Problem z odpalenie, potrzebna pomoc/podpowiedzi
Moderator: Student
Re: Problem z odpalenie, potrzebna pomoc/podpowiedzi
ja uważam, że jest inaczej. miękkie faje to są ludzie którzy siedzą na piwie i opowiadają przeżycia z wyprawy 20km od domu. to jest jakaś wykładnia. samochód służy do podróżowania, a nie do pokonywania odcinków, które można przejśc na piechotę bez większego wysiłku.
http://www.7fly.pl Ekstremalne loty widokowe
skyrafal pisze:ja uważam, że jest inaczej. miękkie faje to są ludzie którzy siedzą na piwie i opowiadają przeżycia z wyprawy 20km od domu. to jest jakaś wykładnia. samochód służy do podróżowania, a nie do pokonywania odcinków, które można przejśc na piechotę bez większego wysiłku.
To dziwne bo ja nieraz z buta bym przeszedł w 3 min. a autem i trzy godziny to zajmowało w trzy osoby walcząc

Może nieudacznik jestem

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
Masz rację ale nie do końca.Utrzymanie UAZ-a w dobrej kondycji nie jest takie tanie.Są różni uzytkownicy mający po kilka aut osobowych i kupuja jeszcze UAZa do pełni szczęścia.Teraz można wszystko kupic,ale nie wszyscy mogą sobie pozwolic na zakup UAZa.Prosty półgłówek jezdzacy jakimś ztjuningowanym szajsem z głośnym audio nie robi już na ludziach wrazenia.Jest tego za dużo i swiadomośc dobrego smaku i gustu zaczyna się powoli w naszym kraju podnośić na wyzsze poziomy.UAZik jest taką odskocznią,nietuzinkowy pojazd dla prawdziwych zapaleńców.Wszyscy wiemy jakie sa reakcje ludzi na pojawienie się naszych maszynek.skyrafal pisze:myślę że jednak nie.
ta twardośc wynika z tego, że nie ma kasy na inne auto, więc człowiek robi co może żeby miec sprawnego uaza i siłą rzeczy poznaje tajniki tego wehikułu. po kilku latach dochodzi do takiej perfekcji, że byle odgłos i na słuch człowiek wie co jest lub czego nie ma![]()
UAZ "78r z dłubniętym silnikiem bez gaźnika
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Przedłużałeś rurę, żeby nie zasysało spalin pod plandekę?zippo68 pisze:... to nie badyl tylko końcówka tłumika wpierdzielona w ziemię...
Też tak robiłem. Na asfalcie sprawdzało się, ale kiedyś przy stromym podjeździe też wpi... w ziemię

Z oryginalnym wydechem taka przygoda raczej nie grozi. Mnie od czasu zarycia rurą zapach spalin już tak nie drażni...
-
No właśnie....... a myślalem że mnie nikt nie rozumie

Bóg stworzył czołgi by siały zamęt i zniszczenie
doszliśmy do momentu w którym trzeba odróżnić twardego jak jego sam użytkownik UAZa bez wspomagania z oryginalnym silnikiem, bez tarcz hamulcowych, bez klimy i airbagów, bez nadzei na przyszłość i bez kompromisów od wyrobu UAZo-podobnego z gadżetami od przodu do tyłu i użytkownikiem przytrutym od spalin 

Jest pewna różnica między koneserem a użytkownikiem.
jak również między motaniem ( poprawianiem fabryki w celach użytkowych ) a łataniem i szpachlowaniem.
Mało kiedy te opcje się zazębiają

Mało kiedy te opcje się zazębiają

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
o proszę
widzę że katyń was zmiękczył, spodziewałem się że mnie z błotem zaraz zmieszają

widzę że katyń was zmiękczył, spodziewałem się że mnie z błotem zaraz zmieszają

- ZoltanBerg
- jestem tu nowy...
A ja się spodziewałem, że któraś wróżka powie mi co się dzieje z moją maszyną 
Dziś będę dalej kombinował zobaczymy co wyjdzi.

Dziś będę dalej kombinował zobaczymy co wyjdzi.
Marek
UAZ 469B (r.1981)
silnik Ford 2,3 granada
Kopia Simexa
LPG/Benzyna
UAZ 469B (r.1981)
silnik Ford 2,3 granada
Kopia Simexa
LPG/Benzyna
- ZoltanBerg
- jestem tu nowy...
To chyba jednak problemy z gazem wczoraj wlałem benzynę do rurki od gaźnika i zaczął pracować, zobaczymy co będzedalej.
Marek
UAZ 469B (r.1981)
silnik Ford 2,3 granada
Kopia Simexa
LPG/Benzyna
UAZ 469B (r.1981)
silnik Ford 2,3 granada
Kopia Simexa
LPG/Benzyna
a nie mówiłem?ZoltanBerg pisze:To chyba jednak problemy z gazem wczoraj wlałem benzynę do rurki od gaźnika i zaczął pracować, zobaczymy co będzedalej.

filterek wymień a elektrozawory sprawdź
- ZoltanBerg
- jestem tu nowy...
Dziś powalczyłem jeszcze trochę.
Udało się odpalić z gazu ale właściwie muszę wciskać cały czas ten dodatkowy wtrysk.
Chyba wymienię pompę paliwa
będzie jakiś wybór.
Zauważyłem inny objaw, dość martwiący, na niskich obrotach pojawił się delikatny dym z wlewu oleju ;/ to chyba oznacza problem z uszczelką pod głowicą ?
są plusy tego że nie jeździ mam powód żeby porobić w nim różne porządki, elektryka itp. (no i uczę się mechaniki).
Udało się odpalić z gazu ale właściwie muszę wciskać cały czas ten dodatkowy wtrysk.
Chyba wymienię pompę paliwa

Zauważyłem inny objaw, dość martwiący, na niskich obrotach pojawił się delikatny dym z wlewu oleju ;/ to chyba oznacza problem z uszczelką pod głowicą ?
są plusy tego że nie jeździ mam powód żeby porobić w nim różne porządki, elektryka itp. (no i uczę się mechaniki).
Marek
UAZ 469B (r.1981)
silnik Ford 2,3 granada
Kopia Simexa
LPG/Benzyna
UAZ 469B (r.1981)
silnik Ford 2,3 granada
Kopia Simexa
LPG/Benzyna
Masz za mała dawkę gazu na zimnym silniku,kiepsko zasysa lub słabo podaje gaz z reduktora.Ten dymek to problem ze szczelnoscia pierścieni lub prowadnic zaworowych .Inaczej spaliny nie wyjdą z komory spalania.ZoltanBerg pisze:Dziś powalczyłem jeszcze trochę.
UAZ "78r z dłubniętym silnikiem bez gaźnika
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD