Oryginalne wspomaganie

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
BABCIA I

Post autor: BABCIA I » pn cze 27, 2005 8:17 pm

To nie jest cena dla normalnych ludzi.

Awatar użytkownika
Bartmann
Kontaktowanie:

wspomagania i bajery.

Post autor: Bartmann » pn cze 27, 2005 9:26 pm

Hmmm jak dodać te "gadżety" do Uaza to możnaby kupić "lakierka" Patrola na full wypasie:) Ze względu na stosunek kosztu do wartości samochodu redukowany sposobem użytkowania nawet wspomaganie hamulców ma słaby sens.
http://www.mudmasters-4x4.com
Pimpek... strikes again:) KNK forever!

Awatar użytkownika
Kasprol

Post autor: Kasprol » wt cze 28, 2005 9:23 am

Młody zacznij tym swoim jezdzic pierw w terenie a nie cudzymi :lol: :lol: i zobaczysz czy konieczne ci to wspomaganie ja traz nie załuje ze mam ale inwestowanie w nowe do uaza to za duze koszta
Mój Tel 502-449-548 juz działam
Jeep reaktywacja faza kolejna destrukcja

Awatar użytkownika
Władek

Re: wspomagania i bajery.

Post autor: Władek » wt cze 28, 2005 3:00 pm

Bartmann pisze: nawet wspomaganie hamulców ma słaby sens.

Inwestowanie w podnoszenie poziomu bezpieczeństwa ma głęboki sens, nawet jak założysz tarczowe hamulce wentylowane do taczek... :wink:
Władek - Kraków

Awatar użytkownika
Bartmann
Kontaktowanie:

Post autor: Bartmann » wt cze 28, 2005 3:09 pm

Władek pisze:

Inwestowanie w podnoszenie poziomu bezpieczeństwa ma głęboki sens, nawet jak założysz tarczowe hamulce wentylowane do taczek... :wink:
Nie wiem na ile by to pomogło w terenie;) Używam Uaz'a praktycznie w 80% w terenie.

Awatar użytkownika
Władek

Post autor: Władek » wt cze 28, 2005 3:16 pm

Bartmann pisze:
Władek pisze:

Nie wiem na ile by to pomogło w terenie;) Używam Uaz'a praktycznie w 80% w terenie.

Myślę, że dobre hamulce w każdym aucie muszą być. W terenie również używasz hamulców, nieprawdaż? Fajnie jest jak musisz dusić pedał hamlca jednostopniowej pompy pod ostrą górkę, pod którą musisz ruszyć. Nie ma jak gazu nacisnąć, bo przez plandekę na dachu wysiadasz, aby tylko wutko nie toczyło się w dół. Nie przekonasz mnie. Wspomaganie hamulców to udogodnienie, na którym nie warto oszczędzać. Zwłaszcza, że oprócz terenu pozostaje Ci te "20%" na czarnym...
Władek - Kraków

Awatar użytkownika
Bartmann
Kontaktowanie:

Post autor: Bartmann » wt cze 28, 2005 3:33 pm

Władek pisze:
Bartmann pisze:
Władek pisze:

Myślę, że dobre hamulce w każdym aucie muszą być. W terenie również używasz hamulców, nieprawdaż? Fajnie jest jak musisz dusić pedał hamlca jednostopniowej pompy pod ostrą górkę, pod którą musisz ruszyć. Nie ma jak gazu nacisnąć, bo przez plandekę na dachu wysiadasz, aby tylko wutko nie toczyło się w dół. Nie przekonasz mnie. Wspomaganie hamulców to udogodnienie, na którym nie warto oszczędzać. Zwłaszcza, że oprócz terenu pozostaje Ci te "20%" na czarnym...

Ha mam pompę dwustopniową. Aczkolwiek faktycznie na aswalcie hamuje z efektywnością tramwaju...:))))

Awatar użytkownika
jac.uaz
Kontaktowanie:

Post autor: jac.uaz » wt cze 28, 2005 3:55 pm

Wspomaganie na pewno fajna sprawa (ja w swoim nie mam). Miełem przyjemnośc pojeździć ostatnio UAZem kolegi na 35 calowych kółeczkach (mój ma mniejsze) i nie miałem z nim problemów. Powiem więcej, prowadził się lżej jak mój, a to za sprawą wąsu przekładni. Otóż kolega, w miejsce orginalnego wąsa, zainstalował od żuka, krótszy. Efekt jest naprawdę dobry.
GRUPA OFFROAD
UAZ 469 B

keicam
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Oryginalne wspomaganie

Post autor: keicam » pn sty 03, 2011 7:47 pm

Jestem nowicjuszem wiec nie wysmiewac sie jezeli pytanie jest lamerskie.Nie chcialem zakladac nowego tematu wiec odswieze dyskusje bo po zimowym upalaniu Uaza jednak doszedlem do wniosku ze przydalo by sie wspomaganie kierownicy.Z tego co wyczytalem calkiem niezle pasuje przekladnia kierownicza od BMW E34 cena na allegro 140zł i wyglada na badzo podobna do uazowskiej. Ale duzo wiecej problemow jest z pompa wspomagania (mocowanie) i tu pytanie moze kupic orginalna (cena zapewne mniejsza niz za komplet) tylko czy bedzie wspolpracowac z przekladanią BMW?Dodam tylko ze mam orginalny benzynowy silnik.

matik uaz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: matik uaz » śr sty 05, 2011 10:12 pm

keicam
:o :o :o :o :o
Posłuchaj motanie przekladni i pompy z BMW to PROFANACJA ocknij sie chcesz mieć UAZA czy BMW przemysl to pojezdzij po wertepach zapewniam wyrobisz sobie krzepe a jesli nie to machnij pare pompek i nie narzekaj ze kierownica chodzi ciezko bo wcale ciezko niechodzi ja zaczolem
jezdzic po wertepach majac zaledwie 15 lat i nigdy nienarzekalem na kiere choc mam orginalna
bedzie ok a tak po zatym to szkoda zachodu z e szpejami od bmw :o 8) :) :D

keicam
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: keicam » pn sty 10, 2011 5:29 pm

w zasadzie sie z toba zgadzam tylko ze tym autem beda jezdzily rowniez dziewczyny a po za tym przekladnia kierownicza nadaje sie do naprawy lub calkowitej wymiany ma olbrzymie luzy wiec pomyslalem ze przy tej okazji moze zamontowac wspomaganie.

Wałek

Kontaktowanie:

Post autor: Wałek » pn sty 10, 2011 7:14 pm

keicam pisze:w zasadzie sie z toba zgadzam tylko ze tym autem beda jezdzily rowniez dziewczyny a po za tym przekladnia kierownicza nadaje sie do naprawy lub calkowitej wymiany ma olbrzymie luzy wiec pomyslalem ze przy tej okazji moze zamontowac wspomaganie.
oryginalna duża kiera i dajesz rade i nie dawaj Uaza dziewczynom bo to grzech
Tylko twardziele pierdzą przy sikaniu
http://www.forum-gaz-uaz.pl

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » pn sty 10, 2011 10:25 pm

SpokOj dziatwa wersja jest tylko jedna UAZ przekladnia z serwem uazowa i robi tak że największa lichota syfa poprowadzi tam gdzie chce , reszta do wydumki popełnione z chytrości lub głupoty
:)21
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
Balu-Balu

Kontaktowanie:

Post autor: Balu-Balu » wt sty 11, 2011 12:08 am

klucz13 pisze:SpokOj dziatwa wersja jest tylko jedna UAZ przekladnia z serwem uazowa i robi tak że największa lichota syfa poprowadzi tam gdzie chce , reszta do wydumki popełnione z chytrości lub głupoty
Moja wydumka pochodzi z mercedesa 123. Miałem łatwiej z pompą bo silnik mam też od mercedesa (to z chytrości) :)21 :)21 Kolumnę też mam ze 123 ale to nie z głupoty tylko dlatego, że taka już była jak kupiłem.
:)21 :)21
Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » wt sty 11, 2011 12:31 am

Balu-Balu pisze:
klucz13 pisze:SpokOj dziatwa wersja jest tylko jedna UAZ przekladnia z serwem uazowa i robi tak że największa lichota syfa poprowadzi tam gdzie chce , reszta do wydumki popełnione z chytrości lub głupoty
Moja wydumka pochodzi z mercedesa 123. Miałem łatwiej z pompą bo silnik mam też od mercedesa (to z chytrości) :)21 :)21 Kolumnę też mam ze 123 ale to nie z głupoty tylko dlatego, że taka już była jak kupiłem.
:)21 :)21
Iiiiiiii to ma być uaz :)16 Wielki Manitu chroń nas przed twórcami ludowymi
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
Balu-Balu

Kontaktowanie:

Post autor: Balu-Balu » wt sty 11, 2011 12:44 am

No to jest właśnie Uaz i takie właśnie przeróbki mi pasują :)21 :)21 No i takie będą :)21 :)21

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » wt sty 11, 2011 9:42 am

Balu-Balu pisze:No to jest właśnie Uaz i takie właśnie przeróbki mi pasują :)21 :)21 No i takie będą :)21 :)21
Zapodaj jeszcze turbinę od odkurzacza

Awatar użytkownika
Balu-Balu

Kontaktowanie:

Post autor: Balu-Balu » wt sty 11, 2011 11:52 am

Aj moje przeoczenie !! !! Już jest :)21 :)21 Coś "ludowego" jeszcze podeślesz ?? :)21 :)21

EDEK:):):):)

Post autor: EDEK:):):):) » śr sty 12, 2011 3:44 pm

Jako że posiadam andoriję w swoim to i pompę wspomagania posiadam i tu pytanie odnośnie kolumny kierowniczej od lublina - czy pasowała by do uaza.Jak kto motał to prosze o info 8)
Bóg stworzył czołgi by siały zamęt i zniszczenie

kotuj9
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: kotuj9 » czw gru 20, 2012 10:25 pm

Czyli Tarmot - tam zakupy oryginalnego wspomagania do ukladu kierowniczego i hamulcow? Ktos ma pomysl, gdzie jeszcze mozna kupic ten sprzet? Czy sprzedaja cale zestawy; czy wymaga jakiegos klopotliwego montazu?

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » czw gru 20, 2012 10:27 pm

kotuj9 pisze:Czyli Tarmot - tam zakupy oryginalnego wspomagania do ukladu kierowniczego i hamulcow? Ktos ma pomysl, gdzie jeszcze mozna kupic ten sprzet? Czy sprzedaja cale zestawy; czy wymaga jakiegos klopotliwego montazu?
Witamy serdecznie

Awatar użytkownika
kb-autostyle

Kontaktowanie:

Post autor: kb-autostyle » ndz gru 23, 2012 9:15 am

kotuj9 pisze:Czyli Tarmot - tam zakupy oryginalnego wspomagania do ukladu kierowniczego i hamulcow? Ktos ma pomysl, gdzie jeszcze mozna kupic ten sprzet? Czy sprzedaja cale zestawy; czy wymaga jakiegos klopotliwego montazu?

pisałem w innych wątkach, ale widocznie nie szukałeś.
W Rosji fabryczne dedykowane zestawy są do :
- motor ZMZ 409 , mosty Spajser ( pompa dwóch firm firm ZF lub YB)
- pod motor 409, Yubei
- pod motor 417/421 firmy Yubei
- z pompa ZF pod Spajser i Timken (1445mm) z motorami 417.421
- Uaz 452, zestaw z Białorusi

cena zakupu w Rosji od 1900 zł
naturalnie mogą zorganizować logistykę dostawy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”