jestem nowy i chciałem sie przywitac
Moderator: Student
Re: jestem nowy i chciałem sie przywitac
Co ty gadasz, Uazinę robi się szybko i łatwo, a że bezkompromisowego to się zgodzę, tu nie można dawać pół-produktów i pół-środkówuazevo1 pisze:pośpiech wskazany jest przy łapaniu pcheł ewentualnie komarówWałek pisze:To rób go i to szybkoDo uaza potrzeba wytrwałosci i bezkompromisowego podejścia do remontu

Tylko twardziele pierdzą przy sikaniu
http://www.forum-gaz-uaz.pl
Pośpiech jest wskazany, bo nigdy nie wiadomo co może się wydarzyć (I kasa może być potrzebna na coś innego) a jak ma się wprawę to i kłopotów czy problemów nie ma. Kończmy OT bo się zrobi śmietnik, a ja mam szczęście że mnie o takowy zwykle się obwinia 

Range Rover Classic 3.9EFI
Był: UAZ 469b V6 2.9
Był: UAZ 469b V6 2.9
- chmieleś
- jestem tu nowy...
Witam witam, od dłuższego czasu śledzę forum.
Od miesiąca szczęśliwy posiadacz UAZ 315126 95r. 2.4 andoria.
Bardzo pozytywnie zaskoczony możliwościami autka, troszkę pracy czeka jeszcze w warsztacie.
Ale po godzinach dam rade. pozdro
Od miesiąca szczęśliwy posiadacz UAZ 315126 95r. 2.4 andoria.
Bardzo pozytywnie zaskoczony możliwościami autka, troszkę pracy czeka jeszcze w warsztacie.
Ale po godzinach dam rade. pozdro
UAZ 31512 2.9v6/35x11,5x16
Witaj i dużo radości z auta życzę. 

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
"nullo retentus impedimento"
Witam.
Na wstępie chyba wypada powiedzieć dzień dobry także witam serdecznie
.
Co prawda nie jest to mój początek przygody z UAZ-ami, ale początek z terenową jazdą rekreacyjną
, a te forum jest dość dużą skarbnicą wiedzy. Z posiadanego "sprzętu" to obecnie (póki co) UAZ 452, śliczny "ogór" a poprzednio 469B który choć remontowany od zera to już sprzedany
.
Pozdrawiam serdecznie.
Na wstępie chyba wypada powiedzieć dzień dobry także witam serdecznie

Co prawda nie jest to mój początek przygody z UAZ-ami, ale początek z terenową jazdą rekreacyjną

Pozdrawiam serdecznie.
Witam kolegow. Jestem dumnym posiadaczem 469-tki. Mam nadzieje ze gdzies spotkamy sie kiedys na bezdrozach 

- Xerkses
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Witam wszystkich, jako że musiałem założyć nowe konto (problem ze starym hasłem), a witałem się już poprzednio zacytuję swoje powitanie:
Pozdrawiam i życzę udanego upalania w długi weekend
I dodam jedynie że nadal uwielbiam ten samochód i po rocznym okresie docierania i remontowania przestał się psuć i zaczął jeździć.Kserkses pisze:Witam wszystkich szanownych forumowiczów !
Jestem posiadaczem UAZa z 88 roku od jakiś 5 miesięcy i miałem już okazję nauczyć się trochę o tym aucie !
Zdobyłem to cudo kilka dni przed maturą, zaraz zrobiłem prawo jazdy i... wziąłem się za remont.
Auto jest w stanie prawie w pełni oryginalnym, żadnych terenowych przeróbek, silnik oryginalny. Jedynie mosty ma wzbogacone o hamulce tarczowe i założona instalacja gazowa. Jeżdżę nim rekreacyjnie, bez ostrej jazdy w terenie bo zwyczajnie na razie się boję. Jest to oczywiście mój jedyny samochód i pierwszy jakiego w życiu prowadziłem, moje oczekiwania przerósł w 200%![]()
Pozdrawiam wszystkich !
Pozdrawiam i życzę udanego upalania w długi weekend

Witam serdecznie
I stało się. Po długim okresie poszukiwań, z biernego przeglądacza forum zostałem posiadaczem zdemobilizowanego Uaza 452 po autotopografie rocznik 82. Całość zostanie utrzymana w stylu klasycznego pojazdu wojskowego. Aktualnie trwa proces uszczelniania wszystkiego co cieknie i wymiany tego co rozsypało się ze starości.
Pozdrawiam
I stało się. Po długim okresie poszukiwań, z biernego przeglądacza forum zostałem posiadaczem zdemobilizowanego Uaza 452 po autotopografie rocznik 82. Całość zostanie utrzymana w stylu klasycznego pojazdu wojskowego. Aktualnie trwa proces uszczelniania wszystkiego co cieknie i wymiany tego co rozsypało się ze starości.
Pozdrawiam
Witam wszystkich po dlugiej nieobecnosci po kilka lat temu z kluczem13 bylem kupowac uaza i wtedy zakup ni9e doszedl do skutku...teraz temat wrocil i uaz fajniejszy i budzet wiekszy:]
Roboczy Y60 2.8td Wymiana skrzyni....w trakcie...
Witam was - tak na oko 4 lata przeglądam forum 4x4 . Od mniej więcej 3 lat jestem posiadaczem Uaza z silnikiem diesla z beczki 2.0 .Ostatnio też i montka - ale montek chyba pójdzie do kąta.
Postanowiłem się ujawnić - wyjść z cienia.
Tak przyznaję się Panowie - jestem nałogowym posiadaczem UAZA.
Wydatki wiążące się z jego posiadaniem są dla mnie przyjemnością - zrezygnował z jednej pani , ale nigdy nie zrezygnuję z mojego łunochodu .
Postanowiłem się ujawnić - wyjść z cienia.
Tak przyznaję się Panowie - jestem nałogowym posiadaczem UAZA.
Wydatki wiążące się z jego posiadaniem są dla mnie przyjemnością - zrezygnował z jednej pani , ale nigdy nie zrezygnuję z mojego łunochodu .
M jak MORTADELA
Trno krótki
Trno krótki
Witamy witamy
to i ja sie przywitam - mówią że uaz cieszy dwa razy - raz jak go kupujesz i drugi jak go sprzedajesz !??! ........na swojego nie moge narzekac - przelezalem pod nim setki godzin ( przez 10 lat) , ale ............wyjezdzilem nim ponad setke pucharów - i jeszcze się sprzedal ........teraz pod toyotą też leże - tyle tylko ze głównie w terenie - nie chce jechać ( coś boi się błota , wody , kolein , podjazdow itd )
o tym że syf cieszy 2 razy to chyba miałeś Disco na myśli a nie Uzeborman pisze:to i ja sie przywitam - mówią że uaz cieszy dwa razy - raz jak go kupujesz i drugi jak go sprzedajesz !??! ........na swojego nie moge narzekac - przelezalem pod nim setki godzin ( przez 10 lat) , ale ............wyjezdzilem nim ponad setke pucharów - i jeszcze się sprzedal ........teraz pod toyotą też leże - tyle tylko ze głównie w terenie - nie chce jechać ( coś boi się błota , wody , kolein , podjazdow itd )
jestem nowy i chciałem sie przywitac
Witajcie
Chciałem się przywitać
Kupiłem w zeszłym roku UAZ-a 469 B 1974 rok, udało mi się doprowadzić go stanu używalności, pojeżdziłem trochę po lasach i żwirowniach
Teraz mam ochotę pobawić się w mocniejsze przeróbki: wyremontować blachy, zamontować wspomaganie kierownicy, założytć blokady mostów i wyciągarkę. Na pewno będę miał dużo pytań więc proszę o wyrozumiałość.
Nie jestem mechanikiem ale mam trochę zapału i wiedzy o tym jak powinno działać, więc mam nadzieję, że się UDA
Pozdrawiam wszystkich użytkowników
Chciałem się przywitać
Kupiłem w zeszłym roku UAZ-a 469 B 1974 rok, udało mi się doprowadzić go stanu używalności, pojeżdziłem trochę po lasach i żwirowniach
Teraz mam ochotę pobawić się w mocniejsze przeróbki: wyremontować blachy, zamontować wspomaganie kierownicy, założytć blokady mostów i wyciągarkę. Na pewno będę miał dużo pytań więc proszę o wyrozumiałość.
Nie jestem mechanikiem ale mam trochę zapału i wiedzy o tym jak powinno działać, więc mam nadzieję, że się UDA
Pozdrawiam wszystkich użytkowników
Lesio75
brawo!
469B (ale z 84 roku) od niedawna mam i ja - takie dane przynajmniej głosi dowód rejestracyjny
Witam wszystkich.
Trochę wiszę na forum i nic się nie odzywam, ale myślę że się to niebawem mocno zmieni.
Czas dłuższy - 2 lata - próbowałem użytkować Nissana Patrola Y60. Były plany na zmiany, pomysły usprawnień ale od samego początku samochód przywitał mnie pękniętą głowicą, którą jeszcze dobił pan mechanik przegrzewając silnik na parkingu. Potem było kilka błędów i przepłaconych inwestycji w warsztatach - z braku czasu mało przy aucie robiłem sam, a inwestycja zamiast nabierać wartości odkrywała co chwila nowe potrzeby.
Teraz mam UAZa którym zrobiłem 100km i jestem zadowolony - dojechał. Widzę że przy aucie jest sporo pracy ale mam dużo nadziei że coś z tego będzie
.
Silnik MB, najprawdopodobniej jest to albo 2.0 albo 2.4 - w dowodzie rejestracyjnym 2.0 ale nie pasuje mi toto z wyglądu na silnik z beczki (niebawem będę dociekał co to jest za motor). Skrzynia, wspomaganie kierownicy i hamulców (oraz parę niepotrzebnych dodatków) - MB.
Plany na początek:
- uszczelnienie silnika i osprzętu (miska, pompa, itd.)
- zamontowanie reduktora (uwalony w zestawie - tylko napęd na tył)
- wywalenie uszczelek drzwi - moim skromnym zdaniem jest to jakaś rzeźba z dokładaniem uszczelek i co najgorsze w drzwiach mam klamki chyba z mercedesa...
- opony - muszę doprowadzić do porządku ogumienie i na pewno jedna felga jest mocno zwichrowana
- hamulce - jak dla mnie generalka
- z bardzo pilnych rzeczy - wymiana chłodnicy i nagrzewnicy (korozja i sito)
- wyprucie całej tapicerki podłogowej zrobionej z gumoleum
- uszczelnienie lub wymiana układu wydechowego bo spaliną oddycham wewnątrz, huk mi aż tak nie przeszkadza ale obawiam się zaczadzenia
Plany na kontynuację:
- jak tylko skończy się silnik - wymiana na coś mocniejszego
- jak tylko skończą się mosty - wymiana na coś mocniejszego
469B (ale z 84 roku) od niedawna mam i ja - takie dane przynajmniej głosi dowód rejestracyjny

Witam wszystkich.
Trochę wiszę na forum i nic się nie odzywam, ale myślę że się to niebawem mocno zmieni.
Czas dłuższy - 2 lata - próbowałem użytkować Nissana Patrola Y60. Były plany na zmiany, pomysły usprawnień ale od samego początku samochód przywitał mnie pękniętą głowicą, którą jeszcze dobił pan mechanik przegrzewając silnik na parkingu. Potem było kilka błędów i przepłaconych inwestycji w warsztatach - z braku czasu mało przy aucie robiłem sam, a inwestycja zamiast nabierać wartości odkrywała co chwila nowe potrzeby.
Teraz mam UAZa którym zrobiłem 100km i jestem zadowolony - dojechał. Widzę że przy aucie jest sporo pracy ale mam dużo nadziei że coś z tego będzie

Silnik MB, najprawdopodobniej jest to albo 2.0 albo 2.4 - w dowodzie rejestracyjnym 2.0 ale nie pasuje mi toto z wyglądu na silnik z beczki (niebawem będę dociekał co to jest za motor). Skrzynia, wspomaganie kierownicy i hamulców (oraz parę niepotrzebnych dodatków) - MB.
Plany na początek:
- uszczelnienie silnika i osprzętu (miska, pompa, itd.)
- zamontowanie reduktora (uwalony w zestawie - tylko napęd na tył)
- wywalenie uszczelek drzwi - moim skromnym zdaniem jest to jakaś rzeźba z dokładaniem uszczelek i co najgorsze w drzwiach mam klamki chyba z mercedesa...
- opony - muszę doprowadzić do porządku ogumienie i na pewno jedna felga jest mocno zwichrowana
- hamulce - jak dla mnie generalka
- z bardzo pilnych rzeczy - wymiana chłodnicy i nagrzewnicy (korozja i sito)
- wyprucie całej tapicerki podłogowej zrobionej z gumoleum
- uszczelnienie lub wymiana układu wydechowego bo spaliną oddycham wewnątrz, huk mi aż tak nie przeszkadza ale obawiam się zaczadzenia
Plany na kontynuację:
- jak tylko skończy się silnik - wymiana na coś mocniejszego
- jak tylko skończą się mosty - wymiana na coś mocniejszego
UAZ 469B + diesel MB i kilkaset odziedziczonych "usprawnień"
Powitać wszystkich Uazowców fajnie że jeszcze sa ludzie którzy chcą się bawić Uazikami
pozdrawiam

POJARKA III DID
UAZik 469 B -03.2013
RAFKA 4 I
PIP ZJ
UAZik 469 B -03.2013
RAFKA 4 I
PIP ZJ
- tomaszb2
-
- Kontaktowanie:
Witam
Zakupiłem radziecka myśl techniczną pod postacią wozu osobowo-terenowego o nazwie UAZ 31512.
Pozdrawiam wszystkich posiadaczy wszelkich odmian UAZów
I WESOŁYCH ŚWIĄT ŻYCZĘ!!
Zakupiłem radziecka myśl techniczną pod postacią wozu osobowo-terenowego o nazwie UAZ 31512.
Pozdrawiam wszystkich posiadaczy wszelkich odmian UAZów

I WESOŁYCH ŚWIĄT ŻYCZĘ!!
Tomek
Jazda Uazem jest jak rosyjska ruletka nie wiesz kiedy Cię coś (przy)trafi!!
Jazda Uazem jest jak rosyjska ruletka nie wiesz kiedy Cię coś (przy)trafi!!

- Rainer
- jestem tu nowy...
Witam
Dołączyłem do posiadaczy aut terenowych tj. Uaza którego muszę reaktywować
Pozdrawiam wszystkich posiadaczy tychże aut.
Dołączyłem do posiadaczy aut terenowych tj. Uaza którego muszę reaktywować

Pozdrawiam wszystkich posiadaczy tychże aut.
UAZ - co dnia mnie zaskakuje i uczy czegoś nowego... 

Witaj kolego w takim razie zaczyna sie Twoja wspaniała przygoda z Uazikiem pozdrawiam
POJARKA III DID
UAZik 469 B -03.2013
RAFKA 4 I
PIP ZJ
UAZik 469 B -03.2013
RAFKA 4 I
PIP ZJ
- Rainer
- jestem tu nowy...
Tak kolego 
Mieszkaniec Sandomierszczyzny pozdrawia mieszkańca Kielecczyzny

Mieszkaniec Sandomierszczyzny pozdrawia mieszkańca Kielecczyzny

UAZ - co dnia mnie zaskakuje i uczy czegoś nowego... 

Witam w gronie posiadaczy.
Na pewno UAZ da wam dużo radochy w terenie,
pozdrawiam
Na pewno UAZ da wam dużo radochy w terenie,
pozdrawiam
Witam i pozdrawiam wszystkich Uazomaniaków i nie tylko.
Jestem posiadaczem Uaza od dawna lecz cały czas czekał w kolejce na remont.
Teraz go kończe i poszukuje paru części do niego.
Pozdrawiam
Seweryn
Jestem posiadaczem Uaza od dawna lecz cały czas czekał w kolejce na remont.
Teraz go kończe i poszukuje paru części do niego.
Pozdrawiam
Seweryn
Witaj kolego wklej zdjęcia swojego Uazika powodzonka w końcówce remontu i wiele przyjemności z jazdy pozdro
POJARKA III DID
UAZik 469 B -03.2013
RAFKA 4 I
PIP ZJ
UAZik 469 B -03.2013
RAFKA 4 I
PIP ZJ
Witam wszystkich.
Nie jestem posiadaczem Uaza ale pewne podzespoly zawitaja w moim autku. Mam zamiar wlożyć afgany do Vitary i bede potrzebował pewnych informacji a że pochodzą one z zacnej marki Uaz to troszke poszperam i popytam o to i owo.
Pozdrawiam Artur.
Nie jestem posiadaczem Uaza ale pewne podzespoly zawitaja w moim autku. Mam zamiar wlożyć afgany do Vitary i bede potrzebował pewnych informacji a że pochodzą one z zacnej marki Uaz to troszke poszperam i popytam o to i owo.
Pozdrawiam Artur.
Vitara1.6 8v 90r.Zawiecha +4", bodylift +2", KL-71 31", 4.24, LockRight-tyl, cdn.