powitanie
Moderator: Student
widziałem uaza z budą malucha,ale dlaczego ludzie są tak okrutni.Ani jedno ani drugie nie służy swojemu przeznaczeniu.czy nie lepiej zostawić tak jak było? Później tylko kłopoty jak nie ze sprzedażą to kupnem części bo nie wiadomo co z jakiego było transplantowane .No ale to moje zdanie bo tak jestem zakochany w swoim sprzęcie jak mówię znajomym co kupiłem to robią wielkie
.Dla wszystkich jest to coś co widzieli w telewizji i słyszeli gdzieś tam i na tym kończy się znajomość sprzęta

Jeep Wrangler LJ
- DIESEL 4x4
- jestem tu nowy...
No rozumiem cie doskonale. Ale mowa tu o budowie od zera z części które są najbardziej dostępne na polskim rynku czyli np. fiat choć z nimi jest ostatnio krucho. Połonczenie ramy uaza z nadwoziem dajmy na to "kanta" wedłóg mnie ma sporo plusów jeśli by rozważyc wersje pick-up oczywiście przerobioną z sedana bo pick-up'a niemiał bym sumienia niszczyć. Wyjdzie dosc pakowne szczelniejsze od orginalnego ale dwó osobowe. Natomiast wersja cztero dżwiowa z pięcioma miejscami i mniejszym bagażnikiem była by idealna na wyprawy ze znajomymi również zima i nikt by nie zmarzł jeśli ktoś widzi jeszcze inne zalety bądź wady prosze o wypowiedź.
gg 7129875
Coś dla Ciebie.... -> http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=38577DIESEL 4x4 pisze:A motał ktoś już coś podobnego tylko na gróbszym sprzęcie??
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
- UAZ Adventure
DIESEL 4x4 pisze:No rozumiem cie doskonale. Ale mowa tu o budowie od zera z części które są najbardziej dostępne na polskim rynku czyli np. fiat choć z nimi jest ostatnio krucho. Połonczenie ramy uaza z nadwoziem dajmy na to "kanta" wedłóg mnie ma sporo plusów jeśli by rozważyc wersje pick-up oczywiście przerobioną z sedana bo pick-up'a niemiał bym sumienia niszczyć. Wyjdzie dosc pakowne szczelniejsze od orginalnego ale dwó osobowe. Natomiast wersja cztero dżwiowa z pięcioma miejscami i mniejszym bagażnikiem była by idealna na wyprawy ze znajomymi również zima i nikt by nie zmarzł jeśli ktoś widzi jeszcze inne zalety bądź wady prosze o wypowiedź.
To jest zmota zrobiona na Uaz-ie z nadwoziem Terrano, ciekawy motorek w nim pracuje TURBO Diesel BMW, rzędowa szóstka 2,4L.
Ładnie to musi chodzić

Autko wystawione jest na Allegro http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2089980
- DIESEL 4x4
- jestem tu nowy...
- UAZ Adventure
- UAZ Adventure
Mógł by kolega coś na ten temat powiedzieć jaśniejtoldi pisze:a silnik 2.4 bmw to totalna porazka w terenowym autku,frontera to dobry przyklad

O ile wiem to w Fronterach były montowane silniki BMW 2,5 l,również w Range Roverach praktyczne ta sama konstrukcja, tyle że 2,4 z BMW e28 nie ma tyle elektryki.
Fakt wrażliwe są na przegrzanie (głowica) ale to bolączka wszystkich rzędowych Szóstek z aluminiową głowicą. Przy odpowiednim urzytkowaniu może sprawić radość, bo jeżeli chodzi o osiągi to temu silnikowi ich nie brak
Ostatnio zmieniony ndz sty 28, 2007 11:42 pm przez UAZ Adventure, łącznie zmieniany 2 razy.
co to znaczy - nie ma tyle elektronikiUAZ Adventure pisze:Mógł by kolega coś na ten temat powiedzieć jaśniej.toldi pisze:a silnik 2.4 bmw to totalna porazka w terenowym autku,frontera to dobry przyklad
O ile wiem to w Fronterach były montowane silniki BMW 2,5 l,
praktyczne ta sama konstrukcja, tyle że 2,4 z BMW e28 nie ma tyle elektryki![]()
![]()

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
- UAZ Adventure
- UAZ Adventure