Zabezpieczenie Uaz-a przed kradzieżą
Moderator: Student
- GikroV
-
Dokładnie! Stał sobie ładnie zaparkowany na trawniku przed uczelniąmatys pisze:no bo nie ma to jak poszalec radzieckim sprzetempakjusz_pl pisze:wieprzowina pisze:Nikt Ci uaza nie ukradnie – no bo i po co? Chyba się potrzebujesz dowartościować w ten sposób myśląc, podobnie jak mój sąsiad który w kredensie -125p ma lagę na kierownicy, łańcuch na pedale sprzęgła i pewnie z 3 alarmy i blokady. A jako ekstrawagancki komplet do zamykania i otwierania drzwi proponuje migomacik i kontówkę uwiązane smyczy do kluczy.
Nieraz moze sie zdazyc jak bedzie stal fajnie odbpicowany uaz to znajda sie gowniarze co by chcieli takie cos miec i pojezdzic..![]()

Przed wyjazdem zmotałem blokade na kierownice ze stalowej liny i kłódki (przypiołem kierownice do siedzenia kierowcy) no i wyjąłem centralke od gazu... Śmigając po mieście nie spodziewałem sie że takim zainteresowaniem będzie sie cieszył - niby zwykły khaki Uaz a sie gapili ludzie jak by to jakieś cudo było

Kumpel ma blokade na biegi: do karoserii pod nagrzewnicą ma przyspawany długi kontownik tak że jak sie wrzuci 1 bieg to można do tego kontownika na kłódke dzwignie zmiany biegów przypiąć
Rozwiązanie proste ale skuteczne

UAZ 469B: Radiostacja WD-43 / RD-115ZT (uazy.pl)
- GikroV
-
Nie muszęwladimir.r pisze:Spuszczaj powietrze za każdym razem jak zostawiasz na parkingu.

-
-
- wladimir.r
- Kontaktowanie:
To nie jeżdziłeś nigdy UAZem po mieście?? Jak GAZa przetaczałem przez Toruń po zakupie to nie było osoby co by się nie obejrzała.GikroV pisze:Śmigając po mieście nie spodziewałem sie że takim zainteresowaniem będzie sie cieszył - niby zwykły khaki Uaz a sie gapili ludzie jak by to jakieś cudo było![]()

- GikroV
-
Jezdziłem... O 3 w nocy zimą (ślizgając sie)wladimir.r pisze:To nie jeżdziłeś nigdy UAZem po mieście?? Jak GAZa przetaczałem przez Toruń po zakupie to nie było osoby co by się nie obejrzała.GikroV pisze:Śmigając po mieście nie spodziewałem sie że takim zainteresowaniem będzie sie cieszył - niby zwykły khaki Uaz a sie gapili ludzie jak by to jakieś cudo było![]()
Do lansu to są idealne samochody. Prawdziwy twardziel za kółkiem fury dla prawdziwych twardzieli.

Musze tylko wymienić lusterka boczne bo mam popękane szkieła i kiepsko widać... Co jak co ale plaskacze ustępują Uazowi przy zmianie pasa. Jeszcze jak by mieć jakieś orurowanie to by wręcz spie***ali sprzed maski

- wladimir.r
- Kontaktowanie:
- pakjusz_pl
co do tego respektu na drodze to sie zgodze
jak ludzie widza uaza na drodze (takze przechodnie) to nigdy w zyciu ci nikt na droge nie wejdze albo nie wymusi (mam jeszcze takie fajne orurowanie z przodu
) jak ktos starszy idzie to juz wogole bo pewnie mysli eee to uaz to pewnie hamulcow nie ma... nie ma co

Nie ma to jak poszalec radzieckim sprzetem 

- wladimir.r
- Kontaktowanie:
Wracając do tematu to wszystkie te zmoty mogą być droższe niż orginalne klamki z kluczykiem za 13 zł ; plus dla pewności wyciąganie palca rozdzielacza. Dla dzieciaków i normalnych ludzi to wystarczy ; a fachowcy i tak nim odjadą jak będą chcieli bez względu na ilość łańcuchów i blokad.
Monterey
- wladimir.r
- Kontaktowanie:
- GikroV
-
Spoko spoko! Powoli bo sie rozp*******!
Nie popadajmy w skrajności
Zależy mi na oryginalnym wyglądzie (wojskowym) i chce żeby mój Uaz wyglądał tak jak zjechał z taśmy w 1983 roku
Dlatego preferuje "ukryte blokady"
Centralny zamek to jest to
. Kiedyś na Uaz Buka (albo coś w tym stylu) widziałem rysunki jak sie montuje, ale teraz za chudego nie moge tego znaleźć. Mam szrot niedaleko to może dopadne centralny od jakiegoś wozu
i będzie full wypas sytuacja jak kiedyś padnie mi aku i będe przez plandeke od tylca właził 
Nie popadajmy w skrajności

Zależy mi na oryginalnym wyglądzie (wojskowym) i chce żeby mój Uaz wyglądał tak jak zjechał z taśmy w 1983 roku

Centralny zamek to jest to

- GikroV
-
Nad tym że jakiemuś poj****cowi sie uwidzi coś i se dla zwały weźmie... rozwali i porzuci...RudeBoy pisze: Ja jebe.... nad czym Wy dywagujecie.

Owszem wiem o kradzierzy 2 Uazów.RudeBoy pisze: Ktos wogole slyszal, zeby jakiegos syfnego uaza krasc?...
1-przepadł (pewnie na czści)
2-szmata w bak i podpalony na jakimś zadupiu.
Nie chciał bym żeby mój tak skończył

-
-
no toć pisałem to samo wcześniej. Ale uazowym świeżakom wydaje się że jakieś złotko mają, czy cośRudeBoy pisze:Ja jebe.... nad czym Wy dywagujecie. Ktos wogole slyszal, zeby jakiegos syfnego uaza krasc? Jeszcze zeby byl zmotany.. z łinczem, dobre duze Mt a takiego sztrucla to przeciez nikt nawet nie osika... ludzie... Kto by se chcial przypal robic zeby sie tym przejechac...

Jedynym zagrożeniem dla uaza gnijącego gdzieś na uboczu są złomiarze i wandale.
Wszystkie znane mi uazy stały i stoją bez niczego i pies z kulawą nogą ich nie obszcza. Gówniarze wolą malczana dla rozrywki skroić.
A przyczyny tematu tego i podobnych z cyklu „uaz to najzajebistsza fura i każdy mi zazdrości” są smutne.
- wladimir.r
- Kontaktowanie:
Kurde Panowie co wy kombinujecie o jakichs odcieciach zaplonu
. Stacyjka w UAZie jest tylko dla picu. do Uruchomienia uaza bez instalacji elektrycznej potrzeba jeden kabel do masy, jeden kabel do rozrusznika i jeden co cewki. I samochod uruchomimy. A tak serio to wystarczy tylko kabel dlugosci metra od + w aku do cewki zap³onowej, bo uruchomiæ mo¿na na pych uaza. Wiêc bawienie siê w jakie¶ odciêcia jest ¶mieszne
. Wej¶æ do UAZa mo¿na przez plandeke, pozatym ja np. w okresie letnim jezdze bez stelaza, okien i plandeki
wiec zamki to na lipe.
Paluch rozdzielacza zap³onu i nic wiêcej
! Nawet ja bym wtedy UAZa nie ukrad³ bo bym my¶la³ ¿e kto¶ ma rozregulowany gaznik, pusty bak, walniêt± elektrykê , ¶wiece, przewody wys. napiêcia i na koñcu bym pomy¶la³ a palcu 

Paluch rozdzielacza zap³onu i nic wiêcej

UAZ 469B 80/85' uazo-wołga syntetyk 5W/50 na dotarciu 

Centralny zamek do UazaGikroV pisze:Spoko spoko! Powoli bo sie rozp*******!
Nie popadajmy w skrajności![]()
Zależy mi na oryginalnym wyglądzie (wojskowym) i chce żeby mój Uaz wyglądał tak jak zjechał z taśmy w 1983 roku![]()
Centralny zamek to jest to. Kiedyś na Uaz Buka (albo coś w tym stylu) widziałem rysunki jak sie montuje, ale teraz za chudego nie moge tego znaleźć. Mam szrot niedaleko to może dopadne centralny od jakiegoś wozu
i będzie full wypas sytuacja jak kiedyś padnie mi aku i będe przez plandeke od tylca właził

Najpierw plandekę sobie zamień na budę plastikową... albo plandekę stalową linką zabezpiecz żeby nie odpięli.
I tylną klapę zaspawaj

- GikroV
-
Plandeke mam już zabezpieczoną stalową linką a kłódeczka sprytnie ukryta za kołem zapasowym 

- chiquito83
- wladimir.r
- Kontaktowanie:
bla kogos moj uaz to byłby wart jakie 2tysie
dla kogos takiego jak my z 8 tysi
ale ja w niego włożyłem 3 lata pracy
i zaje.ał bym gdyby mi do jumneli , urwał bym łep i nalał do szyji
w wiekszosci nas uaz stanowi wartos sentymentalna
pierwsze błoto , pierwsze wyprawy , itd , dla mnie to była skarbnica wiedzy , na nim sie uczyłem , wiec nie pozwole sobie go ukrac ,
wiec piszcie moze jeszcze cos do swojego wsadze
dla kogos takiego jak my z 8 tysi
ale ja w niego włożyłem 3 lata pracy
i zaje.ał bym gdyby mi do jumneli , urwał bym łep i nalał do szyji
w wiekszosci nas uaz stanowi wartos sentymentalna
pierwsze błoto , pierwsze wyprawy , itd , dla mnie to była skarbnica wiedzy , na nim sie uczyłem , wiec nie pozwole sobie go ukrac ,
wiec piszcie moze jeszcze cos do swojego wsadze
- chiquito83
- GikroV
-
chiquito83 pisze:bardziej bym sie przejmowal wandalami, zbic szybe czy przebic opone to kazdy potrafi. a byle dzieciak uaza nie bedzie potrafil odpalic