diesel do uaza
Moderator: Student
http://www.rajdy4x4.pl/rajdy/2003/czesk ... 270052.jpg
Ten uaz ma andorię na turbinie i sobie chwali

LJ 70
-
diesel
Co Wy z tą andorią? To przecież kibel . Niech koleś sprawi sobie porządnego diesla np. od VW 2,4 bez elektroniki i będzie o.k. Musi tylko dobrać do niego dobrą skrzynię biegów chyba , zgrać przełożenia i będzie pycił . Osobiście miałem ten silnik w uazie i go wyrzuciłem , ale tylko dlatego , że jestem fanem szybkiej jazdy i taczanka / 70 - 80 km/h / mnie nie interesuje . Za to w terenie rewelacja . Ogólnie , jeżeli nie na wyścigi to szczerze polecam . Nie za duży , mała waga , fajnie pyrka , dobrze zimą pali , moc ok. 80 KM .
Poczytaj tylko lekturę o przełożeniach żeby to wszystko zgrać i później żeby nie było rozczarowań .

Re: diesel
bodek1 pisze: VW 2,4 bez elektroniki i będzie o.k. Nie za duży , mała waga .

no prosze cie...chyba długo nie miałeś tego motoru...
Ten uaz akurat to ma 300D z MB 123.Mag69 pisze:http://www.rajdy4x4.pl/rajdy/2003/czesk ... 270052.jpg
Na andorii z turbiną to jeździ Różyczka i prezes Z WTK Mutt
Czysta dusza, silna ręka.
Pamiętaj, żelazo nie klęka!!! V8
Pamiętaj, żelazo nie klęka!!! V8

ja jezdze na andori i co do paska rozrzadu to sie czepac nie bede zecywiscie pare razy sie zdarzylo ze przeskoczyl ale w silniku raczej sie nic nie dzieje pekaja popychacze i zakupuje sie nowe
ale panowie jezeli chodzi o przegrzanie to chyle glowe gaz do deski z 6 tys obrotów przez min na gotujacej sie wodzie to chleb powszedni i nic silnik takiego katu przezyl 4 lata a rok jezdzil z zerowym cisnieniem oleju myslalem ze jest zzepsuty wskaznik a zeczywiscie go nie bylo
no i cos tam z panewka sie stalo wiadomo
ten silnik raczej przypomina ciagnik zajebisty mam moment i jak ktos nie bedzie wariowal i sie scigal to a rynku polskim najlepszy wybor
a jezeli chodzi o tego z turbo to jest jeszcze fajniejszy
jak ktos nie ma kapusty na silnik od sprintera to dobry wybor
ale panowie jezeli chodzi o przegrzanie to chyle glowe gaz do deski z 6 tys obrotów przez min na gotujacej sie wodzie to chleb powszedni i nic silnik takiego katu przezyl 4 lata a rok jezdzil z zerowym cisnieniem oleju myslalem ze jest zzepsuty wskaznik a zeczywiscie go nie bylo

no i cos tam z panewka sie stalo wiadomo
ten silnik raczej przypomina ciagnik zajebisty mam moment i jak ktos nie bedzie wariowal i sie scigal to a rynku polskim najlepszy wybor
a jezeli chodzi o tego z turbo to jest jeszcze fajniejszy
jak ktos nie ma kapusty na silnik od sprintera to dobry wybor
A to mnie wprowadzili w błąd (mutamty)Mikołaj pisze:Ten uaz akurat to ma 300D z MB 123.Mag69 pisze:http://www.rajdy4x4.pl/rajdy/2003/czesk ... 270052.jpg
Na andorii z turbiną to jeździ Różyczka i prezes Z WTK Mutt

Jak tak piszesz to chiba

LJ 70
Małe pytanko ...
Jak sie sprawuje silnik 2.4D z Merca w komplecie z orginalną
skrzynia uazowsko , wady i zalety ( może to już było , ale ... )
5
5
Jak sie sprawuje silnik 2.4D z Merca w komplecie z orginalną
skrzynia uazowsko , wady i zalety ( może to już było , ale ... )

Ostatnio zmieniony śr lis 05, 2003 12:22 pm przez Killer17, łącznie zmieniany 1 raz.
GAZ69>UAZ469>SJ413>PATHFINDER>Grand Cherokee 5.2 v8 ZJ
A za ile...
Witam!
A tak generalnie - za ile można zanabyć "nową wołgę" do UAZ-a? Czytam i widzę - ten kupił, tamten kupił, inny zamierza. Czy rzeczywiście "wołga" jest takim optymalnym rozwiązaniem? No bo mam "wołgę" pod maską, ale chyba jakieś problemy się zaczynają z kompresją, a więc na horyzoncie romncik chyba niezły. Specjaliści mi radzą, aby w ramach remontu - jeśli już - to wyrwać cały silnim z auta i zrobić wszystko, to znaczy wymienić tuleje, tłoki z pierścienami i sworznie a do tego radzą szlifnąć wał (a niektórzy mówią - wstaw nowy), oczywizda panewki i całe multum różnego ustojstwa spasować radzą. No dobrze, części to wydatek, wydatkiem jest też i mechanik, który wie co i gdzie włożyć. Suma wydatków będzie równa czy mniejsza cenie nowej "wołgi"? A może większa? Przerabiających na własnej kieszeni powyższe zagadnienie o wyznania proszę!
A, nie zamierzam (może to błąd?) wprawiać diesla no bo to koszt i samego silnika (ile?) i koszt znów zmian wszelkich szpejów peryferyjnych, poza tym mam LPG, całkiem zresztą nowe.
Pozdrawiam niezmiennie!
A tak generalnie - za ile można zanabyć "nową wołgę" do UAZ-a? Czytam i widzę - ten kupił, tamten kupił, inny zamierza. Czy rzeczywiście "wołga" jest takim optymalnym rozwiązaniem? No bo mam "wołgę" pod maską, ale chyba jakieś problemy się zaczynają z kompresją, a więc na horyzoncie romncik chyba niezły. Specjaliści mi radzą, aby w ramach remontu - jeśli już - to wyrwać cały silnim z auta i zrobić wszystko, to znaczy wymienić tuleje, tłoki z pierścienami i sworznie a do tego radzą szlifnąć wał (a niektórzy mówią - wstaw nowy), oczywizda panewki i całe multum różnego ustojstwa spasować radzą. No dobrze, części to wydatek, wydatkiem jest też i mechanik, który wie co i gdzie włożyć. Suma wydatków będzie równa czy mniejsza cenie nowej "wołgi"? A może większa? Przerabiających na własnej kieszeni powyższe zagadnienie o wyznania proszę!

A, nie zamierzam (może to błąd?) wprawiać diesla no bo to koszt i samego silnika (ile?) i koszt znów zmian wszelkich szpejów peryferyjnych, poza tym mam LPG, całkiem zresztą nowe.
Pozdrawiam niezmiennie!
Władek - Kraków
Jeżeli chcesz się brać za remont to do konca czyli:
głowica, rozrząd +panewki, zestaw naprawczy, pompa olejowa, wał +panewki (filtry,oleje,kopułaka, palec ,przewody, świece ). W sumie jakieś 1700 - 2000 za nowe części + robocizna!!!
W podobnej sytuacji jest Kpeugot i ostatnio mu wyliczałem ile ja zapłaciłem za remont na nowych częściach. No i teoretycznie masz fajoski silniczek jak go dobrze dotrzesz to bedzie hulał.
Prawie tyle samo zapłacisz za "dizla" i masz przechodzony silnik!
Oczywiście kultura jazdy i pracy inna - ale może od razu kupić Gr-a lub njlepiej mesia G! Twój wybór i Twoja fantazja!
głowica, rozrząd +panewki, zestaw naprawczy, pompa olejowa, wał +panewki (filtry,oleje,kopułaka, palec ,przewody, świece ). W sumie jakieś 1700 - 2000 za nowe części + robocizna!!!

W podobnej sytuacji jest Kpeugot i ostatnio mu wyliczałem ile ja zapłaciłem za remont na nowych częściach. No i teoretycznie masz fajoski silniczek jak go dobrze dotrzesz to bedzie hulał.
Prawie tyle samo zapłacisz za "dizla" i masz przechodzony silnik!
Oczywiście kultura jazdy i pracy inna - ale może od razu kupić Gr-a lub njlepiej mesia G! Twój wybór i Twoja fantazja!
Zbowid

MB 123 i 124 (prawie wszystkie jednostki) to tylko do maszyn rolniczych i walców drogowych ewentualnie drezyn kolejowych i byznesnesów
Banditen Motor Wózek za szybkie chyba żeś łysy i kyja do beysbola masz we krwioobiegu to mus
Fiat i ford duży znak
5
Andoria no cóż C&J chwali ale na temat LR też pieje takim to ja nie wierzę
CO oryginał to nie zmota a i z tym da się żyć i to całkiem nie żle
Ja tam przy -30 nie pękam wsiadam palę i jadę jak swojm i tych od mowoczesnej motoryzecji mam w poważaniu oni się proszą ,latem plandeka weg i jest kulll, orne w poprzek no problem ,a ze nie 160 no cóż nawet uazior nie jest doskonały
Klucz

Banditen Motor Wózek za szybkie chyba żeś łysy i kyja do beysbola masz we krwioobiegu to mus
Fiat i ford duży znak

Andoria no cóż C&J chwali ale na temat LR też pieje takim to ja nie wierzę
CO oryginał to nie zmota a i z tym da się żyć i to całkiem nie żle
Ja tam przy -30 nie pękam wsiadam palę i jadę jak swojm i tych od mowoczesnej motoryzecji mam w poważaniu oni się proszą ,latem plandeka weg i jest kulll, orne w poprzek no problem ,a ze nie 160 no cóż nawet uazior nie jest doskonały
Klucz
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie: