wojskowy uaz

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
siwy2934
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re:

Post autor: siwy2934 » sob mar 26, 2011 7:06 pm

Darek pisze:Szwagier to ja też mam ruska z tym że K-650 zwany także Dnieprem MT 9, ale narazie to jest w stanie do remontu, bedzei czas i kasa to się go zrobi :)2

K 650 i dniepr MT 9 to dwa osobne modele. Poczytajcie trochę w necie jest na prawdę bardzo dużo informacji.

Części do dolniaka wcale już nie są takie tanie. Najtańszy w remoncie będzie dniepr. Pojemność 650 górnozaworowy moc 30 paru koni.

Sam posiadam K 750W z 1961r utrzymaną w stylizacji wojskowej zgodnej ze swoimi latami

Aha instalacja 6v w K750 jest słaba ale można się przyzwyczaić, nie pali u mnie regulatora i prądnica jest również w super stanie a nie była ruszana.

MW to po prostu albo górnozaworowy dniepr z napędem i blokada dyfra albo dolnozaworowa kaśka z napędem na kosz i blokadą dyferencjału.

Najładniejsze Ural M61, M62, M72 na niskim przodzie i ze sztywna ramą kosza,

jeśli Ural to albo bardzo stary albo jeden z nowszych.

jeszcze nie słyszałem aby ktoś narzekał na przegrzewającego się MWiaka w terenie.

Awatar użytkownika
kb-autostyle

Kontaktowanie:

Re: wojskowy uaz

Post autor: kb-autostyle » ndz mar 27, 2011 12:22 pm

jakby komuś z forumowiczów potrzebna była plandeka do wózka bocznego to mam 1 egzemplarz , oryginalny stary.
Skóra zachowana bardzo dobrze.
Okucia połapała rdza.
Jeżdżę na felgach kutych SLIK i dziur się nie boję. Offroadu też nie. Polecam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”