weźcie na to poprawke prosze
a co do mojego głupiego zachowania to sorki
szacuneczek
Moderator: Student
cug w kominie dziala na zasadzie roznicy cisnien i dazenie do jego wyrownania powoduje ruch gazow, a tu cisnienie gazow wylotowych jest spore i dodatkowo juz ukierunkowane, wiec cug ma nikle znaczenie o ile sie w ogole pojawiaether pisze: A trzecia rzecz to mnie zastanawia, czy komin dziala jak komin. Coprawda wysokość nie jest zbyt duża, ale może chociaż kompensuje troche zwiekszone opory wydłużonego układu wydechowego.
to zalezy jak na to patrzec bo majac valke wychodzisz z jednej glowicy rura na jedna strone a z drugiej na druga strone, a w przypadku laczenia 2 rur w jenda musisz robis esy floresy i krecic pod miska lub skrzynia zeby przejsc na druga strone a to takze zwieksza prawdopodobienstwo upierdzielenia czegos i to chyba nawet wieksze niz w przypadku podwieszenia tlumikow w miejscach bakow - tam sa przynajmniej schowanepiotr oskwarek pisze:miałem w swoim podwójne wydechy ale teraz zastosuję pojedyńczy
zresztą w galerii widać conieco
w obecnej ewolucji mojego uaza dwie rury schodzą się w pojedyńczy wydech a dalej jest sonda - kto wie czy nie zastosuję strumienicy itp.
w podwójnym wydechu dźwięk v-ki jest fajniejszy ale jak pisałem wcześniej im więcej elementów pod podwoziem tym większe prawdopodobieństwo, że coś się spierdzieli lub urwie![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość