1500 zł na części + koszt silnika + ewnentualne koszta montażu = ?
czy to sie opłaca - nielepiej było oryginała zostawić ?
Moderator: Student
Jestem dokładnie tego zdania co ty pomijam wypisane koszty zakupu silnika bo to kwestia miejsca i okazji ale dalsza kalkulacja jak najbardziej słuszna. Podstawowa zaleta w porównaniu z oryginałem to że odpalasz i jedziesz bez kichania i parskania i innych chocków klocków.Andorie kupie za 1200zł powiedzmy. 1500 na przystosowanie do UAZa czyli 2700zł. Jeżeli dorzuc remont to 1000-1500zł. Koszt 100km na ON wynosi 40zł, na rzepaku, lub oleju do kutrów itd już 20zł/100km. Andoria jest wieczna, benzyzna wymaga dużej opieki
Myślę że właśnie ta kalkulacja wycisza w zupełnosci. Wystarczy przeliczyć sobie dróżkę do Odessy i z powrotem.ale mnie osobiście nieprzekonuje silnik diesla w Uazie - przecież wszystkie blach będą latać od tych drgań silnika
Widzę, że kolega nigdy nie widział dobrze zamontowanego diesla w Uaz-ie.SANCHEZ pisze:No widz,że kalkulacja naprawde przemawia za montażem diesla - ale mnie osobiście nieprzekonuje silnik diesla w Uazie - przecież wszystkie blach będą latać od tych drgań silnika![]()
A jak tam reszta remontu - masz wszystko złożone ?
Taaaaaa będą latać z prędkością ponad dżwiękową na dużej wysokościSANCHEZ pisze: przecież wszystkie blach będą latać od tych drgań silnika![]()
?
W dupie był , gówno widział i się mondruje jak na wiejskiej potupanceSANCHEZ pisze:sam pomyśl mądralo bo widze , że ci to problemy może sprawiac czasami
!
To siedż cicho i czytajOlin pisze:Panowie spokojnie my tu myslimy jak andorie do Uaza wsadzic! i zbytnio nas nie interesuje kto w czyjej dupie siedzial:)
To ne pisz bzdur a myśłSANCHEZ pisze:Ja tu widze , że ty klucz13 jesteś najmądrzejszy na świecie i masz monopol na wiedze
![]()
Jak ci z tym dobrze to bądz zdrów![]()
Ale zamiast sie tu popisywać i wywlekać swoje mądre teksty rodem z imprezy w remizie - to daj lepiej pogadać na temat![]()
Jak masz coś do mnie osobiście to pisz na priv. a nie rozwalaj tematu forum!!!!!!!!!
A no właśnie Ulianowsk już od tego roku nie montuje Andori do uazów tylko swoje silniki diesla ZMZ-5143.10. Troszkę to dziwne bo oni w tej dziedzinie dopiero raczkują ; więc albo to sprawka Putina albo zdążyli skopiować coś z zachodu ; Bo to trochę dziwna pojemność 2235 ccUlianowsk też montuje fabrycznie andorię turbo
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość