webasto jak to działa?
Moderator: Student
Re: webasto jak to działa?
Niestety, stoi w jednostce wojskowej na parkingu "obrotu koncesjonowanego", więc będzie ciężko. Swoją drogą ciekawe dlaczego zaliczyli go do koncesjonowanego skoro Nyski propagandy idą bez koncesji...
Pozdrawiam!
Marcin
Marcin
-
-
Bardziej do przesyłania planów, map itp. Pewnie z racji posiadania nadajnika jest koncesjonowany.Marcin_75 pisze:...I teraz pytanko - po uj im ta kamera była? Czy w samochodzie było jakieś urządzenie do rejestracji obrazu? Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie
E, zaczynasz uciekać w świat fantazji. Po co w pojeździe należącym do sekcji kulturalno-oświatowej, będącym ewidentnie wozem propagandowym (ewentualnie walki psychologicznej) przesyłanie map, i to w dodatku kamerą... Nie słyszałem o takiej technologii, musiałby mieć nadajnik telewizyjny, nie, nie i jeszcze raz nie...
Pozdrawiam!
Marcin
Marcin
-
-
- Kontaktowanie:
Dlaczego zakwalifikowali go do obrotu koncesjonowanego, ponieważ jakaś firma z koncesją położyła na nim łapę , proste. 

-
-
- Kontaktowanie:
Re: dewasto jak to działa?
Na stronie AMW Wrocław jest do sprzedania nyska propagandowa ,są nawet pokazane zdjęcia ,pozycja 29 może Cię to zainteresujeMarcin_75 pisze:Przy agregacie podstawa to dobre uziemienie. Na wyposażeniu samochodu powinien być uziom, generalnie przy tych temperaturach nie do zatosowania, ale powinieneś wbić go głeboko w ziemię, nalać wody i przytwierdzić do specjalnej śruby w nadwoziu. Potem sprawdź czy agregat jest podłączony do masy - nadwozia i jazda
A tak BTW - napisz coś więcej o tym samochodzie, wyposażeniu, etc. Jesteśmy na etapie odbudowywania Nyski propagandowej, ciekawe czy w Ogórku jest podobne wyposażenie. Jaki tam agregat siedzi?
Re: dewasto jak to działa?
Uchowaj Boże! Nawet nie wiedzą jaki jest na niej agregat - na foto jest PAB2, w opisie PAB1. Nasza jest na szczęście w lepszym stanieKasza-k33 pisze:Na stronie AMW Wrocław jest do sprzedania nyska propagandowa ,są nawet pokazane zdjęcia ,pozycja 29 może Cię to zainteresuje

http://picasaweb.google.com/marcinx469/Nysa#
Pozdrawiam!
Marcin
Marcin
-
-
- Kontaktowanie:
No elegancja Francja 

Hej! Znowu odgrzewam, bo wczoraj przywieźliśmy na lawecie identycznego Ogórka. Udało Ci się w końcu odpalić to Webasto? Jeśli tak, to jaka jest procedura? U nas jest całe wyposażenie, łącznie z kamerą i monitorem, ale wszystko zawilgotniałe, trzeba przesuszyć przed próbą uruchomienia....
Pozdrawiam!
Marcin
Marcin
-
-
- Kontaktowanie:
niestety uaz stoi tak jak stał bo nie miałem na niego czasu, jakbyś mógł porobic zdjęcia to będę Ci wdzięczny.
Odgrzewając kotleta to dedeerowskie Veb Sirokko tylko nie wiem dokładnie jaki typ. Ostatnio kompletowałem i uruchamiałem Typ 211 -najmniejsze z całej rodziny (benzynowe). Mam jakieś PDF-y do tych spraw
Pierwsza rzecz - napisz na jakie to jest paliwo. No i jaka jest procedura uruchamiania - czy robić to z panelu w środku pojazdu, czy "na krótko"? Za pdfy też bym się nie obraził
(szwadron@szwadron.org)

Pozdrawiam!
Marcin
Marcin
a na piecu nie ma tabliczki?
Jest napisane "Ölheizgerat", czyli teoretycznie na ropę...
Pozdrawiam!
Marcin
Marcin
a nie "oilheitzgeratwerk" ? nie ma typu napisanego?
Masz rację - jest "werk" jeszcze
Dzisiaj mogłem się dobrać do tyłu i zdjąć osłonę - tabliczka wygląda tak:

Pozdrawiam!
Marcin
Marcin
-
-
- Kontaktowanie:
Prosiłbym o więcej zdjęc może by na priv , ps. na alegro jest gośc co naprawia webasta NRDowskie może on podzieli się wiedzą jak to odpalic
-
-
- Kontaktowanie:

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
U mnie to wygląda tak, chyba będę musiał się wybrac do Waszego muzeum
Nasz wygląda tak:

Jak widać ukompletowanie bardzo podobne. Mechanika jest kompletna, wygląda na sprawną, być może jutro spróbujemy go odpalić. Przebieg - w/g książki wozu 14 000 km
Reszta zdjęć jest na https://picasaweb.google.com/marcinx469/UAZ452ALTV#
Jak widać ukompletowanie bardzo podobne. Mechanika jest kompletna, wygląda na sprawną, być może jutro spróbujemy go odpalić. Przebieg - w/g książki wozu 14 000 km

Reszta zdjęć jest na https://picasaweb.google.com/marcinx469/UAZ452ALTV#
Pozdrawiam!
Marcin
Marcin
231/01 jest benzynowe schemat elektryki : KLIK
były montowane w wartburgach i barkasach, to w tyle nad tabliczką to pompka paliwa, dół jest elektryczny a góra od wartburga
były montowane w wartburgach i barkasach, to w tyle nad tabliczką to pompka paliwa, dół jest elektryczny a góra od wartburga

Ostatnio zmieniony śr gru 14, 2011 10:23 pm przez bobbik, łącznie zmieniany 2 razy.
Vielen dank!
Będę dawał znać jak mi się uda odpalić.
A może wiesz co to jest "Blokada OPL" na tej tablicy??

Będę dawał znać jak mi się uda odpalić.
A może wiesz co to jest "Blokada OPL" na tej tablicy??
Pozdrawiam!
Marcin
Marcin
no nie wiem, za moich czasów OPL to była obrona przeciw lotnicza. Ale zasadnicze znaczenie ma DDR-owska część tabliczki, a te pozostałe to są zwykłe włączniki, można je sprawdzić albo nawet pominąć
Marcin75 jak byś nie był z Mazur -ładna kraina (byłem
) ale trochę odległa- to sprawdził i uruchomił bym to w moim warsztacie za cenę satysfakcji
i ten piecyk, i agregat i nawet to Safari R-coś tam widoczne na którymś zdjęciu
Marcin75 jak byś nie był z Mazur -ładna kraina (byłem

Nie no - generalnie powinniśmy dać radę
Wypytuję o takie pierdoły, bo nie ma teraz czasu, żeby przy tym grzebać i rozgryzać, a i pogoda mało sprzyjająca. Zobaczymy jak pójdzie z resztą elektroniki, ale w Nysie propagandzie udało nam się wszystko uruchomić, łacznie z remontem wzmacniaczy Forte 101 

Pozdrawiam!
Marcin
Marcin
eee forte -jak dobrze pamiętam-składały się głównie z kondensatorów, całej masy trafo i kilku tranzystorów w obudowie to-220 

-
-
- Kontaktowanie:
Wielkie dzięki za zdjęcia widze ,że ogór kompletny, nareszcie wiem czego mi brakuje. Z braków u siebie zauważyłem: brak okna pomiędzy szoferką , szuflady pod oknem (Mam pytanko co znajduje się w tej szufladzie),sprzętu grającego wmonowanego w biurko ( u mnie był kasprzak w szufladzie),apteczki chociaż u mnie jest inne mocowanie na nią ale przynajmniej wiem że tam powinna byc ,no i monitora z kamerą. Widze ,że w waszym wymienili tylne lampy najprawdopodobniej dlatego,że webasto po nagrzaniu się, topiło orginalne, przynajmniej u mnie jedna była nadtopiona.