a pewny jesteśMag69 pisze:A co będzie jak wjedziesz do wody i ci zgaśnie5
wtedy se możesz na mechanika popatrzeć

Moderator: Student
Już ci ostatnio napisałem:Władek pisze:Dobre Ludzie!
Może jakiś qńkret?
Teraz zaczynasz znów z winchem mechanicznym...Dokładnie panie Władku. Zadaj sobie jedno poważne pytanie. Do czego moje auto ma służyć??? I potem szukaj samochodu. Z twoich postów na forum i z listy off-road, wiem że nie jeździsz na imprezy, ani na rajdy. A to forum nazywa się "RAJDY 4X4" i trochę krzywi twoje pojęcie o jeździe w terenie. Do twoich potrzeb wystarczy jakaś przechodzona terenówka zachodnia typu patrol k-160 lub coś podobnego. A twoje pytania dotyczące przerubek i budowy zmot są moim zdaniem zupełnie nie na miejscu. Naczytasz się jak to ludzie przerabiają fury i chcesz monsterem na polowania jeździć... Można czemu nie.
Bez urazy. Pozdrawiam niezmiennie Mikołaj
PS. jeśli nie mam racji to mnie popraw, przyjmę krytykę...
wyciągarka 600MOC pisze:za mechaniczna wyciagarke z lina i walem mowie o nowej z wojska kompletnej trzeba dac cos kolo 800zl, do tego montaz przystawka mysle ze moze sie zamknac w 3000-4000 jezeli masz dobrego mechanika, elektryczna mowie o dobrej 4000 plus montaz do tego dobry akumulator i podlaczenie tak cos kolo 5KPLN
no właśnie roboty od cholery i jak nie masz zamiaru w grupie extremalnej się gonić lub w innym cyrku to sobie odpuśćMikołaj pisze:Nie wiem kto ci to zrobi za 500-800 zł?
Aby dobrze "wspawać" wyciągarkę w ramę wypadałoby zdjąć budę, lub wyciąć dużą dziurę w podłodze, do tego jeszcze dorobienie wału (przedłużanie itp.). Do tego podłączenie sterowania (ręcznego do zapinania wyciągarki).
Do wyciągarki trzeba doliczyć koszt liny (bo raczej starowska odpada).
Naruchać trzeba jakiś zgrabny hak. Do tego linę trzeba puścić pod samochodem na rolkach lub przelotkach. Do tego jeszcze trzeba z przodu zamontować rolki prowadzące lub tulej prowadzącą w przednim zderzaku.
Wiem bo to właśnie robię.
I niech nikt mi nie pier... że można to zrobić za tanie pieniądze.
Chyba że wychujkę na maksa...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość