jaki rozrusznik do UAZa i dlaczego mój zgrzyta?

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

klucz13

Kontaktowanie:

Re: jaki rozrusznik do UAZa i dlaczego mój zgrzyta?

Post autor: klucz13 » pn sty 18, 2010 10:30 pm

chudy2 pisze:wątpie żebyś potrafił odkręcić rozrusznik :)21
Wyrażnie napisał :" Jak odkręcę rozrusznik "
:)21
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

chudy2

Post autor: chudy2 » pn sty 18, 2010 10:31 pm

jaki kraj takie forum :)21

jedenemu siedzenia mokną, drugi rozrusznik wykręca 8)

Awatar użytkownika
zippo68

Post autor: zippo68 » pn sty 18, 2010 10:39 pm

Może to on??? :)21
Obrazek
Śniadanie na kacu jest jak przeszczep. Przyjmie się, albo nie.

Awatar użytkownika
luk94

Post autor: luk94 » wt sty 19, 2010 7:11 am

Juz mi się nie chce tego tłumaczyć bo zauważyłem wspaniałe forumowe wsparcie. Chodziło mi o patent na wyjęcie go-bo ten co mam to chyba jest od żuka, i nie wiem czy lepiej górą czy dołem bo trochę roboty jest żeby go wyciągnąć. Jest wykręcony ale nie chce rozbierać połowy auta żeby go wyjąc. Dojście blokuje bagnet oleju. i pompa od gay. od dołu raczej nie ma szans

Ale "pierdolić" to można wiadomo co... nie mam zamiaru wdawać się w dalszą dyskusje bo dość ma ludzi na forach którzy swoim konstruktywnym ja chrzanię nie wnoszą nic do dyskusji. Wiec dla mnie można by rzecz to beznadziejne nabijanie licznika postów. Ale dobrze Macie rację jaki kraj takie mamy fora i ludzi. I żal mi dupę ściska jak widzę takie coś na forum. Tym bardziej, że po to forum jest żeby zasięgnąć informacji, a jeśli Ci to nie odpowiada to nie się nie odzywaj, ale zawsze masz do tego prawo. Tylko po co??

Rzuciłem okiem na Wasze posty i o dziwo są naprawdę ujmujące-dwa zdania na wypowiedź to max. Ale nie będę się czepiał czyichś wypowiedzi. Jeżeli Was to co napisałem uraziło to przepraszam. Jeżeli rozśmieszyło to dobrze. Nie znamy się osobiście. Ale wiem wszyscy kozacy ale jak przyjdzie coś wytłumaczyć to nie ma mądrego. ja się dopiero uczę budowy tego auta, Wy to już pewno macie za sobą. Ale Wasze podejście jest beznadziejne.
Uaz 469b, 2,1 TD 1980r.== przebudowa na 2,8D w trakcie.

Awatar użytkownika
Marcin_75
Kontaktowanie:

Post autor: Marcin_75 » wt sty 19, 2010 9:59 am

Problem jest w tym, że zarówno Ty jak i kilku innych "pytaczy" źle rozumiecie "forumowe wsparcie". Forum poinno słuzyć do tego, żeby wyjaśniać sobie rzeczy skomplikowane, dzielić się patentami - a nie uczyć się rzeczy najprostszych. Jeśli pójdziemy w tym drugim kierunku, to utoniemy pod lawiną postów "jaki jest wymiar klucza do kół" i tym podobnych. Założenie jest takie, że jeśli ktoś bierze się za UAZa to ma podstawy mechaniki, a jeśli wchodzi na forum to ma podstawy internetu - i umie np. korzystać z googla.

To, że zostałes tak a nie inaczej potraktowany - sorry - jakie pytanie taka odpowiedź. Czego się spodziewałeś? Że ktoś poradzi Ci natrzeć rozrusznik ciekłym azotem żeby się skurczył i sam wypadł? Ty stoisz nad samochodem i ty widzisz jaka jest sytuacja - albo go wygodniej jest wyjąć górą, albo dołem. Jak przeszkadza pompa paliwa, to ją trzeba wykręcić. Jak ktoś coś spatentował i trzeba rozebrać pół samochodu żeby wyciągnąc rozrusznik - trudno - taka jest cena patentów. Ale my Ci na to nie pomożemy, bo nawet tego nie widzimy. Ja mogę napisać, że u siebie wyciągam dołem po odpięciu przewodów el. od włącznika stopu - pomogło?
Pozdrawiam!
Marcin

Awatar użytkownika
knighterrant

Post autor: knighterrant » pt sty 29, 2010 12:28 pm

Radzę mocno zacisnąć zęby ! :)21 :)21 :)21 Jak łapska poobcierasz to mniej klniesz sukinsyna konstruktora ! Jaka myśl techniczna takie wykonanie ! Dołem , Panie , dołem i młotkiem bo to universalny klucz !
Był Uaz 469B Pajero 2.6E Pajero 2.5tdi
Gaz 69 w rozsypce
LR Freelander
Cheerokee XJ 4.0 Limited

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”