Wpływ przysłonięcia filtru powitrza na zużycie gazu i benz.

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
GikroV

Post autor: GikroV » śr maja 02, 2007 8:13 pm

lisiurski pisze:
GikroV pisze:wciskam troszke gaz, ale gwałtownie, prawie że momentalnie gaśnie. wciskam baaardzo powoli gaz , silnik wchodzi ładnie na obroty.
Jeżeli występuje to na gazie to dostaje za dużo powietrza spróbuj przesłonić dolot
P.S nie miałem czasu dochodzić czy chodzi o gaz
:wink:
Chodziło o benzyne, gaz jest już ok :)21 jak tylko będe mógł zabieram się za regulacje
UAZ 469B: Radiostacja WD-43 / RD-115ZT (uazy.pl)

Awatar użytkownika
GikroV

Post autor: GikroV » czw maja 03, 2007 2:52 pm

:)20 żyje !!! wystarczyło podregulować i działa, tzn. czasami przy dodaniu gazu jakiś uskok obrotów występuje, ale nie ma to wpływu na silnik podczas jazdy.

A co było przyczyną rozregulowania się gaźnika?

Brak sprężynki na wkręcie regulacyjnym składu mieszanki - zamiast tego nakrętka kontrująca która zardzewiała na tyle że śruba zaczęła się swobodnie obracać :)21
Oraz mała nieszczelność układu przyspieszania zapłonu a dokładnie przewodu łączącego gaźnik z aparatem zapłonowym

Dzięki wszystkim za pomoc :)2
PZDR :)23

Awatar użytkownika
Rafał D

Post autor: Rafał D » czw maja 03, 2007 6:38 pm

No i super :)2 . Jedna uwaga. Jeśli masz gaźnik k131 to wkręt ze sprężynką jest do regulacji odpowietrzania komory pływakowej. Wkręt do obrotów biegu jałowego jest wkręcony w część odlewu obudowy i też ma tendencje do luźnego latania. Ja zastosowałem odrobinę "średnieko szczeliwa do gwintów" na zatłuszczony gwint. Obraca się z trudem ale taka jego rola.

Awatar użytkownika
GikroV

Post autor: GikroV » czw maja 03, 2007 8:44 pm

Mam gaźnik K129. Zabezpieczyłem przed odkręceniem kropelką czerwonego lakieru. Gdyby się odkręciło (co jest niemożliwe) to będe wiedział ile śruby mają być wkręcone

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”