UAZ z AMW

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
faziuaz

Kontaktowanie:

Post autor: faziuaz » pt lut 03, 2006 6:36 pm

opaopa pisze:
faziuaz pisze: ......katowałem już w 1982 roku takie wynalazki........ 8) a jako ciekawostkę powiem ci że naukę jazdy prowadzono na ..........Muscelu...no i.....zatkało cię :lol: :lol: :lol: była też warszawa,star 25..... :lol: :lol: to jest historia :)2
no to ładnie, ja w '82 to dzieliłem się na pół, a później znowu na pół i tak z milion razy :evil:
Fazi, jak byś coś ciekawego wiedział o Muscelu albo miał jakieś materiały, to daj na priv co? Interesuje mnie wszystko, łącznie z częściami 8) A może wiesz gdzie jeszcze mogą zalegać części do tej maszyny? Różne zakłady miały tego w pip, pełne magazyny. Może wiesz gdzie takie magazyny były, może jeszcze coś mają? Jakiś rok temu w zakładzie transportu drzewnego z przyczepy ściągnąłem trochę części od muscela, już to wywozili na złom. Piękne nowe części- teraz mam nową miskę olejową, bagnet, pokrywy nie pokrywy. Pierdółki, ale ja takie śmieci zbieram.
A i chętnie dowiem się trochę historii muscela.
A może Ty się spotkałeś z wyciągarką mocowaną do zderzaka, która napęd brała prosto z silnika w miejscu zakładania korby. Znajomy mówił że w zakładach energetycznych takie wynalazki były...
......MUSCELA wspominam z rozrzewnieniem........był to mój pierwszy samochód na którym uczyłem się jeżdzić.....co do części to na razie żadnych namiarów nie mam,jeżeli coś usłyszę ,dam ci znać :)2
gg9363735 potrafię odbudować każdego uaza na podstawie kodu DNA

www.mudmasters-4x4.pl

Awatar użytkownika
STAS

Kontaktowanie:

Post autor: STAS » pt lut 03, 2006 6:42 pm

Fazi, poopowiadaj trochę o muscelu. Moze jakąś fajną historyjkę usłyszymy ;)
Ale to trzeba by przeskoczyć na ARO, bo się chłopaki zaraz będą bulwersować :lol:
"[..] to trzeba kupic i uleczyc ..."

Awatar użytkownika
faziuaz

Kontaktowanie:

Post autor: faziuaz » pt lut 03, 2006 6:50 pm

opaopa pisze:Fazi, poopowiadaj trochę o muscelu. Moze jakąś fajną historyjkę usłyszymy ;)
Ale to trzeba by przeskoczyć na ARO, bo się chłopaki zaraz będą bulwersować :lol:
...co tu opowiadać chyba tylko to, że kiedy ja robiłem prawo jazdy.......to uczyli jeżdzić (nie rzadko zdarzyło się po łbie dostać,albo zapierniczać 1/2 kilometra biegusiem z powrotem bo się znaku nie zauważyło a instruktor zapytał.. 8) ) dziś wygląda to tak że ,uczy sie kursantów przeżyć na drodze,a czasami to takiego instruktora pasowało by najpierw nauczyć jazdy, :lol: :lol:

www.mudmasters-4x4.pl

Awatar użytkownika
STAS

Kontaktowanie:

Post autor: STAS » pt lut 03, 2006 7:27 pm

No nie wyobrażam sobie muscela z L-ką na dachu ;) Z resztą to by była jazda, jak by teraz jakaś blondyneczka wsiadła za kółko muscela i pyciła między tramwajami 8) . To piekne czasy musiały być.
A ostatnio jak oglądałem "Nie lubię poniedziałku" to w jednej ze scen na skrzyżowaniu, w tle śmignął kremowy muscel. Mam gdzieś screena z tej sceny, ale nia mam jak go tu zamieścić. Więc podejrzewałem że to były takie miejskie autka.
A tak swoją drogą, to muscel jest na prawdę dynamiczny i dość szybki, bo te 115-120 wyciśnie. W tamtych czasach, wśród warszaw, syrenek i przede wszystkim maluszków to musiała być rakieta. To tak jak byś teraz zdawał prawko na Maybahu 8)

Awatar użytkownika
matys

Post autor: matys » pt lut 03, 2006 8:10 pm

faziuaz pisze: dziś wygląda to tak że ,uczy sie kursantów przeżyć na drodze,a czasami to takiego instruktora pasowało by najpierw nauczyć jazdy, :lol: :lol:
jakby ich uczyli przezyc, toby przynajmniej jezdzic potrafili...
oni ich ucza (mnie zreszta tez uczyli) chrzań, takich jak jazda po luku z okresloymi jakimis kur... wymiarami...
wiecej sie czasu spedza na placyku niz to warte a mniej w miescie i w ogole w ruchu... i oni kur... nawet bladego pojecia nie maja o tym co mozna zrobic z samochodem... i potem taki powiedzmy 18-latek dostaje fure od staruszka i mysli ze da rade zrobic nia wszytko (choc niekoniecznie musza to byc 18 - latkowie - stas wiesz ocb :)21 )
a potem musielsmy takich wycinac z rowow czy band....
paranoja !!

fazi: jezdzic to trzeba polowe ludzi co posiadaja prawko nauczyc...
Metal to wojna! Więc pompuj rower dla szatana!
Ponury Niviarz!
Rzecznik Klubu Nocnych Kasztaniarzy

Awatar użytkownika
STAS

Kontaktowanie:

Post autor: STAS » pt lut 03, 2006 8:38 pm

matys pisze:(choc niekoniecznie musza to byc 18 - latkowie - stas wiesz ocb :)21 )
No nie bardzo wiem o co chodzi... wytłumacz mi to proszę.
Ja wiem jedno, że wszystko o czym piszesz przypomina mi nasze lata młodości, jak malcem się woziliśmy do liceum :evil: Oj tak,
matys pisze:... nawet bladego pojecia nie maja o tym co mozna zrobic z samochodem...
Oj tak, wtedy to ja byłem zielony. nie miałem pojęcia co można zrobić z samochodem. Dobrze że już nie mam tego malca...
matys pisze:... i potem taki powiedzmy 18-latek dostaje fure od staruszka i mysli ze da rade zrobic nia wszytko
Hehe, to ja jestem jak ten 18-latek. A nawet lepiej, teraz mam bardziej rozbudowaną wyobraźnię.
A tak notabene, pamiętasz jak malcem woziliśmy 3-metrowe pnie na ognisko?? Kurde, szyby otworzyliśmy i przez las z drzewem w poprzek malucha. Albo jak do nubiry się pakowaliśmy? co jeden jechał w bagażniku, bo się nie zieścił... O kurde, toś mi przypomniał dobre czasy.
Weź pomyśl, może i tobie się przypomni jakaś anegdotka, to poprawimy humor kolegom...

Awatar użytkownika
matys

Post autor: matys » pt lut 03, 2006 11:18 pm

opaopa pisze: No nie bardzo wiem o co chodzi... wytłumacz mi to proszę.
Ja wiem jedno, że wszystko o czym piszesz przypomina mi nasze lata młodości, jak malcem się woziliśmy do liceum :evil: Oj tak,
ej no nie pamietasz jak diablo smigal po miescie w czasie gloledzi?
opaopa pisze: Hehe, to ja jestem jak ten 18-latek. A nawet lepiej, teraz mam bardziej rozbudowaną wyobraźnię.
A tak notabene, pamiętasz jak malcem woziliśmy 3-metrowe pnie na ognisko?? Kurde, szyby otworzyliśmy i przez las z drzewem w poprzek malucha. Albo jak do nubiry się pakowaliśmy? co jeden jechał w bagażniku, bo się nie zieścił... O kurde, toś mi przypomniał dobre czasy.
Weź pomyśl, może i tobie się przypomni jakaś anegdotka, to poprawimy humor kolegom...
pamietam pamietam :)
pamietam tez jak prawie zjebali... sie plaskaczem z nasypu (3 - 4 metry) bo troche sie slizgnelo :)
a potem zakopalismy sie w lesie :) naszczescie nubira niezly plaskacz i jak sie ja popchnelo to po sniegu posuela i twardy grunt zlapala :)21
Ponury Niviarz!

Awatar użytkownika
Przemekslaw

Kontaktowanie:

Post autor: Przemekslaw » sob lut 04, 2006 3:27 pm

...i to właśnie wtedy w lesie zrodziły sie pomysły aby sprawic sobie 4x4 8) 8)
XJ 2.1 TD :)21

MudMasters 4x4
Przygoda 4x4

Awatar użytkownika
faziuaz

Kontaktowanie:

Post autor: faziuaz » sob lut 04, 2006 5:09 pm

opaopa pisze:No nie wyobrażam sobie muscela z L-ką na dachu ;) Z resztą to by była jazda, jak by teraz jakaś blondyneczka wsiadła za kółko muscela i pyciła między tramwajami 8) . To piekne czasy musiały być.
A ostatnio jak oglądałem "Nie lubię poniedziałku" to w jednej ze scen na skrzyżowaniu, w tle śmignął kremowy muscel. Mam gdzieś screena z tej sceny, ale nia mam jak go tu zamieścić. Więc podejrzewałem że to były takie miejskie autka.
A tak swoją drogą, to muscel jest na prawdę dynamiczny i dość szybki, bo te 115-120 wyciśnie. W tamtych czasach, wśród warszaw, syrenek i przede wszystkim maluszków to musiała być rakieta. To tak jak byś teraz zdawał prawko na Maybahu 8)
...no niektórzy nam zazdrościli ponieważ jazda była ciekawsza......np.zjazd z twardego do jakiegoś lasku,ponieważ pan instruktor chciał pokazać w lesie koleżance, wcześniej "przypadkowo"spotkanej podczas jazdy,.......fiołki które" w tym roku wyjątkowo pięknie zakwitły".Podczas nieobecności pana instruktora młodzież próbowała,oj próbowała....... :wink: [/quote][/quote]

www.mudmasters-4x4.pl

Awatar użytkownika
matys

Post autor: matys » sob lut 04, 2006 5:59 pm

Przemekslaw pisze:...i to właśnie wtedy w lesie zrodziły sie pomysły aby sprawic sobie 4x4 8) 8)
wtedy to wpadalismy na pomysl jak to wyciagnac :)21
i na to jakimi kurr... rzucac hehehe
powaznie to pomysl na 4x4 sie wzial z nienacka hehe
Ponury Niviarz!

Awatar użytkownika
matys

Post autor: matys » sob lut 04, 2006 6:01 pm

faziuaz pisze: ...no niektórzy nam zazdrościli ponieważ jazda była ciekawsza......np.zjazd z twardego do jakiegoś lasku,ponieważ pan instruktor chciał pokazać w lesie koleżance, wcześniej "przypadkowo"spotkanej podczas jazdy,.......fiołki które" w tym roku wyjątkowo pięknie zakwitły".Podczas nieobecności pana instruktora młodzież próbowała,oj próbowała....... :wink:
ja to tylko uczylem sie baczki krecic i wchodzenia bokiem, jak ziomus z lka na czapce znikal w swoich sprawach :) i niekoniecznie fiolki pokazywal :)21
Ponury Niviarz!

Awatar użytkownika
Przemekslaw

Kontaktowanie:

Post autor: Przemekslaw » sob lut 04, 2006 6:11 pm

W tych czasach powinno być albo wiecej nauki "zyciowej" na kursie, (czyli ogólno pojmowane wchodzenie w zakręty, zawracanie na ręcznym , jazda po sliskiej nawierzchni poslizgi itp itd...) albo wiecej miejsc gdzie można sie tego uczyć..np. jakies imprezy na torze, na których każdy może swoim autem wypróbować własne umiejętności :wink: :P 8)

MudMasters 4x4
Przygoda 4x4

Awatar użytkownika
matys

Post autor: matys » sob lut 04, 2006 6:18 pm

dodatkowo umiejetnosc sprawnego dachowania, uderzania bokiem o bande i specjalny kurs dla uczestnikow 7 z warszawskimi numerami - jak bezpiecznie wyprzedzac na trzeciego :)21 :)21
Ponury Niviarz!

Awatar użytkownika
kacperekk

Post autor: kacperekk » sob lut 04, 2006 6:35 pm

matys pisze:i specjalny kurs dla uczestnikow 7 z warszawskimi numerami - jak bezpiecznie wyprzedzac na trzeciego :)21 :)21
Oj chyba wsadziłeś kij w mrowisko
Poduszkowiec master :)21
http://www.gdansk4x4.pl

Awatar użytkownika
Przemekslaw

Kontaktowanie:

Post autor: Przemekslaw » sob lut 04, 2006 6:44 pm

matys pisze:dodatkowo umiejetnosc sprawnego dachowania, uderzania bokiem o bande i specjalny kurs dla uczestnikow 7 z warszawskimi numerami - jak bezpiecznie wyprzedzac na trzeciego :)21 :)21
Jeśli chcesz to ćwicz nawet wyprzedzanie tyłem 8) ...ale wg Mnie niektóre elementy jazdy przydałoby sie dokładniej omówic i przećwiczyc podczas kursu :)

MudMasters 4x4
Przygoda 4x4

Awatar użytkownika
gÓral świętokrzyski
Kontaktowanie:

Post autor: gÓral świętokrzyski » sob lut 04, 2006 7:43 pm

Przemekslaw pisze:W tych czasach powinno być albo wiecej nauki "zyciowej" na kursie, (czyli ogólno pojmowane wchodzenie w zakręty, zawracanie na ręcznym , jazda po sliskiej nawierzchni poslizgi itp itd...) albo wiecej miejsc gdzie można sie tego uczyć..np. jakies imprezy na torze, na których każdy może swoim autem wypróbować własne umiejętności :wink: :P 8)
:o
hmmmy i to wszystko w 30h na człeku który nigdy nie jeździł furą??

zawracanie na ręcznym - niezbędna umijętnośc młodocianego wypłoszcza przed dyskoteką :)21
Deszcz zacina nas po pysku Uaz przelazł po bagnisku

www.korbol.prv.pl

Awatar użytkownika
STAS

Kontaktowanie:

Post autor: STAS » sob lut 04, 2006 8:22 pm

matys pisze:
Przemekslaw pisze:...i to właśnie wtedy w lesie zrodziły sie pomysły aby sprawic sobie 4x4 8) 8)
wtedy to wpadalismy na pomysl jak to wyciagnac :)21
i na to jakimi kurr... rzucac hehehe
powaznie to pomysl na 4x4 sie wzial z nienacka hehe
Nie panowie, nie.
Pomysł 4x4 to się zrodził razem ze mną...

Awatar użytkownika
Przemekslaw

Kontaktowanie:

Post autor: Przemekslaw » sob lut 04, 2006 8:37 pm

gÓral świętokrzyski pisze:
Przemekslaw pisze:W tych czasach powinno być albo wiecej nauki "zyciowej" na kursie, (czyli ogólno pojmowane wchodzenie w zakręty, zawracanie na ręcznym , jazda po sliskiej nawierzchni poslizgi itp itd...) albo wiecej miejsc gdzie można sie tego uczyć..np. jakies imprezy na torze, na których każdy może swoim autem wypróbować własne umiejętności :wink: :P 8)

zawracanie na ręcznym - niezbędna umijętnośc młodocianego wypłoszcza przed dyskoteką :)21
Oczywiście powinno być wiecej godzin...30 nie starcza nawet na naukę prawidłowej jazdy, a co tu mówic o ćwiczeniu takich manewrów :wink: :wink: :wink:

MudMasters 4x4
Przygoda 4x4

Awatar użytkownika
matys

Post autor: matys » sob lut 04, 2006 9:21 pm

kacperekk pisze:
matys pisze:i specjalny kurs dla uczestnikow 7 z warszawskimi numerami - jak bezpiecznie wyprzedzac na trzeciego :)21 :)21
Oj chyba wsadziłeś kij w mrowisko
no coz prawda jest bolesna :)21 prawie jak wsadzenie kija w d...
Ponury Niviarz!

Awatar użytkownika
matys

Post autor: matys » sob lut 04, 2006 9:22 pm

Przemekslaw pisze:
matys pisze:dodatkowo umiejetnosc sprawnego dachowania, uderzania bokiem o bande i specjalny kurs dla uczestnikow 7 z warszawskimi numerami - jak bezpiecznie wyprzedzac na trzeciego :)21 :)21
Jeśli chcesz to ćwicz nawet wyprzedzanie tyłem 8) ...ale wg Mnie niektóre elementy jazdy przydałoby sie dokładniej omówic i przećwiczyc podczas kursu :)
no masz racje oczywiscie, z tymze ze wszystkie elelemnty trzeba dokladnie omowic :)21
Ponury Niviarz!

Awatar użytkownika
Doktor200
Kontaktowanie:

Post autor: Doktor200 » sob lut 04, 2006 10:20 pm

gÓral świętokrzyski pisze:

heh, kiedys bylem na dyskotece uazem 8)
GazikoLandPatrol z pakietem V8, project :)17

Awatar użytkownika
kacper44

Post autor: kacper44 » sob lut 04, 2006 10:25 pm

Bo na 7osób zarejestrowany? :wink:
Pajero 2,8TD LWB, bodylift 2'' i MT 33x12,5''

Awatar użytkownika
kubas

Kontaktowanie:

Post autor: kubas » sob lut 04, 2006 11:30 pm

jak kupowałem uaza to mi poprzedni właściciel powiedział:
"ale na dyskoteke to takim już nie pojedziesz, panien na niego też nie wyrwiesz..

..próbowałem"

:)21
przyczajony Uaz, ukryty mercedes :)21
GG 141-99-54

Awatar użytkownika
kacper44

Post autor: kacper44 » sob lut 04, 2006 11:33 pm

Dopóki się nie przejechały było wszystko OK. Prawda? :)21
Pajero 2,8TD LWB, bodylift 2'' i MT 33x12,5''

Awatar użytkownika
Doktor200
Kontaktowanie: