Mag69 pisze:a co na to diagnosta
kacper_agh pisze: Nie jest mi to też potrzebne do przeglądów. .......................
Ustosunkowałem się do oczekiwań autora wątku

Moderator: Student
Mag69 pisze:a co na to diagnosta
kacper_agh pisze: Nie jest mi to też potrzebne do przeglądów. .......................
sys-kom pisze:spyta sie gdzie jest hamulec reczny . a nie reczno nożny
sys-kom pisze:ja jak pojechałem uazem to mi gosciu zrobił wygład
kacper_agh pisze:Koledzy mam takie pytanko, mam tarczówki w Uazie z zaciskami od poloneza. Chciałbym zrobić jakiś reczny, bo narazie nie mam żadnego. Czy jeśli dopasuje jakąś pompę jednostopniową i podłącze ją trójnikiem do tylnego obwodu hamulca głównego czy to będzie działać? czy lepiej poszukać zacisków które fabrycznie były montowane z tyłu i mają wejście na linke? Ręczny na linke jest chyba dużo słabszy i bardziej awaryjny? Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie?
wikked pisze:.
Właśnie dlatego planuję dołożenie zaworów na przewodach hamulcowych żeby móc odciąć uszkodzoną sekcję ale to już w innym temacie.
Lorado pisze:Ciekjawe dlaczego nikt nie sugerował montażu hamulca na linkę co nie jest takie trudne albo np.podziału na dwuobwodowy?
Chcesz powiedzieć, że Uaz fabrycznie ma lepsze hamulce niż te, tarczowe z zaworkiemsys-kom pisze:
wiem weim utarło się w Polsce ze przeglądy sie załatwia po znajomościach ale to nie tak powinno wyglądać .
wikked pisze:@sys-kom jeśli taki akuratny jesteś to pewnie w terenie jeździsz z stabilizatorami. Przejedź się w teren a nie do babci na pączki to zrozumiesz o co chodzi. Nikt tu nie pisze o hamowaniu nogami. Często poprawiamy rozwiązania projektantów. Nie mam Uaza ale wiem że hamulce w Nim to poważny problem. Większość z Nas którzy jeżdżą mamy pozmieniane przewody hamulcowe na miedziane bo orginalne są stalowe!! Czy też uważasz że robimy rzeźbę w gów...ie?! Pamiętaj że jaja nam już dawno (w większości) zarosły "trawą" i takie duże chłopaki jesteśmy więc nie stać nas na głupie rozwiązania i strzelanie do własnej bramki.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości