Terenowy UAZ przygniótł dwóch mężczyzn
Moderator: Student
- maciejmlynarz
Re: Terenowy UAZ przygniótł dwóch mężczyzn
No ładnie poszli. Ale z tego co wiem wyszli z tego tak?
Szumią jodły gdzieś na dole Tam gdzie stoją dwa Patrole Stoją tam już od godziny Uaz zrobił koleiny
takmaciejmlynarz pisze:No ładnie poszli. Ale z tego co wiem wyszli z tego tak?
poczytaj posty w tamtym temacie

Jimny 

która poduszka go zabiła? ta w kierownicy?cezii pisze:Myślę że uaz nie ma tu nic do rzeczy . Jest to poprostu bardzo smutny nieszczęśliwy wypadek. Wiele uazów zaliczyło dachy i to ze standardową konstrukcją i szczęśliwe nikomu nic się nie stało . Na ruskich forach jest troszke takich filmików i to już nie jest barawura. Tak się składa że nawet w bardzo nowoczesnych i bezpiecznych samochodach gina ludzie a decyduje o tym zawsze jakić nieszczęśliwy splot zdarzeń.
Podstawa to zdawać sobie sprawę z tego co sie robi i co się może stać ; poprostu rozwaga , przy której też się mozna świetnie bawić ; co nie znaczy że zawsze będziemy bezpieczni.
Jakoś niedawno był wypadek pod Tarczynem , facet wpadł w poślizg swoim nowiutkim mercedesem i poobijał go tak nieszczęśliwie że jak wpadł do rowu to niemógł się wydostać. A ponieważ nic mu się nie stało to zadzwanił po strażaków żeby go wyciągneli. Strażacy oczywiście przyjechali i wycinając mu wyjście rezolutnie z nim rozmawiali ile to miał szczęścia . Do czasu gdy odpaliła poduszka powietrzna i zabiła człowieka na miejscu.
strazacy przed rozpoczeciem działań powinni ją zabezpieczyc przed wystrzałem(widząc że nie odpaliła) takim spacjalnym pokrowcem wytrzymujacym wystrzał - robi sie to w trosce także o bezpieczeństwo strazaków.
- maciejmlynarz
A to inna sprawa że powinni zabezpieczyć. Jednak sam wypadek nie jest nie możliwy
Szumią jodły gdzieś na dole Tam gdzie stoją dwa Patrole Stoją tam już od godziny Uaz zrobił koleiny
[quote][która poduszka go zabiła? ta w kierownicy?
/quote]
Zabiła go poduszka z kierownicy ; złamała mu kark. Może rzeczywiście powinni zabespieczyć kierownicę ale sprawa wyglądała tak błacho że pewnie nikt o tym nie pomyślał . Tym bardziej że właściciel auta zachowywał sie rezolutnie żartujac z tego co sie stało i chciał się jak najszybciej wydostać.
/quote]
Zabiła go poduszka z kierownicy ; złamała mu kark. Może rzeczywiście powinni zabespieczyć kierownicę ale sprawa wyglądała tak błacho że pewnie nikt o tym nie pomyślał . Tym bardziej że właściciel auta zachowywał sie rezolutnie żartujac z tego co sie stało i chciał się jak najszybciej wydostać.
Monterey