UAZ Remont kapitalny
Moderator: Student
Re: UAZ Remont kapitalny
Nie chodzi mi o zabazpieczenie antywłamaniowe, bo tak jak mówisz to i pod plandeke bez cięcia wejdzie, ale zeby było zabezpieczenie drzwi tak dla ciekawskich. Ogólnie uaz nie stoi pod blokiem, cały czas jest garazowany. Czy są coś warte klamki z zamkami te niby oryginalne?
nie wiem,bo nie miałem.
Ale pomyśl też o zamknięciu na kluczyk klapek zbiorników paliwa
Dało się wmontować polonezowskie.
Ale pomyśl też o zamknięciu na kluczyk klapek zbiorników paliwa

Dało się wmontować polonezowskie.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
Elo, buda została odwrócona do góry podłogą, została cała wyczyszczona, zerwałem z niej pół wiaderka smoły!! Mieli wojaki czas to i smołowali, na podłodze, podłużnicach, wzmocnieniach zero rdzy!! Jedyne miejsca tak jak pisałem to nadkola, bo podwójna blach oraz próg pomiędzy drzwiami, też podwójna blacha. W chwili obecnej położony został podkład epoksydowy interplus 256, na to pójdzie w zakamarki i łączenia guma na pędzel, i wszytko przykryje czarny syntetyczny baranek a na przedniej grodzi farba poliuretanowa czarna.. Pozdrawiam

Wosk w profile.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
Tak, dokładnie wosk w profile i nawierciłem w tylnych wzmocnieniach nadkoli po 2 otwory 10mm żeby wężyk wpuścić i tam też wpsikać.
W moim podloga w wiekszosci zdrowa bo UAZ sam o siebie dbał latami. Rzucał olej z mechanizmow, z olejem onym mieszał się pył. Gdzie zdrapać tę warstwę, tam pod spodem zdrowa blacha.
Spawanie MAG/TIG, przeróbki pojazdów, akcesoria "na miarę", ślusarstwo, elektryka itp.
Taka końserwacja jest skuteczna ,ale jednak im bliżej rufy tym gorzej/jak w każdym/.
Mój po remoncie nie ciekł z pół roku,co uważam za sukces
Podłogę niestety robiłem,zamiast profili wstawiałem rury prostokątne.
Kojarzę jeszcze inne zjawisko:blach nie szło poprawnie spasować
Mój po remoncie nie ciekł z pół roku,co uważam za sukces

Podłogę niestety robiłem,zamiast profili wstawiałem rury prostokątne.
Kojarzę jeszcze inne zjawisko:blach nie szło poprawnie spasować

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
Fajnie sie ogląda czyjąś dobrą robotę.Oglądałem niedawno moją budę i niestety trochę blachy trzeba zrobić.Jednak chyba wykorzystam podwozie toyoty LJ 70,które mi zostało i na tym postawię budę UAZ-a.Nie mam ciśnienia na trzymanie oryginalnego silnika i napędu,bo w porównaniu do toyoty to przepaść.
UAZ "78r z dłubniętym silnikiem bez gaźnika
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD