Gaźnik K131 Problem
Moderator: Student
Witam. Przepraszam za odswiezenie tematu. Mam Gaźnik k-131 no i ostatnio wystąpiły pewne problemy, miedzy obrotami średnimy a wysokimi występuje taka przerwa, jak by auto gasło... Nie przejmowałem sie tym jeździełm dalej, ostatnio w ogóle już się jechac nie dało bo samochód jak zapali pochodzi z 15 sekund i gaśnie, jesli pompuje cały czas pedałem gazu to wtedy działa ale chodzi nierówno i nie wkręca się na maksymalne obroty. Ponadto pojawiłsię spory wyciek pomiedzy kolektorem a gażnikiem. Co to moze być?? Jak się do tego zabrać?? Gaźnik jest prawie nowy i wczesniej był niezawodny:P
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
Nie cieknie mi takim mocnym strumieniem tylko widze ze cieknie z połączenia kolektora i gażnikiem, wrzucę później fotkę... wczesniej byłten wyciek ale nie było problemu z płynnoscią gazu przerywał tylko miedzy średnimi a wysokimi obrotami, teraz cieknie tak samo jak wczesniej ale nie wkręca się na obroty i jak wypali paliwo z gaźnika to gaśnie.
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
Przemekslaw pisze:Po pierwsze - masz gaźnik K126G dwugardzielowy ( chyba - napewno nie K131), a to zmienia postać rzeczy, niech sie wypowiedzą właściciele tego gaźnika
To widze ze mam problemik, uświadomono mnie ze to jest K131.
Moge pokazac poprzednie zdjęcie gaźnika i jest czyściutki, ostatnio własnie sie tak zrobiło...
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... =uaz+31512
(trzeci post od góry widać gaźnik, jest czysty jak... i błyszczy się jak...)
Nie wiem co wpłyneło na to ze tak się brudzi.
Czy te nierówności moga spowodowac te problemy z gazem?? łapie dzikie powietrze??