JAKIE BĘDĄ KONSEKWENCJE???

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

wieprzowina

Post autor: wieprzowina » pt cze 18, 2004 12:31 pm

Twój się szykuje.... :)23 :)21

Awatar użytkownika
Władek

Post autor: Władek » pt cze 18, 2004 12:33 pm

wieprzowina pisze:Twój się szykuje.... :)23 :)21

Obyś był złym prorokiem!!! Jak mi się coś dzisiaj w lesie trafi - dzwonię do Ciebie o północy cobyś mnię holował! :o
Władek - Kraków

Awatar użytkownika
Darek

Post autor: Darek » pt cze 18, 2004 12:38 pm

beztroski pisze: Też do tego doszłem, ale ni jak przyczyny nie potrafie zlikwidować. Gaźnik już trzeci, na każdy gaźnik po trzech majstrów od regulacji, pare kilo świec i nic. Chyba trzeba głębiej zajrzeć.
a sprawdz czy czasem pompka paliwa nie przepuszcza na membramie :)5
Gazy 69

wieprzowina

Post autor: wieprzowina » pt cze 18, 2004 12:46 pm

Władek pisze:
Obyś był złym prorokiem!!! Jak mi się coś dzisiaj w lesie trafi - dzwonię do Ciebie o północy cobyś mnię holował! :o
nie ma problemu

Awatar użytkownika
wupasek

Kontaktowanie:

Post autor: wupasek » pt cze 18, 2004 12:51 pm

Władek pisze:
wieprzowina pisze:Twój się szykuje.... :)23 :)21

spokospoko, bydzie dobrze

beztroski

Post autor: beztroski » pt cze 18, 2004 12:53 pm

Darek pisze:
beztroski pisze: Też do tego doszłem, ale ni jak przyczyny nie potrafie zlikwidować. Gaźnik już trzeci, na każdy gaźnik po trzech majstrów od regulacji, pare kilo świec i nic. Chyba trzeba głębiej zajrzeć.
a sprawdz czy czasem pompka paliwa nie przepuszcza na membramie :)5
Membrana nowa.
Prowadziłem beztroskie życie, ale kupiłem gza.

Awatar użytkownika
Darek

Post autor: Darek » pt cze 18, 2004 1:51 pm

:)5
Ostatnio zmieniony pt cze 18, 2004 2:08 pm przez Darek, łącznie zmieniany 1 raz.
Gazy 69

Awatar użytkownika
Darek

Post autor: Darek » pt cze 18, 2004 1:58 pm

nowa to dobrze ale czy się tam gdzieś przedostaje paliwo do silnika :)5
Gazy 69

Awatar użytkownika
vandall1

Post autor: vandall1 » sob cze 19, 2004 12:12 am

SebastianS pisze: Czy ktoś zwrócił uwagę na fakt, że istnieje wyraźna różnica pomiędzy jednym garem a pozostałymi? Że prawdopodobieństwo eksploatacyjnego zużycia jest więc mało prawdopodobne? Obszar poszukiwań zawężony jest - wobec braku innych objawów - do pękniętego pierścienia lub nadpalonego/za ciasnego zaworu. No - i może 0,1% prawdopodobieństwa - pękniętego tłoka Osobiście jednak stawiam na pierścień.
Fakt-czasem zachowujemy sie tak jakbyśmy musieli grzebać osobiście przy tym Władka Uazie. :)21 A tam ciagle jakis problem,hehehehe.
Sebastian analizuje ok,peknięty tłok też bym raczej wykluczył,miałem kiedyś dziurę-kompresji zero,stawiałbym raczej na kwestie zaworowe/próba olejowa/,zły luz,podwieszony,etc-najłatwiej sprawdzić.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl

beztroski

Post autor: beztroski » sob cze 19, 2004 8:42 am

Darek pisze:nowa to dobrze ale czy się tam gdzieś przedostaje paliwo do silnika :)5
Taką niepewność mi w zwoje wprowadziłeś, że pompke postanowiłem rozebrać po raz kolejny. No i wszystko wygląda elegancko.

Awatar użytkownika
SebastianS

Post autor: SebastianS » sob cze 19, 2004 9:32 am

beztroski pisze:
Darek pisze:nowa to dobrze ale czy się tam gdzieś przedostaje paliwo do silnika :)5
Taką niepewność mi w zwoje wprowadziłeś, że pompke postanowiłem rozebrać po raz kolejny. No i wszystko wygląda elegancko.
A masz instalację gazową?
Jak tak, to zaślep dopływ paliwa do pompy i spróbuj pojeździć na gazie

Awatar użytkownika
Kasprol

Post autor: Kasprol » sob cze 19, 2004 10:14 am

Marku o tych piecieciu to wliczasz tez moje złomy co sie nie moga wyremontowac ? Bo ja nie mam czasu a jak dałem auto do blacharza to musze nad kutasem stac aby było tak ja chce i wogóle aby było jak mnie nie ma to nic sie nie dzieje przy samochodzie :evil: :evil: A co doWładka uaza jak go kupił to wykres po pomirze kompresji wygladał jak sinusojda .Kazałem mu jechac do kolesi co sprzedawał auto aby co ztym zrobili i wymienili tylko pierscienie ale nie wiadomo czy na wszystkich tłokach :cry: :cry: Tak było Władziu :)5 :)5 wiec teraz moze sie zaczyna odzywac tłok na którym nie wymieniłi i ja stawiam na to bo troche znam historie tego samochodu :wink: :wink:
Mój Tel 502-449-548 juz działam
Jeep reaktywacja faza kolejna destrukcja

beztroski

Post autor: beztroski » sob cze 19, 2004 11:07 am

SebastianS pisze:
beztroski pisze:
A masz instalację gazową?
Jak tak, to zaślep dopływ paliwa do pompy i spróbuj pojeździć na gazie
No niestety tylko benzynka.
Sebastian, a może coś więcej o silniku z ogłoszenia.

KAZIK

Post autor: KAZIK » sob cze 19, 2004 4:27 pm

SebastianS pisze:Matkoooo! :evil: :evil: :evil:

Nie do wszystkich kieruję te słowa, bo parę rozsądnych ludzi się tu też wypowiedziało... Ale do kurwy mamy - po kiego grzyba wypowiadają się tu ludzie, nie odróżniający ciśnienia sprężania od stopnia sprężania, nie wiedzący, czy olej wlany do cylindrów uszczelnia zawory czy tłok/pierścienie, i mieszają w głowach innym?? Chłopy, bez urazy, ale jak sami nie jesteście pewni, to albo książka w łapę, albo sza!

.
A nie sądzisz że można jeszcze zapodać temat na forum i posłuchać rad kogoś kto się na tym lepiej zna. Nie wszyscy są mechanikami i nie na wszystkim muszą się znać, a gadać każdy może. Jak poziom wiedzy mechanicznej nie odpowada to może szukać innych rozmówców, tylko o czym będzie mowa jak wszyscy wszystko będą wiedzieli
:(

P.S.
Mino to licze na dalsze prostowanie mechaników-ignorantów bez niepotrzebnego wkur....nia się:)2

Awatar użytkownika
Szwagier
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Szwagier » sob cze 19, 2004 7:36 pm

własnie, otóż to!
Uaz 3151 rocznik 1989 & K-750

Awatar użytkownika
SebastianS

Post autor: SebastianS » sob cze 19, 2004 11:24 pm

KAZIK pisze:
SebastianS pisze:Matkoooo! :evil: :evil: :evil:

Nie do wszystkich kieruję te słowa, bo parę rozsądnych ludzi się tu też wypowiedziało... Ale do kurwy mamy - po kiego grzyba wypowiadają się tu ludzie, nie odróżniający ciśnienia sprężania od stopnia sprężania, nie wiedzący, czy olej wlany do cylindrów uszczelnia zawory czy tłok/pierścienie, i mieszają w głowach innym?? Chłopy, bez urazy, ale jak sami nie jesteście pewni, to albo książka w łapę, albo sza!

.
A nie sądzisz że można jeszcze zapodać temat na forum i posłuchać rad kogoś kto się na tym lepiej zna. Nie wszyscy są mechanikami i nie na wszystkim muszą się znać, a gadać każdy może. Jak poziom wiedzy mechanicznej nie odpowada to może szukać innych rozmówców, tylko o czym będzie mowa jak wszyscy wszystko będą wiedzieli
:(

P.S.
Mino to licze na dalsze prostowanie mechaników-ignorantów bez niepotrzebnego wkur....nia się:)2
Nie, no jasne, forum jest po to, żeby gadać o takich rzeczach. Jesli ktoś zadaje pytanie - bardzo dobrze, nie wiedzieć - żaden grzech. Ale jak odpowiadać zaczynają goście, którzy nie wiedzą do końca, o czym mówią, to jest to bez sensu, bo tylko mieszają w głowach - tyle w temacie. Sorrka za ostrą reakcję, ale już parę razy mi się zdarzyło wymienić argumenty z kolesiami, którzy pletli trzy po trzy, a nawt mi jeszcze jobów potrafili nawrzucać, że się nie znam :)21

KAZIK

Post autor: KAZIK » ndz cze 20, 2004 3:02 pm

Pieprzenie bez sensu powinno wzbudzać w nas tylko śmiech i skłaniać do kasztanienia i polewania, a nie podnosić niepotrzebnie ciśnienie. Czego sobie i innym życzę :)2 :)2 :)2

Awatar użytkownika
Szwagier
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Szwagier » ndz cze 20, 2004 4:30 pm

:D :)2
Uaz 3151 rocznik 1989 & K-750

Awatar użytkownika
Władek

Post autor: Władek » ndz cze 20, 2004 6:24 pm

[quote="vandall1"]Fakt-czasem zachowujemy sie tak jakbyśmy musieli grzebać osobiście przy tym Władka Uazie. :)21 A tam ciagle jakis problem,hehehehe.
[quote]

Vandall1! Zaraz przestanę Cię lubieć! :evil:
:lol:
Władek - Kraków

Awatar użytkownika
Władek

Post autor: Władek » ndz cze 20, 2004 6:30 pm

Kasprol pisze:A co doWładka uaza jak go kupił to wykres po pomirze kompresji wygladał jak sinusojda .Kazałem mu jechac do kolesi co sprzedawał auto aby co ztym zrobili i wymienili tylko pierscienie ale nie wiadomo czy na wszystkich tłokach :cry: :cry: Tak było Władziu :)5 :)5 wiec teraz moze sie zaczyna odzywac tłok na którym nie wymieniłi i ja stawiam na to bo troche znam historie tego samochodu :wink: :wink:
Kasprol rację ma, tak było! Oczywiście, że będę musiał całość przeglądnąć, bo tak rzeczywiście, to dotychczas autko, od chwili jego nabycia, przechodziło reanimację blaszano-chłodniczą plus jakieś tam duperele, natomiast silnikowo chodziło i chodzi nadal "z rozpędu". Zaraz Vandall będzie ze mnie polewał, ale... pojawił mi się w zakresie silnika kolejny objaw: uzupełniałem olej wlewając w gardzie właściwego otworu kolejną bańkę oleum silnikowego. Zauważylem coś na kształt masła na wewnętrznej części korka - tak w konsystencji jak i w kolorze. Znaczy się - wodę gdzieś załapuje. Poza tym, jak pisałem - grzeje się bestia ponad normę. Wiem, wiem, już pisaliście: wyrzucić termostat. No więc odkręciłem co trzeba, nawet śruby się nie zerwały. Okazało się, że termostatu już nie ma. :wink: Komuś "poprzednio" też musiał przeszkadzać. Ni ma rady Chopy, telko remont.
Władek - Kraków

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » ndz cze 20, 2004 6:37 pm

uszczelka pod głowicą
:)21
#noichuj

Awatar użytkownika
Kasprol

Post autor: Kasprol » ndz cze 20, 2004 7:45 pm

Czesław gdzie ty był ze cie tyle nie było na zachodzie po bryki

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » ndz cze 20, 2004 7:46 pm

niee...siedze i patrze...a że nuda to sie nie włączam
:)21
#noichuj

Awatar użytkownika
Kasprol

Post autor: Kasprol » ndz cze 20, 2004 7:57 pm

to fakt zaczyna tu nuda smierdziec :lol: :lol: chyba ludziska coraz mniej problemów maja przesiadaja sie na zachodnie dupowozy

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » ndz cze 20, 2004 9:01 pm

taa...poczekaj aż sie ta nowa fala importowa na wyjebach troche roztrzepie...rób zapasy szpeja na zime...wszystko zejdzie :)21
#noichuj

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”