Zmielił sie most :(
Moderator: Student
cos wymysl podpora ma być zobacz jakie tam siły działają zwłaszcza jak jedziesz w terenie lub kup drugi most (300-400zł) i po problemie tylko go wyreguluj luzy bo go też szlak trafi tak szczerze to niewidziałem jeszcze dyfra bez tego łozyska ale kazdy sobie zepke skrobie dobrej nocy panowie to tyle z mojej strony a łozysko ma być i już
lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
Po oblukaniu tego pęknięca nie jestem pewien czy ono już klasyfikuje je do wyrombania podpory... w końcu jest u nas pare zakładów dobrze znających się na spawaniu żeliwa... inna sprawa to czy ta podpora sama się nie exmituje podczas wyjmowania ataku... bo coś mi się tak wydaje...vandall1 pisze:Noooo,ale jak Jaromie nadpękła ta obudowa noskowego-to chyba lepiej ja całkiem wypieprzyć,nie?

może ma kto w okolicy taki ściągacz na pożyczkę

P2, M10, K175, 69M
Remont Miska
Remont Miska
KAZIK pisze:Taa..
Wmontuj łożysko w pieprzniętą obudowę a potem to od razu kupuj drugi most
przecierz niewiem jak jest pękniete bo przytym niebyłem jak jest tylko pęknięte to pospawać a jak już niema tego oczka to druga obudowa
bo luz na tych łozyskach bedziesz co tydzien regulował
lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
nie znajdziesz...JaFuzz pisze: ... nie zgadzam się z tobą wcale a wcale... jak podpora jest to ma być... mam nadzieję że w odziedziczonych po tobie te podpory znajdę...
luzy na wałku atakującym kasuje się regularnie...najlepiej wogóle w te stożkowe dwurzędowe nie zakładać dystansu między nimi...zobacz jakie malutkie jest łożysko na podporze - i gniazdo w dziewięciu przypadkach na dziesięć jest wybite...uwierz, że podpora jest zbędna...i nie jest to tylko moje zdanie ale wielu osób które użytkuja uazowe mosty dość intensywnie...
ciach...banan pisze: luzy na wałku atakującym kasuje się regularnie...najlepiej wogóle w te stożkowe dwurzędowe nie zakładać dystansu między nimi
kuhde... trza było od razu powiedzieć... jak się kasuje te luzy

P2, M10, K175, 69M
Remont Miska
Remont Miska
i to wszystkobanan pisze:no jak?dokręcając nakrętke...tylko nie za mocno bo się zapali łożysko...

P2, M10, K175, 69M
Remont Miska
Remont Miska
tył bo przód to na razie z powodu bananatowości wału odłączony... ale i tak się przymioerzam do rozbiórki obu... tylko one mi zostały... już wszystkie inne podzespoły rozłożyłem na czynniki pierwsze i poskładałem po swojemu... tak dla pewności... czy trocin nie ma wśrodku.... a z przedniego mostu, jak zmieniałem olej, to taki niepewny leciał... lekko świecący... jakby z opiłkami... trochu mnie to martwi... ale spoko; czy podpór nie ma w obu mostachbanan pisze:zamierzam...a wskaźnik sobie kup i tak bo się czasami psują...
co do regulacji to to wszystko...a w którym moście się luz zrobił ?

P2, M10, K175, 69M
Remont Miska
Remont Miska
skrzynie i reduktor też rozbierałeś ?
po co ? i jak wyglądały ?
opiłki....taa...a pomyśleć to się nie chce ? że to smar z przegubów ?
podpór nie ma w obu...ale załóż sobie...będzie ci się lepiej spać (bo nic innego to nie daje poza upierdliwością przy składaniu)
a wał to na szybko robiony przed wyjazdem...i taki został już...

opiłki....taa...a pomyśleć to się nie chce ? że to smar z przegubów ?

podpór nie ma w obu...ale załóż sobie...będzie ci się lepiej spać (bo nic innego to nie daje poza upierdliwością przy składaniu)
a wał to na szybko robiony przed wyjazdem...i taki został już...
Rozbierałem bo nie znoszę jak sprzęt rzyga na potęgę... wyglądały ok... trochu dodystansowałem, tu i tam uszczelki zmieniłem... ale ogólnie to jest ok... a ze smarem to faktycznie bym nie wpadł... a co do podpory to już śpię spokojnie... jak dzisiaj wyciągnęliśmy dwurzędowe łożysko ataku i zobaczyłem jego gabaryty, to faktycznie mogę uwierzyć że to łożysko na podporze to niewiele zmienia...banan pisze:skrzynie i reduktor też rozbierałeś ?![]()

P2, M10, K175, 69M
Remont Miska
Remont Miska
hehehe 4 lata i śmiga... ciekawe ile Tobie zejdzie... po ostatnich fotkach to mniemam że jeszcze 4 latka conajmniej... i dopiero wejdziesz w fazę testów terenowych... i sprzedaż jak Banan heheheMOC pisze:po czterech latach prac tyle niedorobek
P2, M10, K175, 69M
Remont Miska
Remont Miska
uznaj to za zboczenie ale nie trudno... już się nasłuchałem o tym że musi ciec... blablablablabanan pisze:no
co do żygania...mówi się trudno
P2, M10, K175, 69M
Remont Miska
Remont Miska
nic sie nie boj w tym roku teren zobaczy a nawet poczujeJaFuzz pisze:hehehe 4 lata i śmiga... ciekawe ile Tobie zejdzie... po ostatnich fotkach to mniemam że jeszcze 4 latka conajmniej... i dopiero wejdziesz w fazę testów terenowych... i sprzedaż jak Banan heheheMOC pisze:po czterech latach prac tyle niedorobek

MOC&OFFROAD-GOOD IDEA 
CHYBA UAZ V8 6.2
PREZES KLUBU NOCNYCH KASZTANIARZY 4x4

CHYBA UAZ V8 6.2
PREZES KLUBU NOCNYCH KASZTANIARZY 4x4

jaasne... a łyżka na to niemożliwe... foty mu pokażesz i błota szufelką napchasz... hehehe chiba że błoto w spreyu sprzedają ...MOC pisze: nic sie nie boj w tym roku teren zobaczy a nawet poczuje

P2, M10, K175, 69M
Remont Miska
Remont Miska
nie miałem robić pomnika...i simmeringów wymieniać co dwa miesiące...JaFuzz pisze:uznaj to za zboczenie ale nie trudno... już się nasłuchałem o tym że musi ciec... blablablablabanan pisze:no
co do żygania...mówi się trudno
a oliwe zmieniałem baaardzo często - w przekładniach co wodowanie praktycznie...
Atak, talerz i komplet lozysk juz prawiem mam
Prosze znawcow tematu o porade jak to szybko sprytnie zdystansowac. Jaka kolejnosc itd...
Przy gabarytach tego ogromnego łozyska to male w podporze wyglada conajmniej jak idz stad wiec zastanawiam sie czy potraktowac mlotem peknieta podpore czy raczej do spawacza zaniesc noo ale o to nie pytam, wiem sa dwa obozy jedni za inni przeciw.

Prosze znawcow tematu o porade jak to szybko sprytnie zdystansowac. Jaka kolejnosc itd...

Przy gabarytach tego ogromnego łozyska to male w podporze wyglada conajmniej jak idz stad wiec zastanawiam sie czy potraktowac mlotem peknieta podpore czy raczej do spawacza zaniesc noo ale o to nie pytam, wiem sa dwa obozy jedni za inni przeciw.
Uaz 2.4D-> 2.3 Evo2 -> Discovery 97' -> Subaru Impreza 96' ,GT 98' -> Jeep ZJ