zapłon ??

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

EDEK:):):):)

Re: zapłon ??

Post autor: EDEK:):):):) » pn kwie 05, 2010 9:54 am

Czyli mam z tego wywnioskować że mogę śmiało założyć intercooler oczywiście od auta z odpowiednią pojemnością np.od 2.5 td do 3.0 td i większe ?? ?? ?? ?? :)21 Czy wiekszy będzie lepiej chłodził czy nie ma to sensu :-? :wink:
Bóg stworzył czołgi by siały zamęt i zniszczenie

Awatar użytkownika
Balu-Balu

Kontaktowanie:

Post autor: Balu-Balu » pn kwie 05, 2010 10:02 am

EDEK:):):):) pisze:Balu ty miałeś andorię turbo u siebie :wink: ?? Doradz mi czy jak w danym modelu silnika nie było intercoolera to po jego zastosowaniu nic się nie stanie tzn. nie będzie skutków ubocznych :-? :-?

Niestety nie miałem takiego silnika więc nie pomogę. Miałem 2.4d z MB. :)21

A z tego co wiem to nic się motorowi nie stanie jak dołożysz intercoolera. To opinia zasłyszana bo ja tego nie testowałem. :)21
Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"

uazevo1

Post autor: uazevo1 » pn kwie 05, 2010 10:20 am

EDEK:):):):) pisze:Czyli mam z tego wywnioskować że mogę śmiało założyć intercooler oczywiście od auta z odpowiednią pojemnością np.od 2.5 td do 3.0 td i większe ?? ?? ?? ?? :)21 Czy wiekszy będzie lepiej chłodził czy nie ma to sensu :-? :wink:
Jeśli chcesz żeby to dobrze robiło,czytaj żeby było więcej plusów niż minusów. Dobrze by było mieć tzw "mape doładowania turbiny" i na tej podstawie dobierać pojemność układu: przewody intercooler itd. W przypadku gdzy pojemność będzie zbyt duża występóje niekorzystne zjawisko "turbodziury". Piszesz że chcesz założyć intercoller do 4ct90 to najprościej będzie zaadaptować z 4cti90 z uwzględnieniem wentylatora elektrycznego jak ma to jeździć w terenówce i po problemie :)2
czarne matowe "ZUO" z turbodieslem

EDEK:):):):)

Post autor: EDEK:):):):) » pn kwie 05, 2010 10:23 am

Dzięki z podpowiedz :wink: :)21
Bóg stworzył czołgi by siały zamęt i zniszczenie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”