jechalem uazem 120:)
Moderator: Student
powiem tak , zaraz po zlozeniu mojej zmoty z silnikiem 2.8MB (samochod rozebrany na czesci i zlozony spowrotem) rozpedzilem sie do 145 km/h (potwierdzil to moj ojciec ktory jechal z tylu plackiem) i powiem wam ze to jest szalenstwo , geometria zawieszenia niejest przystosowana do takich predkosci (ustawiona na SKP) a co dopiero uazy ktore zbierznosc ostatni raz mialy ustawiana w fabryce .
Życie trzeba przeżyć tak, by wstyd było opowiadać, a przyjemnie wspominać..
Re: jechalem uazem 120:)
jak tak?klucz13 pisze:To nie LR i licznik pokazuje w miarę dobrze i sie nie psuje takLR_Olek pisze:pociesz cie... wg rzeczywistosci lub chocby nawet gps'a to pewnie bylo tylko 100 kmh....cmegorz pisze:panowie wrucilem wczoraj uazem z krkowa do warszawy zamknol szafe czyli cale 120:) to dobry wynik czy tak kazdy chodzi???![]()
Lubisz wyrywać zdania z kontekstu jak nasi politycy...Balu-Balu pisze:Jasne, jasne. A górka musi długa być? A potem te zadbane, wekendowe uazy mają czkawkę http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=47038
Czy ty wogole miales kiedys uaza, czy tylko z kolegami z harcerstwa jezdziles??
Zresztą o czym my tu mówimy... kłótnia o to czy uaz pojedzie 120 czy nie??
Ja twierdzę że pojedzie bo sam tyle jechałem i to nie raz... a jeśli ktoś twierdzi inaczej... trudno jego sprawa.
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
Harcerstwa nie zaznałem a jak w Zuchach byłem to jeszcze Uazów nie było
. Ja miałem ponad 30 aut w swoim życiu, i to nie tylko dolna półka i nigdy nie byłem ciekawy ile dane auto pojedzie. A na pewno nie interesuje mnie jak wygląda świat przez szybę w Uazie przy 120. Rozsądek na to nie pozwala. Uaza mam od pół roku, jako hobby a nie sposób na życie. Drutem go nie wiąże bo stać mnie na jego utrzymanie. Jeżdżę na zloty, okoliczne rajdy i dbam o niego. Zawsze staram się włożyć oryginał

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
"nullo retentus impedimento"
A gdzi ejest napisane, że Uazem tylko w terenie do zajechania?? Jeden lubi po nadstawki w błocie zmota, która uaza nawet nie przypomina, a drugi 100% orginałem po lesie i łąkach muchy gonić, albo po mieście lansik robić- niech chamy wią, że Uaz nie zawsze równa się zardzewiałe padłoBalu-Balu pisze:Wy już nie świrujcie, że Wasze Uazy lepsze od fabrycznych są. Chyba, że terenu nie widzą, błotem bębny nie zalane i w "wekend' krem niva na blachę aby opór zmniejszyć. My tu piszemy o prawdziwych Uazach nie woskowych ani wirtualnych. Uaz 20-30 letni w dobrym stanie, fajnie brzmi i tylko brzmi.![]()
![]()

UAZ 3151- 1994r jeszcze tylko kilka śrubek...
KMZ K-750- 1964 r
OGAR 250- 1988 r
KMZ K-750- 1964 r
OGAR 250- 1988 r
- Misiek Cypr
-
-
To co by dopiero było na 5Misiek Cypr pisze:Jechalem swoja BMW za gosciem, ktory pomykal UAZem na BFG33 M/T, mosty patrolowe. Mialem na budziku 140 i odpuscilem gonienie, bo mi odjechal. Dodam ze reduktor robura i mosty dosc szybkie mial, a dopiero dokrecal 3 bieg

UAZ 5,9 V8 - rodzony w bólach - niestety SPRZEDANY
- Darek Gajowy
- jestem tu nowy...
Panowie temat faktycznie rzeka.
A my sprowadziliśmy go do bardzo niskiego poziomu.
Kolega napisał, że pomykał swoim Uazem 120 km/h a my co???
Że, wariat i takie tam
Nie trzeba się nawzajem obrażać, wystarczy napisać ,że kolega żle robi bo może się coś stać złego, bo Uazik to terenówka nie rajdówka.
Zaraz się unosicie jak banda polityków w jakimś programie TV.
Dość chamstwa na codzień, zostawmy choć to forum bez takich głupawych tekstów.
Błagam nie wyzywacie się

A my sprowadziliśmy go do bardzo niskiego poziomu.

Kolega napisał, że pomykał swoim Uazem 120 km/h a my co???
Że, wariat i takie tam

Zaraz się unosicie jak banda polityków w jakimś programie TV.
Dość chamstwa na codzień, zostawmy choć to forum bez takich głupawych tekstów.
Błagam nie wyzywacie się

UAZ to "Sportowa wersja Czołgu T-34"
UAZ 469B 1985
GG 3109826
UAZ 469B 1985
GG 3109826
Przesadzacie, ¿e sami macie z³omy i ledwo jedziecie 100km/h to nie dziwne ¿e to was przera¿a.
Ja jak jadê 100km/h to nic nie skacze, nie wali, jedynie g³o¶ny silnik jest. Przy 90 to nie boje siê nawet puscic kierownicy bo zbie¿no¶c mialem robion± i UAZ jedzie lepiej niz moje volvo s40, mam nowe oponki i felgi , zero luzów na kierownicy itd. Hamulce tez lepiej dzialaja niz w Volvo
. Dlatego nie mowicie ze jest to szalone i nienormalne. Po prostu jeden UAZ moze spokojnie tyle jechac, inny sie rozwala przy 60. Z³om UAzowi nie dorówna
Ja jak jadê 100km/h to nic nie skacze, nie wali, jedynie g³o¶ny silnik jest. Przy 90 to nie boje siê nawet puscic kierownicy bo zbie¿no¶c mialem robion± i UAZ jedzie lepiej niz moje volvo s40, mam nowe oponki i felgi , zero luzów na kierownicy itd. Hamulce tez lepiej dzialaja niz w Volvo

UAZ 469B 80/85' uazo-wołga syntetyk 5W/50 na dotarciu 

tak jak piszesz uaz uazowi nierówny ja moim uazem z motorem 3,0d mietka zamykam budzik 120km\h i to nic dziwnego? zależy jaki uaz ,luzy itd,itp i oczywiście hamulceeeeKleryK pisze:Przesadzacie, że sami macie złomy i ledwo jedziecie 100km/h to nie dziwne że to was przeraża.
Ja jak jadę 100km/h to nic nie skacze, nie wali, jedynie głośny silnik jest. Przy 90 to nie boje się nawet puscic kierownicy bo zbieżnośc mialem robioną i UAZ jedzie lepiej niz moje volvo s40, mam nowe oponki i felgi , zero luzów na kierownicy itd. Hamulce tez lepiej dzialaja niz w Volvo. Dlatego nie mowicie ze jest to szalone i nienormalne. Po prostu jeden UAZ moze spokojnie tyle jechac, inny sie rozwala przy 60. Złom UAzowi nie dorówna

uaz 2,4td uaz2.8i gaz66
[quote="KleryK"]Przesadzacie, że sami macie złomy i ledwo jedziecie 100km/h to nie dziwne że to was przeraża.
Ja jak jadę 100km/h to nic nie skacze, nie wali, jedynie głośny silnik jest. Przy 90 to nie boje się nawet puscic kierownicy bo zbieżnośc mialem robioną i UAZ jedzie lepiej niz moje volvo s40, mam nowe oponki i felgi , zero luzów na kierownicy itd. Hamulce tez lepiej dzialaja niz w Volvo
. Dlatego nie mowicie ze jest to szalone i nienormalne. Po prostu jeden UAZ moze spokojnie tyle jechac, inny sie rozwala przy 60. Złom UAzowi nie dorówna[/quote].. ale na pewno niema lepszych hamulców od mojej 740tki 
Ja jak jadę 100km/h to nic nie skacze, nie wali, jedynie głośny silnik jest. Przy 90 to nie boje się nawet puscic kierownicy bo zbieżnośc mialem robioną i UAZ jedzie lepiej niz moje volvo s40, mam nowe oponki i felgi , zero luzów na kierownicy itd. Hamulce tez lepiej dzialaja niz w Volvo

UniformBravo40
Volvo 855 tdi
Volvo 855 tdi
- GikroV
-
eeee tak czytam, czytam... ale po co pędzić 120, 140, 150 ,160 ? ? ? I to na dodatek Uazem, toż to jakaś awangarda
Nie dość że na większości dróg jest ograniczenie do 90km/h, to nie szkoda wam kasy na benzyne/gaz i mandaty? żadne młode dziewcze was nie zauważy przy takiej prędkości
A co z ekologią? Po co spalinować nieoptrzebnie kroowki na przydrożnych pastwiskach
lepiej dostojnie, majestatycznie, toczyć się max. 70 a po mieście 45-50km/h
Może ktoś zakozaczy i przyzna się ile max po mieście jeździ Uazem ?
...Moja wypowiedź odnosi się do dróg publicznych...

Może ktoś zakozaczy i przyzna się ile max po mieście jeździ Uazem ?

...Moja wypowiedź odnosi się do dróg publicznych...
UAZ 469B: Radiostacja WD-43 / RD-115ZT (uazy.pl)
- chiquito83
Niestety to przypad³o¶c wszystkich z serii 40 az do 80. Jezdzilem wieloma i w kazdym hamulce w porownaniu do np. VW czy UAZa mojego gdzie po wcisnieciu polowy hamulca blokuje mu wszystkie kolka po rownochiquito83 pisze:lepiej daj te volvo do mechanikaKleryK pisze:Hamulce tez lepiej dzialaja niz w Volvo

UAZ 469B 80/85' uazo-wołga syntetyk 5W/50 na dotarciu 

Tak jest i o to chodzi hehehehe mój nawet jak kopcił olejem, który kapał na rurę wydechową tak, że za mną była zasłona dymna to żaden policjant się nie przywalił, tylko się śmialikUBI pisze:...e panowie co tam za szpan z tą predkością 140 km/h Uazem... ,lepszy lansik jest w godzinach szczytu wjechać na najbardziej uczęszczaną drogę w mieście i jechać 15 w porywach 20 km/h.. wtedy to wszyscy zauważą...machają , trabią...pozdrawiają, więc po co pędzic 140....

UAZ 3151- 1994r jeszcze tylko kilka śrubek...
KMZ K-750- 1964 r
OGAR 250- 1988 r
KMZ K-750- 1964 r
OGAR 250- 1988 r
To jest bardzo praktyczne , bo jak cię radarem fotną to zawsze możesz się odwołać że zepsuty. "Operator" z radioli to nawet nie uwierzy. Jak go będziesz mijał , zobaczysz , że będzie nim o maskę pukał żeby prawidłowy odczyt podałkUBI pisze:...e panowie co tam za szpan z tą predkością 140 km/h Uazem... ,l