Cieknie olej na sprzęgło
Moderator: Student
Re: Cieknie olej na sprzęgło
Niestety nie szukałem innego docisku,mam zamiar złozyc wszystko do kupy i wystawić całe podwozie na sprzedaż.Kupiłem już toyotę na dawcę podwozia i chcę zrobić wszystko co trzeba aby potencjalny nabywca mógł przed zakupem sprawdzić jak wszystko działa.Troche mi szkodami rozstawać się z poczciwą benzyną którą dopieściłem,jednak potrzeba stworzenia pojazdu w miarę bezawaryjnego zwyciężyła.
UAZ "78r z dłubniętym silnikiem bez gaźnika
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD
- pixak
- jestem tu nowy...
tak, mam założone słoneczko chyba jakoś od lutego czy marca, 350zł od gościa z Krakowa, firma triał, http://www.trial-disk.ru/pages.html?page=cat, nie było tanie ale mam z głowy sprzęgło i jestem zadowolony
- TASMAN UAZ
-
teraz i ja mam silnik na stole i aż mnie mierzi jak mam się do tego sznura zabrać ale zrobie go bo go mam i trzeba go wymienić sprzęgło mam na docisk słoneczko ale ten sznur 

UAZ 31512 na początku motania
FROTKA 2,2 DTI LONG
FROTKA 2,2 DTI LONG
Więc jak masz silnik na stole to w czym problem?? Trochę gimnastyki i po sprawie.
Też mam założone słoneczko od miesiąca i jest rewelacja.
Też mam założone słoneczko od miesiąca i jest rewelacja.
- TASMAN UAZ
-
problemu nie ma wcale ale robota po hu...u bo trzeba wał opuszczać bo nie można tych dekielków wyjąć ale to wszyscy wiedzą 

FROTKA 2,2 DTI LONG
FROTKA 2,2 DTI LONG
nie trzeba wału opuszczać tylko poluzować panewki podpierające wał.
jeśli nie możesz odkręcić śrubek mocujących dekielki sznura to podgrzej je, chyba że są główki wytarte , to wtedy przyspawaj jakiś detal i napewno pójdzie. Wtedy masz luz kilka milimetrów i na około wału obrócisz dekielek.
jeśli nie możesz odkręcić śrubek mocujących dekielki sznura to podgrzej je, chyba że są główki wytarte , to wtedy przyspawaj jakiś detal i napewno pójdzie. Wtedy masz luz kilka milimetrów i na około wału obrócisz dekielek.
- TASMAN UAZ
-
śrubki poszły wszystkie na szczęście a co do sznura będę wymieniał w poniedziałek a jak to jest z przednim simeringiem ? też jakieś kłopoty przewidziane ?stodwa pisze:nie trzeba wału opuszczać tylko poluzować panewki podpierające wał.
FROTKA 2,2 DTI LONG
FROTKA 2,2 DTI LONG
- TASMAN UAZ
-
Kur...a jak odkręcić tą nakrętkę którą napędza korba tą na przodzie wału za hu....a nie chce pójść i sznura i simeringu nie mogę wymienić pomocy czy tylko młot i ogień czy jakieś pomysły ?
FROTKA 2,2 DTI LONG
FROTKA 2,2 DTI LONG
A mnie się to udało zrobić wymienić ten sznur. Odkręciłem miskę olejową i panewki wszystkie mocujące wał. Bo trzeba opuścić wał korbowy, koło zamachowe też razem z wałem pójdzie na dół ( lekko opuścić ten wał nie wyciągać) skrzynia jest na poduszkach to też sie poddaje. I potem sprytnie odkręcić te blaszki i wciskać ten sznurek. Zabawy jest trochę.
- TASMAN UAZ
-
silnik wyjęty i sznurek wymieniony odkręciłem tylko jedną panewkę tą od sznurka i wszedł na miejsce jak złoto blaszki przykręcone zimmering wymieniony uszczelki wszystkie na tip top
jutro wsadzam i odpalam już nie mogę się doczekać i zdać foto relacji 

FROTKA 2,2 DTI LONG
FROTKA 2,2 DTI LONG