Rozrusznik
Moderator: Student
-
-
- Kontaktowanie:
Re: Rozrusznik
zdjąłem zapobiegawczo najpierw w Polonezie i nic się nie popaliło, silnik pracował nadal, później zdjąłem w Uazie i zgasł. Myślę ,że jak plusową się zdejmie na chwile i nigdzie się nią nie dotknie to nie powinno nic się stac. W Uazie muszę teraz sprawdzic regulator napięcia bo prawdopodobnie to nawaliło.
Kasza-k33 pisze:Myślę ,.............
Jak sądzisz, kto się zna

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
"nullo retentus impedimento"
- cowboy_3151
Nic prostszego, na moment daj na szczotkę jakiś plus kabelkiem np. z akumulatora pomijając i odłączając regulator i jak się pojawi ładowanie to regulator walnięty, a jak nie to alternator.Kasza-k33 pisze:W Uazie muszę teraz sprawdzić regulator napięcia bo prawdopodobnie to nawaliło.
Ten Moment to możne trochę potrwać, bez obaw dla instalacji, ale nie radzę tak długo jeździć bo każdy każdy akumulator zagotuje, ale awaryjnie można nawet tak jechać.
Покладіть вашу надію на Бога, і не сидіти спиною до дверей
Uaz 469
Disco II TD5
Uaz 469
Disco II TD5
Ta procedura jest nawet opisana w instrucji obsługi - z zaleceniem włączenia wszystkich możliwych odbiorników.
A co do zdejmowania klemy - nie rób tego, bo możesz popalić diody w alternatorze. Kto wie - może już to zrobiłeś, bo objawy nie są z początku mocno widoczne....
A co do zdejmowania klemy - nie rób tego, bo możesz popalić diody w alternatorze. Kto wie - może już to zrobiłeś, bo objawy nie są z początku mocno widoczne....
Pozdrawiam!
Marcin
Marcin
- losiek
- Kontaktowanie:
a to sorry za te 10V