Czy da sie ominac OC
Moderator: Student
Chłopcy,naprawde nie oszczędzajcie na OC.Miałem dziś klepe plaskaczem.Gość wymusił ewidentnie pierwszeństwo.Cały przód mojej astry do roboty a w szczególności lewa strona.200 metrów od domu...Na szczęście nic sie nikomu nie stało.Gość twierdził ze znaku "ustąp pierwszeństwa" nie zauwazył
Policaje nawet z auta nie wyszli,ehh...Dobrze ze nic nikomu sie nie stało.Droga którą znam jak własną kieszeń...Naprawde,nie bądźcie chytrzy,pare grosza a bynajmniej masz spokój i auto jest za co zrobić.I to wam pisze ja,19-sto latek z prawem jazdy od czterech miesięcy.
Pozdro!
P.S.Złe nie śpi...

Pozdro!
P.S.Złe nie śpi...
Vitara Evo 1,6 8v "SMERFETA"
"Uaz ma opór powietrza jak kiosk Ruchu"
- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
a za przeproszeniem co cie to obchodzi? to nowy nabywajacy ma obowiazek w dniu rejestracji ubezpieczyc samochod,a nie martwic sie o poprzedniego wlascicielabeztroski pisze:A przy okazji niezapłaconego OC. W oklicy jest żukens z andorią, na chodzie, za 600 pln. Z tym, że właściciel właśnie zaoszczędził na OC przez 2 lata. Wie ktoś jak jest z ewentualną spłatą zaległości? Chodzi oczywiście o ewentualne doliczone kary.

-
-
-
-
notbad pisze:NuVo![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
sto procent racji
Poprostu jak czytam taki temat to tak jakbym słyszał łebków w moim wieku.marzy sie takiemu Bolid Młodego Wieśniaka (czyt:BMW),najlepiej żeby miało 5litrów,200KM,paliło 4 na 100 i oc za 200zł.
Ale jak cie stać na auto o dużej pojemności,żeby nalać do niego by jeździć to i musi Cie stać na utrzymanie,a przede wszystkim na ubezpieczenie.
Moja astra najprawdopodobniej idzie do kasacji

P.S.Teoria Kierowcy niedzielnego jak najbardziej sie sprawdza!
Pozdro!
Vitara Evo 1,6 8v "SMERFETA"
Udałem się do źródła (PZU) i okazuje się, że nie jest tak pięknie. Otóż, jak kupujesz pojazd, to zgodnie z nowymi przepisami, które weszły jakoś tak z rok czy dwa temu, kupujesz też ubezpieczenie tego pojazdu. W umowie można zastrzec, że kupujący ubezpiecza na swój koszt, a sprzedający dostaje zwrot ewentualnej nadpłaty. Ale jak jest w przypadku nie dopłaty, to nawet w firmie nie mogli mi do końca wyjaśnić. Zobowiązali się, że za kilka dni będą doinformowani, to od nich to wyduszę. Boję się LR Olek, że Twój optymizm jest trochę nad wyrost.LR_Olek pisze:a za co?beztroski pisze:To by było chyba zbyt proste. Nabywając pojazd z zaległościami nikt sie mnie nie czepnie?
czy jakby sprzedajacy nie placil alimentow ,to tez bys za niego placil?
Prowadziłem beztroskie życie, ale kupiłem gza.
tydzien temu w pzu pani mi tak powiedziala,wiec wypowiedzialem sie...beztroski pisze:Udałem się do źródła (PZU) i okazuje się, że nie jest tak pięknie. Otóż, jak kupujesz pojazd, to zgodnie z nowymi przepisami, które weszły jakoś tak z rok czy dwa temu, kupujesz też ubezpieczenie tego pojazdu. W umowie można zastrzec, że kupujący ubezpiecza na swój koszt, a sprzedający dostaje zwrot ewentualnej nadpłaty. Ale jak jest w przypadku nie dopłaty, to nawet w firmie nie mogli mi do końca wyjaśnić. Zobowiązali się, że za kilka dni będą doinformowani, to od nich to wyduszę. Boję się LR Olek, że Twój optymizm jest trochę nad wyrost.LR_Olek pisze:a za co?beztroski pisze:To by było chyba zbyt proste. Nabywając pojazd z zaległościami nikt sie mnie nie czepnie?
czy jakby sprzedajacy nie placil alimentow ,to tez bys za niego placil?
- chiquito83
- chiquito83
niemniej skrajną głupotą jest niemożność czasowej rezygnacji z płacenia OC.
mam kilka aut nieeksploatowanych, ze względu na długotrwały remont. Aż nie ukończę remontu, nie dostanę zółtych tablic, nie mogę też wyrejestrować czasowo.. Muszę bulić OC za auto rozebrane na śrubki. Głupota bezdenna
auto w ruchu powinno mieć OC, bezwzględnie - z tym się zgadzam. Ale pomnik hobbysty czekający na lepsze czasy??
masę pięknych antyków szlag trafił właśnie przez ten kretyński zapis
nie wspominając, że większość ubezpieczycieli wymaga aktualnych badań technicznych pod rygorem podwojenia składki
mam kilka aut nieeksploatowanych, ze względu na długotrwały remont. Aż nie ukończę remontu, nie dostanę zółtych tablic, nie mogę też wyrejestrować czasowo.. Muszę bulić OC za auto rozebrane na śrubki. Głupota bezdenna

auto w ruchu powinno mieć OC, bezwzględnie - z tym się zgadzam. Ale pomnik hobbysty czekający na lepsze czasy??
masę pięknych antyków szlag trafił właśnie przez ten kretyński zapis
nie wspominając, że większość ubezpieczycieli wymaga aktualnych badań technicznych pod rygorem podwojenia składki
- chiquito83