Sklepy
Moderator: Student
- maciejmlynarz
Koledzy dobrze licze? W wielkim zaokrągleniu 250zł za plandeke? Coś mi sie za tanio wydaje. No ale jak już tak rozmawiamy to może ktoś zna orientacyjne ceny skrzyni biegów albo chociaż poszczególnych elementów? Oczywiście ineresuja mnie ceny zza wschodniej granicy bo te nasze polskie znam i w moim przekonaniu są one wysokie
Czasy kolejek na razie znikły, problem jest z wizami bo po pierwsze są drogie 35 euro na 2 wjazdy, a służbowe ciężko dostać. Strefa Schengen zatrzymała ruch Białorusinów bo nie stać ich na wizy na 2 wjazdy po 35 euro. Na granicy w obydwie strony stracisz godzinę.
Sklepy bezcłowe znikły ostatnio na miesiąc i zastąpiono je sklepami z białoruskimi towarami, brak jest luksusowych towarów same białoruskie. Co do cła to nikt mnie nawet nie zapytał co ta plandeka robi w moim aucie. Szukali tylko papierosów i wódki.
Sklepy bezcłowe znikły ostatnio na miesiąc i zastąpiono je sklepami z białoruskimi towarami, brak jest luksusowych towarów same białoruskie. Co do cła to nikt mnie nawet nie zapytał co ta plandeka robi w moim aucie. Szukali tylko papierosów i wódki.
Ale przecież Litwa jest w UE więc ceny będą z podobnym narzutem jak u nas . A o sklepy raczej trudno . Jeżdzę tam parę razy do roku i jeszcze uaza nie widziałem.Witam.Może ktoś z kolegów zna adresy sklepów Uaz na Litwie. Tam wyjazd po części byłby całkiem bezproblemowy, tylko po kosztach paliwa i bez opłat konsularnych.
Ale krajoznawczo polecam.
Monterey