Skrzynia biegów 5 od Lublina

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » śr kwie 07, 2004 7:21 pm

no i bardzo dobrze...powstanie syf o przyzwoitych walorach użytkowych jesli bedzie porządnie zrobiony i praktycznie wieczny w normalnej eksploatacji
tylko nie zapomnij wyjebać kranika lewy/prawy bo sie bedzie zapowietrzał
:)21
#noichuj

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » śr kwie 07, 2004 7:59 pm

Jako główny będze zbiornik prawy a lewy dostanie pompkę na prunt tylko żeby przelewał do głównego zastanowie się nad wyłącznikiem pływakowym
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
Grzegorz G.

Post autor: Grzegorz G. » czw kwie 08, 2004 8:59 am

1) Ja dzisiaj bym skrzynię uazową wywalił (właśnie poszło mi łożysko między skrzynią i reduktorem - to na wałku zdawczym). To zbyt wybuchowa zabawka jest. Dzisiaj bym przejściówkę do reduktora zamówił i silnik ze skrzynią bym dał. Znajomy robi wtedy dodatkowe podparcie dla wałka zdawczego ze skrzyni i działa jak należy.

2) U mnie ten zawór działa, ale pewnie do czasu. Powrót mam do jednego zbiornika więc po przełączeniu powoli mi paliwo z powrotem do lewego przepompowuje. Wydaje mi się, że to się najchętniej przy całkowitym braku paliwa w którymś ze zbiorników zapowietrza.
Grzechu_z_UAZ

Awatar użytkownika
Darek

Post autor: Darek » czw kwie 08, 2004 9:58 am

klucz13 pisze:Jako główny będze zbiornik prawy a lewy dostanie pompkę na prunt tylko żeby przelewał do głównego zastanowie się nad wyłącznikiem pływakowym
widziałem w uazie taki patent że zbiorniki były ze sobą rurka połączone w miejsce korków spustowych były wkręcone końcówki z połączenim tej ruki. A co najważnejsze że to działało samoczynnie :)21
Gazy 69

Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur » czw kwie 08, 2004 1:50 pm

Darek pisze:
klucz13 pisze:Jako główny będze zbiornik prawy a lewy dostanie pompkę na prunt tylko żeby przelewał do głównego zastanowie się nad wyłącznikiem pływakowym
widziałem w uazie taki patent że zbiorniki były ze sobą rurka połączone w miejsce korków spustowych były wkręcone końcówki z połączenim tej ruki. A co najważnejsze że to działało samoczynnie :)21

Nie polecal bym takiego pomysłu bo co będzie jak sie auto przechyli a zbiorniki oba bedą pełne?? Raczej zacznie spie..dalac to samo bedzie kiedy bedzie mało i sie auto przechyli to sie syf zapowietrzy raczej.

Awatar użytkownika
Darek

Post autor: Darek » czw kwie 08, 2004 2:01 pm

można zaworek zwrotny wstawić co by tylko w jedną strone przepływało.
Uaz ma wade konstrukcyjna z wlewami - są za krótkie. Naet jak bedzie tylko jeden zbiornik pełny i bedzie ostry trawers na jego strone to się bedzie wylewać. Gaz to co innego :)21 ma wysoko wlew paliwa - nie mówie o tym mały zbiorniku co ma pod siedzeniem pasażera - co w moim gazie nie występuje :)21
Gazy 69

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » czw kwie 08, 2004 6:29 pm

Darek pisze:
Jest to pierwsza rzecz jaką upier...sz w terenie i po jeżdzie
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
Darek

Post autor: Darek » pt kwie 09, 2004 7:50 am

zbiorniki też można upierdzielić :)21
ale ten przewód jeśli już by miał być to oczywiście że trzeba go tak poprowadzić i osłonić przed ewentualnymi uszkodzeniami.
Widziałem bezpieczne rozwiązanie w uazi - zbiornik paliwa zamontowany wewnątrz uaza na nadkolu :)
Gazy 69

Awatar użytkownika
jose

Post autor: jose » pt kwie 09, 2004 8:25 am

dobry sposob:D mi LPG montuja na tylnych blotnikach. bedzie dobrze;)
pozdr
jose
UAZ.Sexy technology.
SAMURAI disco.Jeszcze bardziej sexy technology.

tel. 600 520 504

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » pt kwie 09, 2004 7:40 pm

Darek pisze:zbiorniki też można upierdzielić :)21
ale ten przewód jeśli już by miał być to oczywiście że trzeba go tak poprowadzić i osłonić przed ewentualnymi uszkodzeniami.
Widziałem bezpieczne rozwiązanie w uazi - zbiornik paliwa zamontowany wewnątrz uaza na nadkolu :)
a jak se na dachu dupniesz to ci pompka paliwowa nie potrzebna

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”