A sprawdzales czy nie za duze sa juz bebny? Bo jak starte i podtaczne to biedna pompa nie daje rady tyle napomopowac za jednym depnieciem zeby wypelnilo cylinderki. Ja tak mialem i przeszlo jak dalem nowe bebny.elvisso pisze:luz na pedale jest taki ze jak dlugo postoi to najpierw wpadnie a potem z czasem twardnieje
bez zachamowan
Moderator: Student
wielkie dzieki za odpowiedzi ale juz nei potrzbne
uaz oddany wlascicielowi i idzie do żyda
tyle co moglem i potrafilem to naprawilem
a reszta to kwestia duzej ilosci czasu i moim zdaniem gruntownego remontu bo juz jako delikatnie doswiadczony stwierdzam ze nie ma sensu stosowac polsrodkuw
wiem ze wszystko mozna z improwizowac ale to jest rozwaiazanie krotkowzroczne,ja chyba bym postawil auto na klocki i rozebral od podstaw i zaczał od nowa
ale nie moje auto i ...
eeee tam szkoda gadac zabardzo sie rozpisalem i nudze
pozdrowionka
uaz oddany wlascicielowi i idzie do żyda
tyle co moglem i potrafilem to naprawilem
a reszta to kwestia duzej ilosci czasu i moim zdaniem gruntownego remontu bo juz jako delikatnie doswiadczony stwierdzam ze nie ma sensu stosowac polsrodkuw
wiem ze wszystko mozna z improwizowac ale to jest rozwaiazanie krotkowzroczne,ja chyba bym postawil auto na klocki i rozebral od podstaw i zaczał od nowa
ale nie moje auto i ...
eeee tam szkoda gadac zabardzo sie rozpisalem i nudze
pozdrowionka

- SebastianS
-
Ja go zanabędę jak uszkodzonego chętnie... 
Przecież to jasne, że pompa podciągnięta na tłoczku! W pozycji spoczynkowej nie odsłania otworka kompensacyjnego i się za każdym naciśnięciem dopompowywuje! Popuść na tłoczku (popychaczu) pompy, aż poczujesz, że przy puszczonym hamulcu popychacz ma luz. Wtedy wyreguluj szczęki, bo na pewno się cofną sporo. I masz gotowe!

Przecież to jasne, że pompa podciągnięta na tłoczku! W pozycji spoczynkowej nie odsłania otworka kompensacyjnego i się za każdym naciśnięciem dopompowywuje! Popuść na tłoczku (popychaczu) pompy, aż poczujesz, że przy puszczonym hamulcu popychacz ma luz. Wtedy wyreguluj szczęki, bo na pewno się cofną sporo. I masz gotowe!