Kasprol pisze:ale sie czepiacie ja widziałem![]()
![]()
No

Moderator: Student
Temat szczerze mówiąc, też mnie trochę irytował. Niestety wynika on do ciągotek owych "humanistów" do delektowania się swą techniczną ignorancją – podkreślając tym swe niepragmatyczne podejście do świata i gardząc "technicznymi", przypisując im jedynie umiejętność czytania rysunków technicznych oraz instrukcji obsługi.ladzk pisze:To narazie jest próba - bo niejasne jest dla mnie dzaiłanie tej strony. Zobaczę czy trafi tam gdzie trzeba - jesli pytanie brzmi czy UAZ i humanista to ja pytam czy UAZ i TUMANISTA???
Czemu wyznacznikiem humanisty ma byc ignorancja w zakresie nauk ciut bardzij scislych (tabliczka mnożenia do stu, wiedza w którą stronę się kran odkręca...
Osobiście studiowałem na jednym roku z byłym redaktorem Gazety Wyborczej Wojciechem Maazowieckim - najbardzej zjadliwie komentujacym wizytę w Stanach Zjednoczonych ówczesnego premiera Tadeusza Mazowieckiego (zbieżność nazwisk nieprzypadkowa - Wojtek był, jest i będzie synem Tadeusza Mazowieckiego). Dla uscislenia - nie studiowalem z nim na Wydziale Historii UW który ukończył a na Wydziale Elektroniki PW na którym zaczynał...
Dalej - głownym recenzentem pomysłow Leibnitza w zakresie rachunku calkowego był nie kto inny jak Wolfgang Goethe - ten od "Cierpień młodego Woerthnera" i innych Faustów...i
Nie ma się co irytować - po prostu minąłeś się z powołaniem. Każdemu się może zdarzyć!wieprzowina pisze:(....)Temat szczerze mówiąc, też mnie trochę irytował.(....) ja skończywszy filozofię na UJ - spawam, rozkładam i składam mosty, skrzynie biegów, byłem w stanie zrobić na trasie niewielki remont silnika po zerwaniu paska rozrządu, uwielbiam elektronikę…
No dobra, przyznam się - jestem inżynierem, ale mam nadzieję nie "półinteligentem" - rozumiem budowę samochodów, zwykle poprawnie diagnozuję, ale w domu, to sobie mogę najwyżej rower porozkręcać - warunkow nie ma - stąd myśl o eksploatacji opertej na mechaniku i jakiejś niezawodnościwieprzowina pisze:ja skończywszy filozofię na UJ - spawam, rozkładam i składam mosty, skrzynie biegów, byłem w stanie zrobić na trasie niewielki remont silnika po zerwaniu paska rozrządu, uwielbiam elektronikę…
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość