprawdzilem w slowniku kaszubskim i chyba chodzilo o liftowanie 8) :)2
albo i nie :roll:
Życie trzeba przeżyć tak, by wstyd było opowiadać, a przyjemnie wspominać..

Awatar użytkownika
Przemekslaw

Kontaktowanie:

Post autor: Przemekslaw » sob lut 25, 2006 7:47 pm

Wiedziałem że jak skończy się temat, to zaczniecie się jakiś pierdół czepiać :)21
XJ 2.1 TD :)21

MudMasters 4x4
Przygoda 4x4

Awatar użytkownika
gosc

Post autor: gosc » sob lut 25, 2006 8:17 pm

Przemekslaw pisze:Wiedziałem że jak skończy się temat, to zaczniecie się jakiś pierdół czepiać :)21
czemu pierdoly ? prof. Miodek na ten temat napisalby ksiazke :roll:

Awatar użytkownika
kacper44

Re: Obnizenie zawieszenia w Uazie ???

Post autor: kacper44 » sob lut 25, 2006 9:53 pm

pierzynka2 pisze:Mam ciekawy pomysł. Chcialem zrobic cos nowego. wszyscy przerabiaja osobowki na terenowki. Ja chcialem z terenowki zrobic osobowke wsumie dla takzwanego szpanu, zabawy, i nauki.
Czy mozna przelozyc w Uazie mosty tak aby byly zamocowane od gory resorow piorowych??? orginalnie za od dolu. Zastanawia mnie tylko czy da sie tak zrobic z przednim mostem bo z tylnim niebedize problemu.
Jedyna wada jaka znam to to ze niebedize amortyzacji.
Wyrzuć przedni most jak chcesz osobówke robić na czarne :)2 Ciekaw jestem czy tylko zatrzymasz się na pomysło-planie 8)
Pajero 2,8TD LWB, bodylift 2'' i MT 33x12,5''

Awatar użytkownika
borman

Post autor: borman » sob lut 25, 2006 9:56 pm

jeżeli już to ja też zawsze ,,podnaszałem''.....nigdy nie przyszło mi do głowy że można obniżać - jeszcze przed chwilą pomysł wydawał mi się mocno poroniony , ale po fotach od Gazona ?? !! ??

Awatar użytkownika
Gazon

Post autor: Gazon » sob lut 25, 2006 10:34 pm

Zrobil bym tego Uaza tak, oczywiscie jak ma jezdzic po czarnym, wstawil z przodu belke zamiast mostu , wywalil z przodu silnik i wstawil z tylu boxerka z VW razem ze skrzynia biegow , kola mozna schowac prawie cale pod blotniki , z przodu bylby ladny duzy bagaznik na ta elektronike co robi duzo chalasu , progi mogly by lezec na asfalcie zawieszenie oczywiscie hydraulika sterowana z pilota. :D
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon

czapla_offroad

Post autor: czapla_offroad » sob lut 25, 2006 11:36 pm

Z uaza to nie będzie łądnie wyglądać, to musi być cos ala gaz :)3

Awatar użytkownika
kacperekk

Post autor: kacperekk » sob lut 25, 2006 11:39 pm

czapla_offroad pisze:Z uaza to nie będzie łądnie wyglądać, to musi być cos ala gaz :)3
Nie mów póki nie zobaczysz:) Ale wg. mnie to chyba najlepsze fury do hotrodów to albo Gaz 63 albo Ził 157 :)22
Poduszkowiec master :)21
http://www.gdansk4x4.pl

Awatar użytkownika
pierzynka2

Post autor: pierzynka2 » pn lut 27, 2006 8:15 am

Dzieki tym ktorzy mine poparli
a do tych ktorzy maja nienajleprza opinie o moim pomysle moge powieidzec tylko tyle ze brakuje wam oryginalnosci
podwyzszanie to standard w terenowkach ale obnizanie to nowosc

Awatar użytkownika
pierzynka2

Post autor: pierzynka2 » pn lut 27, 2006 8:25 am

Niemam zamiaru pozbawiac mojego uaza napedu 4x4 bo to mi kompletnie niepasuje to ma byc obnizona terenowa do jazdy szosowej-szutrowej. Niestac mnie zeby brac udzil w roznego typu rajdach i zlotach gdyz sa organizowane zbyt daleko od Koszalina w ktorym mieszkam. Dla ciekawych chodze do technikum elektronicznego i mam zamiar wstawic do uaza zdalne sterowanie. Kopmuter juz wozilem w autku teraz tylko zrobic nadajnik i serwomotory wlasnego pomyslu. Calosc ma byc sterowane przez komputer przez porty LPT. 8)

Awatar użytkownika
pierzynka2

Post autor: pierzynka2 » pn lut 27, 2006 8:27 am

Czytajac forum odpowiadam na pytania: pojawie sie na forum bo poto ono jest zeby kazdy mogl wyrazic swoje zdanie na jakis temat.

Awatar użytkownika
gosc

Post autor: gosc » pn lut 27, 2006 10:55 am

czyli robisz cos na ksztalt uaza zdalnie sterowanego , na dwie baterie r6 , fajne ja jestem za :)21

Awatar użytkownika
Andreos

Kontaktowanie:

Post autor: Andreos » pn lut 27, 2006 12:55 pm

pierzynka2 pisze:Dzieki tym ktorzy mine poparli
a do tych ktorzy maja nienajleprza opinie o moim pomysle moge powieidzec tylko tyle ze brakuje wam oryginalnosci
podwyzszanie to standard w terenowkach ale obnizanie to nowosc
Nam nie brakuje ani odwagi ani oryginalności. Tylko może nie zauważyłeś, że jest to forum off-road, a nie modelarskie.
Mnie też na wiele wyjazdów nie stać, ale nie czynię z tego pseudomotywacji do robienia z poczciwego auta tragedii.

Może po prostu to auto Cię przerosło i powinieneś zabrać się raczej za jaką osobówkę. Szutry do domena aut rajdowych ale osobowych.
"Szanuj zieleń i ty możesz zostać ...partyzantem"

Awatar użytkownika
Andreos

Kontaktowanie:

Post autor: Andreos » pn lut 27, 2006 4:31 pm

pierzynka2 pisze:Niemam zamiaru pozbawiac mojego uaza napedu 4x4 bo to mi kompletnie niepasuje to ma byc obnizona terenowa do jazdy szosowej-szutrowej. Niestac mnie zeby brac udzil w roznego typu rajdach i zlotach gdyz sa organizowane zbyt daleko od Koszalina w ktorym mieszkam.
Może dodam jeszcze dwie rzeczy żebyś nie poczuł się bardzo urażony.
1. na forum gdzie ludzie są wychowani na Camel Trophy i po prostu kochają jazdę w terenie i wszystko co się z tym wiąże, nie spotkasz się z pozytywnym nastawieniem do takich pomysłów
2. nie jesteś w niczym oryginalny, bo takie rzeczy to hamerykanie o "ciemniejszej karnacji" robią to od dawna, a nawet koncerny motoryzacyjne np GMC Typhoon: http://www.cardomain.com/ride/29021

Awatar użytkownika
homikk

Post autor: homikk » pn lut 27, 2006 5:39 pm

pierzynka2 pisze: pojawie sie na forum bo poto ono jest zeby kazdy mogl wyrazic swoje zdanie na jakis temat.
o kur... to tak to działa... :o :)21
XJ 4.0 92 był, teraz jest XJ tyle, że 900 bobber

GG 3814878

Awatar użytkownika
Gazon

Post autor: Gazon » pn lut 27, 2006 6:49 pm

Wszystko rozumiem , tylko nie wiem po co, nie wyobrazam sobie tych serwo motorow jak trzeba bedzie wlaczyc przedni most albo reduktor a o hamulcach nie ma juz mowy. A tak naprawde siedziec za kierownica Uaza w terenie graniczy z bochaterstwem i to jest ten cymus tego samochodu, no chyba ze nie masz prawka i sie boisz nim upalac. Sam pomysl jest dobry no z Uazem to chyba pomylka.
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon

Awatar użytkownika
borman

Post autor: borman » wt lut 28, 2006 3:06 pm

pierzynka2 pisze:Czytajac forum odpowiadam na pytania: pojawie sie na forum bo poto ono jest zeby kazdy mogl wyrazic swoje zdanie na jakis temat.
....a jak tak to to ide na forum wędkarzy - popieprze im coś niecoś o off- roadzie ------w końcu to teren i to teren .

Awatar użytkownika
faziuaz

Kontaktowanie:

Post autor: faziuaz » wt lut 28, 2006 6:19 pm

.......a wydawało się że ja wymyślam ........ 8) :lol:
gg9363735 potrafię odbudować każdego uaza na podstawie kodu DNA

www.mudmasters-4x4.pl

Awatar użytkownika
Andreos

Kontaktowanie:

Post autor: Andreos » wt lut 28, 2006 8:00 pm

No widzisz Fazi. Przy tym, Twoje to teraz wersja Light.
:lol:

Awatar użytkownika
pierzynka2

Post autor: pierzynka2 » wt lut 28, 2006 11:30 pm

1 Pisze w na tym forum bo uaz to auto terenowe ( moj zarejestrowany jako osobowo ciezarowy).
2 Mam zbyt niski garaz zeby podniesc auto a przez okno na niego niechce patrzec
3 Jesli chodzi o moj wzrost to niejestem taki maly
4 W okolicach Koszalina NIEMA zadnych wzniesien dolkow ani bagnistych terenow ktore nibyly by prywatne
5 A propo prawa jazdy to nieposiadam bo mam 17 lat i za to wlepili mi mandat za jazde po lesie (szukalem ciekawego miejsca do pokonania)
6 Tez jestem za tym zeby podniesc samochod lecz narazie niestac mnie na kosztowne przerobki
7 Mam zamiar poszezyc rozstaw osi w moim uazie a nawet go odchudzic (moze bedzie palil mniej) :lol:
8 Jak kiedys wygram w totka to nibede sie bawil w obnizanie tylko zrobie cos czym moglbym zaskoczyc wszystkich forumowiczow
9 Jesli chodzi o zdalne sterowanie to plan mam w glowie z dokladnym opisem kazdego szczegolu musze go przelac na papier ( i do uaza)
10 Po co to robie? Żeby popsuc chumor policjantom buszujacym po lasach fordem focusem i dla wlasniej edukacji.

A i jeszcze jedno bardzo chetnie bym obejzal prawdziwy off-road o taki kraj gdzie niekazdego stac na jazde.

Awatar użytkownika
Andreos

Kontaktowanie:

Post autor: Andreos » śr mar 01, 2006 12:31 am

No to jeszcze pociągnę temat, choć widać, że nie masz serca do UAZa i aut terenowych ogólnie.

UAZ i bez przeróbek, podnoszenia, itp., jest wystarczająco dzielnym autem terenowym.

Ad1 przestanie nim być jak zrobisz z niego plaskacza
Ad5 to ochłoń i poczekaj aż zrobisz, bo nie wyjeżdzając poza podwórko nie poznasz o co chodzi w jeździe terenowej nawet fabrycznym autem
Ad6 najpierw nam zarzucasz brak oryginalności, a teraz powodem są finanse, a myślisz, że przeróbki w celu obniżenia go, to nic nie będa cię kosztować?
Ad7 brak finansów??
Ad9 brak finansów??
Ad10 powtórzę jeszcze raz OCHŁOŃ, bo przez takich jak ty, potem już k..a nikt do lasu nie wjedzie

A jak cię naprawdę nie stać (ale już chyba udowodniłeś, że to nieprawda), to po cholerę kupowałes UAZa, bo jak z góry planując zrobienie z niego bumboxa na imprezki, to ja osobiście uważam to za gówniany pomysła na zrobienie UAZa.
Tyle ode mnie w tym temacie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”