czy wytrzymaja????

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
Didymos

Post autor: Didymos » śr wrz 13, 2006 9:00 am

Jest inna bo tależ przekł. gł. jest mniejszy i sama grucha może być mniejsza. W tym cały myk afganów, że zwiększają prześwit prawie bez podnoszenia środka ciężkości - same zwolnice są, w porównaniu z innymi portalami, symboliczne.
SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.

Awatar użytkownika
caterpillar

Post autor: caterpillar » śr wrz 13, 2006 10:43 am

Tak wiem, zgadza sie. W afganach podoba mi sie wlasnie to ze nie sa takie ciezkie (oceniam to na oko bo nie wazylem) jak inne mosty portalowe (np. volvo Laplander) krore byly projekrowane do malych ciezarowek. Moim zdaniem jak ulal pasuja do lekkiego samochodu terenowego. Nie wiem czy ktos na swiecie produkuje wogule podobny most....? (moze zabardo sie podniecam tym afganem...?)
GG: 1105809

Awatar użytkownika
caterpillar

Post autor: caterpillar » śr wrz 13, 2006 12:16 pm

L80 pisze:37" :D
i niczego nie wymiela
Przeciez za zdjeciach ze strony to sa mosty "afgany"
GG: 1105809

Awatar użytkownika
pakjusz_pl

Post autor: pakjusz_pl » czw wrz 21, 2006 1:05 pm

wracajac do dyskusji ktora poruszylem w zwiazku z checia zalozenia do uaza opon 33" i mam pytanie. Mianowicie czy warto do uazika zakladac BFG Mud-Terrain ???? Chodzi mi o to czy te oponki beda dobrze mi sie spisywaly w roznych warunkach (zwirownia,las itp.) no i tez troche po czarnym. Kupilbym nalewki simexow ale one za szybko by mi "znikly" poniewaz uaz jezdzi tez troche po czarnym, dlatego pytam jesli ktos uzywal/uzywa tych opon niech opisze czy sa to opony warte swej ceny :roll:
Nie ma to jak poszalec radzieckim sprzetem :D

Awatar użytkownika
Bng862

Post autor: Bng862 » czw wrz 21, 2006 1:34 pm

No,ja się teraz przekonałem że bf Mt niesamowicie robi :)2 Polecam,czytałem gdzieś na forum że na asfalcie mało ginie i moze kilka(kilkanaście)tys naśmigać :)2
Patrol Gr Tjm XgS Sileverstone mt-117

Awatar użytkownika
dred
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: dred » czw wrz 21, 2006 1:48 pm

My mieliśmy herculesy otr bierznik bardzo podobny do BFG mało sie scieraja na czrnym robia niezle w błocie ale nie oczyszcaja sie tak , teraz kupiliśmy nalewke simexa 235/85/16 zeby podniesc samochód na mostach tzreba było troche przyciac nadkola , takze jezdzimy po asfalnie narzie nie wiemy jak bedzie sie scirał , ale w błocie to niebi i ziemia i bardzo dobzre sie oczyszczają tym oponką daje :)2 widomo jak nalewki pewnie beda leciały szybciej na czarnym no ale takie jest zycie nalewek ale robią te nalewki rewelacja i penie to bierznika BGF nie wrócimy .POZDR
gg 3302436 POZDRAWIAM 4X4!!! :-)
www.jeep-jeeb.strefa.pl

Awatar użytkownika
pakjusz_pl

Post autor: pakjusz_pl » czw wrz 21, 2006 2:06 pm

dred pisze:My mieliśmy herculesy otr bierznik bardzo podobny do BFG mało sie scieraja na czrnym robia niezle w błocie ale nie oczyszcaja sie tak , teraz kupiliśmy nalewke simexa 235/85/16 zeby podniesc samochód na mostach tzreba było troche przyciac nadkola , takze jezdzimy po asfalnie narzie nie wiemy jak bedzie sie scirał , ale w błocie to niebi i ziemia i bardzo dobzre sie oczyszczają tym oponką daje :)2 widomo jak nalewki pewnie beda leciały szybciej na czarnym no ale takie jest zycie nalewek ale robią te nalewki rewelacja i penie to bierznika BGF nie wrócimy .POZDR

No tak ale pewnie jezdzicie swoim uazem pewnie 90% w terenie po czarnym to pewnie symboliczne odcinki dlatego narazie nie zauwazacie okrutnego znikania bieznika :roll:

Awatar użytkownika
dred
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: dred » czw wrz 21, 2006 2:10 pm

50 na 50 jezdzimy
gg 3302436 POZDRAWIAM 4X4!!! :-)
www.jeep-jeeb.strefa.pl

Awatar użytkownika
pakjusz_pl

Post autor: pakjusz_pl » czw wrz 21, 2006 3:27 pm

dred pisze:50 na 50 jezdzimy

jak dlugo masz nalewki simexa i czy jest juz widoczne zuzycie tych opon???? i jakiej firmy sa te nalewki? fedima? :roll:

Awatar użytkownika
pakjusz_pl

Post autor: pakjusz_pl » ndz paź 01, 2006 5:27 pm

kontynuacja tematu 33" w uazie.. otoz obawiam sie ze opony nie "wejda" mi do auta tz ze bedzie trzeba podciac bude czego nie chcialbym zbytnio robic... a moze da sie tyle auto podniesc zeby nie bylo problemow???? co lepiej wywalcowac czy wyklepac resory???? bo wiem ze sa rozne opinie na ten temat :roll: bo przy seryjnej "wielkosci uaza" no moze ciut jest podniesiony to chyba nie zmieszcze kapci co prawda teraz siedza 30" i jest duzo miejsca ale przeciez maja byc 33" wiec roznica jest nie mala... jak ktos przerabial takie problemy niech pisze :roll: :)2

Awatar użytkownika
faziuaz

Kontaktowanie:

Post autor: faziuaz » ndz paź 01, 2006 5:57 pm

....musisz im "zrobić "trochę miejsca,ponieważ będą ocierać,technika" robienia miejsca"dowolna..... :lol: pamiętaj że przy rozmiarze 12,5" opony przednie będą ocierać o resory i trzeba zastosować odsadzoną felgę.... 8) (chodzi mi o skręcanie)
gg9363735 potrafię odbudować każdego uaza na podstawie kodu DNA

www.mudmasters-4x4.pl

Awatar użytkownika
pakjusz_pl

Post autor: pakjusz_pl » pn paź 02, 2006 2:27 pm

faziuaz pisze:....musisz im "zrobić "trochę miejsca,ponieważ będą ocierać,technika" robienia miejsca"dowolna..... :lol: pamiętaj że przy rozmiarze 12,5" opony przednie będą ocierać o resory i trzeba zastosować odsadzoną felgę.... 8) (chodzi mi o skręcanie)

tz ze cos dystanse zrobic???? mam felge aluminum grube 8,5" szerokie.. ehh to moze lepiej wrzucic 33x10,5 faktycznie i problemu nie bedzie? :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”