Przedni most

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Adampio

Re: Przedni most

Post autor: Adampio » pn sty 31, 2011 12:38 pm

kolorek pisze:Ja bym sie nie bawil w regeneracje, kupil bym nowy. Koszt okolo 250zl
przeca piszą wyżej ze nowe wały to złom od początku :o

dabek79
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: dabek79 » ndz lut 06, 2011 9:20 pm

zapodaj sprzegielka manualne AVM i zapomnisz o problemie zalaczania przedniego napedu.500-600zl,ale warto.ja zjechalem dwa komplety ruskich i ukrainskich-jakosc jak na loterii.

Awatar użytkownika
losiek
Kontaktowanie:

Post autor: losiek » pn lut 07, 2011 8:40 pm

nie prosciej/taniej oryginaly na klucz 10x10? Czy wy kogoś gonicie w tym terenie, ze wam 4x4 potrzebne w 20 sekund?

Awatar użytkownika
cowboy_3151

Post autor: cowboy_3151 » pn lut 07, 2011 9:33 pm

losiek pisze:nie prosciej/taniej oryginaly na klucz 10x10? Czy wy kogoś gonicie w tym terenie, ze wam 4x4 potrzebne w 20 sekund?
Nie to po prostu wygoda, a człek jest z natury leniwy :lol:. Jak miałem stare oryginały to przeważnie były albo wkręcone na stałe, albo się wkręcało jak już stanął i nie chciał jechać na samym tyle.
Nawiązując do jakości to nie wiem co kupują i gdzie użytkownicy ale ja na swoich uljanowskich to już 11 lat jeżdżę i dopiero dwa razy je rozbierałem profilaktycznie aby sprawdzić stan i przesmarować dokładnie i zero problemu.
Покладіть вашу надію на Бога, і не сидіти спиною до дверей
Uaz 469
Disco II TD5

Awatar użytkownika
anabol
Kontaktowanie:

Post autor: anabol » czw lut 10, 2011 12:42 pm

hehe to dokładnie tak samo jak ja. Bardzo nie chce mi sie zdejmować osłony piasty i wkręcać tego. Co do wału chyba musze zakupic na alledrogo bo mój sie nie nadaje.
Po prostu Seba

dabek79
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: dabek79 » pt lut 11, 2011 9:58 pm

kolego-11 lat temu z pewnoscia inna jakosc czesci byla!a ruskie czesci to juz w chwili zakupu wymagaja czesto reanimacji.a sprzegi wygodna sprawa.zalaczasz predko kiedy trza, na asfalcie rozlaczasz i mniej pali gad.a jak wal sie caly czas kreci to i literek gazu na sto km tez lyknie.a jak sie ma avm,to wyjezdzasz z syfu i paluszkami przekrecisz.przy ruskich to kombinerki.niby nie ma roznicy,a jednak.no chyba ze zima jak przymarzna to nie ma mocnych na to.

Awatar użytkownika
Balu-Balu

Kontaktowanie:

Post autor: Balu-Balu » sob lut 12, 2011 9:34 am

dabek79 pisze:kolego-11 lat temu z pewnoscia inna jakosc czesci byla!a ruskie czesci to juz w chwili zakupu wymagaja czesto reanimacji.a sprzegi wygodna sprawa.zalaczasz predko kiedy trza, na asfalcie rozlaczasz i mniej pali gad.a jak wal sie caly czas kreci to i literek gazu na sto km tez lyknie.a jak sie ma avm,to wyjezdzasz z syfu i paluszkami przekrecisz.przy ruskich to kombinerki.niby nie ma roznicy,a jednak.no chyba ze zima jak przymarzna to nie ma mocnych na to.

Z tymi manualnymi automatami (jak to fajnie brzmi :)21 ) to lipa jak upalasz na rajdzie. Kiedyś pojechałem na rozłączonych, na starcie zapinam i na podjeździe stwierdzam, że bydle nie załączyło przodu. Jako, że startowałem drugi a ominąć mnie nie szło to wszyscy z tyłu stoją. Dziś już nie powtórzę jakie teksty wtedy leciały ode mnie i do mnie :)21 :)21 Wstyd i od tamtej pory tylko kwadrat i po kłopocie. :)21 :)21 Coś się w nim skruszyło i dupa. Dobrze, że mechaniczne miałem ze sobą. Pierwszy raz je zabrałem na zapas. Jakie wyczucie auta :)13 :)21 15 minut i jechałem dalej :)21
Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"

Awatar użytkownika
cowboy_3151

Post autor: cowboy_3151 » sob lut 12, 2011 9:04 pm

dabek79 pisze:kolego-11 lat temu z pewnoscia inna jakosc czesci byla!a ruskie czesci to juz w chwili zakupu wymagaja czesto reanimacji.
Nie narzekajmy tak ogólnie na "ruskie" to po prostu ichniejsze zamienniki robione pokątnie w różnych warsztatach rzemieślniczych mniejszych lub większych które nawet czasami Rosji in fabryk produkujących w kooperacji z Ulianowskiem nie widziały na oczy.
Nawet 11 lat temu jak się kupowało np. mechanizmy samoblokujące to była różnica w jakości i nikomu nie dogadując sprzedający nawet Rosjanie o tym wiedzieli. Przykład giełda S.... kolega u podchodzi do handlującego bo 2tyg. wcześniej zamówił samoblokujące są owszem leżą na wierzchu, wiec bierze. Podchodzę ja, a znam dobrze handlującego i pytam czy te to te zamówione, a on nie tego to nie beż ja mam dla ciebie inne w aucie poczekaj. Po dłuższej rozmowie okazało się że te co leżały ta jakaś Ukraina czy Białoruś i jakość nie ta :)21
Niestety in u nich się też zmieniło, że są różne jakościowo części, a wiadomo że handlujący chce zarobić :)21 nikogo nie urażając
Покладіть вашу надію на Бога, і не сидіти спиною до дверей
Uaz 469
Disco II TD5

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”