JAKIE SILNIKI MORZNA MONTOWAC W UAZE BENZYNA CZY DIZEL
Moderator: Student
Z tego co wiem w Daihatsu nie były montowane nigdy te silniki tylko w BERTONE FREECLIMBER czyli blizniaczym samochodzie produkowanym w Europiepietro pisze:Witam też miałem pchać bawarke w ulijanowska tylko że benzyne 2,7 ETA
bo miałem taki silnik, robi jak disel, w daihatsu rocky były montowane.
Ale zostałem przy orginale.
UAZ Adventure gdzie można Cię spotkać z miłą chęcią obejżał bym ulijana z niemieckim serduchem w TD.

- UAZ Adventure
Poszło na Pwpietro pisze:Witam też miałem pchać bawarke w ulijanowska tylko że benzyne 2,7 ETA
UAZ Adventure gdzie można Cię spotkać z miłą chęcią obejżał bym ulijana z niemieckim serduchem w TD.
W takichBart03 pisze: Z tego co wiem w Daihatsu nie były montowane nigdy te silniki tylko w BERTONE FREECLIMBER czyli blizniaczym samochodzie produkowanym w Europie.

http://moto.allegro.pl/item273116649_da ... _4_td.html
Ja jestem za orginałem, jak jeździsz na gazie to pali tyle na ile go wyregulujesz (zawsze można przykręcić tą śrubkę do gazu
) poza tym rozrząd nie na jakimś tam super wynalazku jakim jest pasek klinowy tylko za trybach, jak dobrze poszukasz to kupisz używany za 300-400 zł a komplet naprawczy za 500-600 po założeniu silnik jak nowy.

A widzicie koledzy. Owszem skręcony mniej pali, ale czy zdajecie sobie sprawę, że uboga mieszanka jest przyczyną wypalania gniazd zaworów. Temat już mam przećwiczony. Więc ta oszczędność wychodzi bokiem. W końcu parę lat się na nim jeżdzi. Nie jestem jakimś tam super przeciwnikiem silnika uaza. Ma wiele zalet, przedewszystkim prostota. Ale tyle razy co ja głowicę musiałem z niego zrzucać, to chyba niektóre auta w życiu nie miały. I zawsze przez jakieś g...o. Nie wiem jak u Was, ale mnie te ruskie termostaty rozwalają. Już kilka razy miał temperaturę wywaloną przez uszkodzony termostat, oczywiście leci wtedy i uszczelka a głowica jedzie na sprawdzenie. Koszmar. Póki co i tak zostaję przy oryginale, ale:
termostat chcę dobrać od jakiegoś normalnego producenta, aparat wsadzę bezstykowy + modulik elektroniczny, więc iskra powinna być silniejsza, praca silnika równiejsza. Myślałem też o założeniu głowicy z okrągłymi kolektorami, ale to już za duża rzeźba. Póki jeszcze żyw silnik będę na nim śmigał, ale remontu kapitalnego to ja już mu robić nie będę. Jeden już mu zafundowałem i wystarczy.
termostat chcę dobrać od jakiegoś normalnego producenta, aparat wsadzę bezstykowy + modulik elektroniczny, więc iskra powinna być silniejsza, praca silnika równiejsza. Myślałem też o założeniu głowicy z okrągłymi kolektorami, ale to już za duża rzeźba. Póki jeszcze żyw silnik będę na nim śmigał, ale remontu kapitalnego to ja już mu robić nie będę. Jeden już mu zafundowałem i wystarczy.
GRUPA OFFROAD
UAZ 469 B
UAZ 469 B
UAZ Adventure pisze:Poszło na Pwpietro pisze:Witam też miałem pchać bawarke w ulijanowska tylko że benzyne 2,7 ETA
W takichBart03 pisze: Z tego co wiem w Daihatsu nie były montowane nigdy te silniki tylko w BERTONE FREECLIMBER czyli blizniaczym samochodzie produkowanym w Europie.
![]()
http://moto.allegro.pl/item273116649_da ... _4_td.html
to nie jest Daihatsu

Zreszta nawet gril, lampy i zanczek to Bertone jak w morde strzelil

- UAZ Adventure
Bo nie którym inteligentnym inaczej to i 1000 koni będzie małojac.uaz pisze:Taa... Chyba dla myśliwego albo wędkarzaDoktor200 pisze:akle kazdu uazowiec wie ze nalepszym silnikiem do uaza jest Andoria

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii