amortyzator skrętu uaz
Moderator: Student
-
- Kontaktowanie:
Ja mam przyspawane mocowania ale rob jak uwazasz. Ja mam przyspawane i nie dotykalem tego odkad to zalozylem.
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
-
- Kontaktowanie:
A moze kolega nam jeszcze wytlumaczy czemu odradza spawanie do mostu??
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
-
- Kontaktowanie:
Mozna i tam. Według mnie to bez roznicy.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
-
- Kontaktowanie:
Jak ma sie uszkodzic to sie wszedzie uszkodzi a w moim przypadku to najpierw musialbym rozwalic nie wiem jak drazek zeby amortyzator ruszylo.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
problem mocowania nie polega na tym zeby to tylko gdzies tam wsadzic tylko na tym zeby amortyzator mial jak najmniejszy kat wzgledem drazka - idealem bylo by gdyby byl do niego rownolegly ale tego w praktyce praktycznie nie da sie osiagnac. Dlatego lepiej zamocowac na moscie niz miedy rama a krotkim drazkiem. Jest jeszcze jedna opcja ktora eliminuje w/w problem - zastosowanie przekladni posredniej (tak jak w patrolach) ale wtedy dochodza nowe elementy ukladu (gl. chodzi mi o dodatkowe galki itd).
Mozna tez tak jak napisal vandall do wasa przekladni tylko w tym momencie od strzalu na kola dostaja w d... obydwa drazki a amortyzator chroni tylko sama przekladnie i rece kierowcy. Oczywiscie w jakims tam stopniu (zeby mi ktos tu nie zarzucil ze amortyzator skretu chroni przed wszystkimi strzalami bo w praktyce wcale tak nie jest do konca) bo ma okreslony "czas reakcji" jesli tak wogole to mozna nazwac.
Mozna tez tak jak napisal vandall do wasa przekladni tylko w tym momencie od strzalu na kola dostaja w d... obydwa drazki a amortyzator chroni tylko sama przekladnie i rece kierowcy. Oczywiscie w jakims tam stopniu (zeby mi ktos tu nie zarzucil ze amortyzator skretu chroni przed wszystkimi strzalami bo w praktyce wcale tak nie jest do konca) bo ma okreslony "czas reakcji" jesli tak wogole to mozna nazwac.
UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
-
- Kontaktowanie:
Dzieki bart. Mi sie nie chcialo tego tak tlumaczyc. Ale o tym ze przy moscie ma maly kat do drazka to mniej wiecej napisalem.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
Witam wszystkich. Na forum gaza już się przedstawiałem, ale tu jeszcze nie byłem osobiście, raczej obecny duchem ( od dwóch lat ) a nie ciałem.
Jestem "szczęśliwym" posiadaczem gaza 69 - w chwili obecnej w stanie totalnej demolki ale może za parę lat ...
W planach mam montaż amortyzatora skrętu, trudno powiedzieć czy z fantazji czy względów praktycznych, ale opinia z jaka się spotkałem ( kolega startował w RMSTP ) jest pozytywna i podobno wynalazek czyni cuda. Poniżej link do strony, która powinna rozwiac wszelkie wątpliwości.
http://www.koni.com/_bus_truck_trailer/frame.html
Wchodzimy na General Info i później na steering damper
Jestem "szczęśliwym" posiadaczem gaza 69 - w chwili obecnej w stanie totalnej demolki ale może za parę lat ...
W planach mam montaż amortyzatora skrętu, trudno powiedzieć czy z fantazji czy względów praktycznych, ale opinia z jaka się spotkałem ( kolega startował w RMSTP ) jest pozytywna i podobno wynalazek czyni cuda. Poniżej link do strony, która powinna rozwiac wszelkie wątpliwości.
http://www.koni.com/_bus_truck_trailer/frame.html
Wchodzimy na General Info i później na steering damper
Nic nie będzie już takie jak dawniej. Kupiłem Gaza...
GAZ 69M 1974 (?)
RR 300 Tdi
Grupa D!
GAZ 69M 1974 (?)
RR 300 Tdi
Grupa D!
a ty myslisz ze mi sie chcialotiger pisze:Dzieki bart. Mi sie nie chcialo tego tak tlumaczyc. Ale o tym ze przy moscie ma maly kat do drazka to mniej wiecej napisalem.

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
-
- Kontaktowanie:
Najgorzej jak sa tacy co chca zeby im na kartce narysowac jak maja to zrobic albo najlepiej zebys ty im to zrobil.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
Eeee to ja się staram, próbuję coś pomóc w temacie i nawet nikt tego nie zauważył. Czy nowy na forum, aby się wkupić musi postawić conajmniej piwo ? Jesli tak to mówcie - nie ma sprawy zapraszam do Krakowa -czas i miejsce do uzgodnienia ...
Nic nie będzie już takie jak dawniej. Kupiłem Gaza...
GAZ 69M 1974 (?)
RR 300 Tdi
Grupa D!
GAZ 69M 1974 (?)
RR 300 Tdi
Grupa D!
-
- Kontaktowanie:
Mi sie poprostu znudzilo juz ogladanie tych linkow bo duza ich czesc to pierdoly na maksa.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
Spooko-nikt się na Ciebie nie gniewa za to zaangażowaniefaust 12 pisze:Eeee to ja się staram, próbuję coś pomóc w temacie i nawet nikt tego nie zauważył. Czy nowy na forum, aby się wkupić musi postawić conajmniej piwo ? Jesli tak to mówcie - nie ma sprawy zapraszam do Krakowa -czas i miejsce do uzgodnienia ...

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl