Czy to dobry wybór?

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Frolik

Re: Czy to dobry wybór?

Post autor: Frolik » czw paź 22, 2009 12:36 pm

Przejedz sie Uazem, przejedz sie Samurajem, moze czyms jeszcze. Sam zobaczysz co najbardziej Ci odpowiada. Każdy podpowiadajacy ma inne, własne priorytety i gusta.
Wiem tylko ze Land Rovera za 5 tys. to ciezko bedzie kupić w stanie do użytku. A w przypadku Uaza jest to całkiem możliwe.

2 lata temu sprzedałem Uaza w bdb stanie za 3 tys zł, z silnikiem diesla, nową plandeką i mnóstwem wymienionych części. Ale czy komuś pasuje Uaz, czy nie to juz zależy od indywidualnych upodobań.

Awatar użytkownika
okino

Post autor: okino » czw paź 22, 2009 2:52 pm

piotrek_uaz pisze: ....A mam 197cm/ 130 kilo wagi, wiec sa wieksi ode mnie ...
nie jest źle ale ....ująć futru dać roboty.. i w Samim zaraz będzie luźniej :wink: :)21
Samurai 89 1.3 nie motany Sahara 205/70/15

Awatar użytkownika
carinus

Post autor: carinus » czw paź 22, 2009 3:10 pm

Pomyśl za którym autkiem ludzie bedą wodzić wzrokiem gdy przejedziesz...doznanie bezcenne.Dobrze zrobiony UAZ nie będzie kłopotliwy a sensownie przerobiony może być bardzo atrakcyjny i jedyny w swoim rodzaju.
UAZ "78r z dłubniętym silnikiem bez gaźnika
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD

Awatar użytkownika
ZoltanBerg
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: ZoltanBerg » sob paź 24, 2009 7:59 pm

No, klamka zapadła.

Dziś przyjechałem do domu UAZ-em.
Nie powiem, po przesiadce z Corolli 2004r, no... jest różnica :D

Wybór uzasadnię tak, bo tak :)
Doszedłem do wniosku że to ma być auto które mi się będzie podobać, z każdym w tej cenie problemy są gwarantowane. W czasie drogi 130 km zgasł mi 2 razy tak poważnie. Za pierwszym razem przegrzałem silnik, a potem zalałem gaźnik - jest dodatkowy wiatrak którego nie włączyłem. Za drugim razem to chyba by odpalił od razu tylko mi cierpliwości nie starczyło -byłem już pod domem a przede mną jechał kolega który mnie pociągną.

Ostatecznie doszedłem do wniosku że tak ma być - taka szkoła charakteru.

Witaj przygodo, a może skarbonko ;)

pierwsza rzecz na liście -wycieraczki, coś z silniczkiem (za duży stres jak tak słabo widać).
Marek

UAZ 469B (r.1981)
silnik Ford 2,3 granada
Kopia Simexa
LPG/Benzyna

Awatar użytkownika
zippo68

Post autor: zippo68 » sob paź 24, 2009 9:14 pm

No to chłopie graty ode mnie. :)2
Po przeanalizowaniu wszystkiego za i przeciw podjąłeś decyzję i powiem Ci, że do końca i tak nie będziesz nigdy wiedział czy to jest dobry wybór. Mój znajomy niegdyś mawiał cyt. "wszystko co zrobisz w życiu-zrobisz źle, bo dopiero po czasie się okaże, że mogłeś zrobić to inaczej"
Ja chcąc kupić mojego, nasłuchałem się i naczytałem tylu bzdur o tym samochodzie, że stwierdziłem iż to nie może być prawda. To jest jak z legendą o smoku wawelskim-wykończył cały kwiat rycerstwa, a załatwił go szewczyk.
W życiu trza być twardym nie miętkim i podejmować samodzielne decyzje, a wujek dobra rada istnieje tylko w filmie Miś.
Napisałeś, że stanąłeś na trasie bo przegrzałeś silnik, ale co to według Ciebie znaczy? Silnik się zatrzymał i nie dało się kręcić rozrusznikiem/dopiero zapalił po jakimś czasie gdy ostygł/ czy sam go wyłączyłeś bo się płyn zagotował?
Śniadanie na kacu jest jak przeszczep. Przyjmie się, albo nie.

Awatar użytkownika
ZoltanBerg
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: ZoltanBerg » sob paź 24, 2009 9:53 pm

Zgasł sam jak zwolniłem przed skrzyżowaniem. Zadzwoniłem do byłego! właściciela i powiedział że przegrzałem (temp powyżej 80 koło 100).
To jest ten o którym mówiłem ze ma silnik od Forda.

Dotychczasowe problemy zwalam na moje nie przystosowanie do nowej maszyny. Musze się nauczyć ją obsługiwać.
Marek

UAZ 469B (r.1981)
silnik Ford 2,3 granada
Kopia Simexa
LPG/Benzyna

Awatar użytkownika
piotrek_uaz

Post autor: piotrek_uaz » pn paź 26, 2009 9:06 am

No to wiemy jedno - miętką dziewczynką nie jestes :)

Witaj ! :)

Piotr
zmota sie mota :)
Długie pagiero osobówka :)

Awatar użytkownika
bigos

Post autor: bigos » wt paź 27, 2009 5:57 pm

hehe rozpętam wojnę albo masę kasztanów

jak uda mi się ufoka sprzedać to będę myślał o nowym aucie :D
ma być samurai :wink: ale :)21 podoba mi się UAZ (tylko poza podobaniem nic więcej mi się w nim nie podoba)
jakby by ktoś tak spróbował podać parę argumentów(kasztanów :)21 ) aby zachęcić mnie do kupna UAZa to byłbym wdzięczny :)12
Jimny :)21

Awatar użytkownika
Marcin_75
Kontaktowanie:

Post autor: Marcin_75 » wt paź 27, 2009 6:17 pm

Ciekawe jest to, że postępuje proces demonizacji UAZa. Jawi się on jako nieodgadniona machina, którą rządzą jakieś nieczyste siły, jakich nikt nie jest do końca w stanie zrozumieć. Prawda jest natomiast taka, że jest to bardzo przejrzyście zaprojektowany samochód, który spełnia standardy techniczne, jakie obowiązywały 40-50 lat temu. Trzeba się z tym pogodzić - wtedy wszystko staje się prostsze :) Jeśli ktoś chce z tym walczyć - niech kupi Samuraia :)))
Pozdrawiam!
Marcin

Edgarowski

Post autor: Edgarowski » śr paź 28, 2009 7:37 pm

Mnie się UAZ podobał podoba i będzie podobał.Nawet jak nie jeżdże to idę wieczorem do garażu popatrzeć na niego jak sobie dumnie stoi.Poklepię po błotniku i zaraz mi sie lepiej na duchu.Zadna głupia myśl żeby się go pozbyć do głowy mi nie przychodzi.
Edgar nie gosiu.
Edgar z Gór.

Awatar użytkownika
bigos

Post autor: bigos » śr paź 28, 2009 7:40 pm

jakoś mało tych zachęt :cry:
:)21
Jimny :)21

Awatar użytkownika
carinus

Post autor: carinus » śr paź 28, 2009 7:54 pm

bigos pisze:jakoś mało tych zachęt :cry:
:)21
Do tego nie trzeba zachęcać,to sie lubi albo nienawidzi.Jak nie czujesz potrzeby posiadania UAZ-a to sobie po prostu odpuść.
Land Cruiser LJ 70 2,4TD

Awatar użytkownika
zippo68

Post autor: zippo68 » śr paź 28, 2009 9:27 pm

Edgarowski pisze:Mnie się UAZ podobał podoba i będzie podobał.Nawet jak nie jeżdże to idę wieczorem do garażu popatrzeć na niego jak sobie dumnie stoi.Poklepię po błotniku i zaraz mi sie lepiej na duchu.Zadna głupia myśl żeby się go pozbyć do głowy mi nie przychodzi.
Edgar nie gosiu.
Ja to zacząłem poświęcać więcej czasu uazowi niż własnej kobicie-jakaś dewiacja chyba czy cóś? :roll: , a może to już tak jest jak się ma dwudziestoletni staż małżeński? :lol: zawsze to jakaś odmiana :)21
Śniadanie na kacu jest jak przeszczep. Przyjmie się, albo nie.

Awatar użytkownika
carinus

Post autor: carinus » czw paź 29, 2009 8:26 pm

zippo68 pisze: Ja to zacząłem poświęcać więcej czasu uazowi niż własnej kobicie-jakaś dewiacja chyba czy cóś? :roll: , a może to już tak jest jak się ma dwudziestoletni staż małżeński? :lol: zawsze to jakaś odmiana :)21

Mamy chyba tę samą chorobe.
Land Cruiser LJ 70 2,4TD

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”