Dlaczego silnik Mercedes a nie inne?

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur » pn maja 24, 2004 12:39 pm

Drako pisze:Na discovery byl program o jakis czarnuchcach gdzie w dieslach jezdza na oleju palmowym... ty ale bez jaj niedlugo bedzie ze dieslem mozna na mocz Kabipary jezdzic. kto przetestuje " olej z pierwsego tloczenia" w swojej furmance ? :)21 ja odpadam :)21
Ja już testowałem tylko dajesz mu temp 80st przed pompą aby zmienił lepkość a potem przed zgaszeniem trza przejść na napęd co by w pompie nie zesztywniał bo ciężko uruchomić A tak normalnie to frytkami z rury wydechowej pachnie :lol:

Awatar użytkownika
wupasek

Kontaktowanie:

Post autor: wupasek » pn maja 24, 2004 12:43 pm

a jak jezdzi :)5 jest odczuwalbny powazny wzrost mocy :)5 :)21 :)21

Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur » pn maja 24, 2004 12:58 pm

wupasek pisze:a jak jezdzi :)5 jest odczuwalbny powazny wzrost mocy :)5 :)21 :)21
Poszukaj w necie na temat eko Diesla bo mi sie nie chce przekopiowywać wykresów a po za tym żadne to odkrycie naukowe bo czołgi jak nie było na czym to na tym śmigały. Nawet produkowane są maszyny do tłoczenia bezpośrednio z rzepaku dla większych gospodarstw rolnych co by rolnik był ekologiczny Tak samo są gotowe do montażu przy silnikach osprzęty firma'' wessman"" czy jakoś tak to produkuje

Mikołaj

Post autor: Mikołaj » pn maja 24, 2004 1:06 pm

Też o tym słyszałem, czytałem nawet że jakaś politechnika przerabia instalacje na olej jadalny i się pod tym podpisują :)6 :)6 :)6
Po ile można kupić najtańszy olej rzepakowy.
Czysta dusza, silna ręka.
Pamiętaj, żelazo nie klęka!!! V8 :wink:

Awatar użytkownika
banan

Post autor: banan » pn maja 24, 2004 1:23 pm

Drako pisze:Tylko ze to wszystko w 460 , gdzie masz beczkowate silniki. ja mam 461 290gd i caly czas mam mieszane uczucia do go kombinacji paliwowej. Posprawdzlaem sobie ile by mnie kosztowal remont ( nawe sobie liste zrobilem ) .... i napewno by mi sie szybko nie zwrocilo. NIe znam narazie nikogo kto na barszczu jezdzil takim silnikiem...
bzdura...od barszczu jedynie pompy rotacyjne siadają...a u ciebie i w beczce są rzędowe z własnym olejem...

Awatar użytkownika
romanowicz_z3 car469b

Post autor: romanowicz_z3 car469b » pn maja 24, 2004 1:23 pm

Mikołaj pisze:Też o tym słyszałem, czytałem nawet że jakaś politechnika przerabia instalacje na olej jadalny i się pod tym podpisują :)6 :)6 :)6
Po ile można kupić najtańszy olej rzepakowy.

u mnie w markecie drogo :-) szlachetny kujawski to wydatek 2-3złza 0,75 gdzieś tak :-) ...
Tzarrr!!

Awatar użytkownika
Albert_N

Post autor: Albert_N » pn maja 24, 2004 8:56 pm

Mikolaj... moze i sie nie znam, ale do swojej beczuni wlewam ON, bo jakos mi jednak zal silnika..
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9

Awatar użytkownika
Drako

Kontaktowanie:

Post autor: Drako » pn maja 24, 2004 11:26 pm

banan pisze:
Drako pisze:Tylko ze to wszystko w 460 , gdzie masz beczkowate silniki. ja mam 461 290gd i caly czas mam mieszane uczucia do go kombinacji paliwowej. Posprawdzlaem sobie ile by mnie kosztowal remont ( nawe sobie liste zrobilem ) .... i napewno by mi sie szybko nie zwrocilo. NIe znam narazie nikogo kto na barszczu jezdzil takim silnikiem...
bzdura...od barszczu jedynie pompy rotacyjne siadają...a u ciebie i w beczce są rzędowe z własnym olejem...
czyli jak spec od silnikow mesia mowisz ze w 290 mozna lac ?

Awatar użytkownika
wl

Kontaktowanie:

Post autor: wl » wt maja 25, 2004 6:19 am

Tutaj jest kilka zdjec co zrobic zeby sobie pojezdzic na oleju na frytki:
http://members.tripod.com/bildergaleriegcabrio/id39.htm
Tak na marginesie wyczytalem ze musi to byc czysty olej rzepakowy wtedy podobno nie ma problemow zima bo slonecznikowy czy inne szybciej przechodza w stan staly :)21 .
A najlepiej to zamontowac jakis podgrzewacz. Podobno nawet MB oferuje takie.
Tutaj cos dla fanow VW i frytek:
http://www.diesel-therm.de/shop/
A tutaj do poczytania :)21 o doswiadczeniach G z "frytkami":
www.hanshehl.de/poel.htm
Musze przyznac ze klienci maja niezle zaciecie do tych "frytek".
Kupuja hurtowo ~1000l oleju rzepakowego po ~55centow za litr i smaza ostro.
8)

Awatar użytkownika
Drako

Kontaktowanie:

Post autor: Drako » wt maja 25, 2004 9:21 am

to powinnno w kawalach byc ... :)21

http://www.hanshehl.de/bilder/poelbild/poeltanken.jpg a ten mi serce lamie :)21 .ale sliczny hardtop

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”