Proszę o pomoc -gdzie to można kupić ?

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
maciejmlynarz

Post autor: maciejmlynarz » sob lis 01, 2008 9:07 am

No to może jeszcze na koniec tego tematu powiedzcie koledzy jaki silnik merca polecacie. Bo z tego co znalazłem to różnica między silnikiem z beczki a z kaczki polega tylko na tym, że w jednym filtr oleju wkręcany jest z góry a drugi z dołu i jeden z nich ma lepiej rozwiązaną miskę olejową która nie tak chętnie całuje się z mostem.

Awatar użytkownika
Didymos

Post autor: Didymos » sob lis 01, 2008 5:11 pm

Moim zdaniejm najciekawszy byłby silnik z trochę nowszej kaczki 310/410 - 2,9l, ~100KM, ~200Nm, oznaczenie OM602.940, skrzynia 5 w komplecie. Ma dużo lepsze parametry i zdaje się jest lżejszy od silnika z beki. Niestety cena zakupu takiego zestawu przewyższa wartość przeciętnego uaza :-?
SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.

Awatar użytkownika
maciejmlynarz

Post autor: maciejmlynarz » sob lis 01, 2008 8:01 pm

Didymos pisze: Niestety cena zakupu takiego zestawu przewyższa wartość przeciętnego uaza :-?
No i tego się właśnie obawiałem.

Awatar użytkownika
carinus

Post autor: carinus » ndz lis 02, 2008 10:57 am

Moim marzeniem jest połączenie w UAZ-ie silnika 2.2 toyoty ze skrzynią merca.Silnik lekki i ekonomiczny (o niezawodności nie wspomnę) z dobrą elastycznością w parze z mocną skrzynią chyba dadza sobie rade.Nie wiem tylko czy ja dam rade to szybko zmotać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”