Hydrauliczny ręczny

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
sys-kom
Kontaktowanie:

Re: Hydrauliczny ręczny

Post autor: sys-kom » pn gru 07, 2009 10:51 am

odpowiadając uaz nie ma stabilizatorów
w dyskotece nie mam , stabilizatorów, , i zdaje sobie sprawę ze auto jest niestabilne
Uaz ma bardzo dobre hamulce , trzeba je tylko dobrze zrobic ,
chyba ze ktos ma 20 letniego uaza i tłoczki od 20 lat te same i Pompę ciągle ta sama która przepuszcza

oryginalny hamulec w uazie tez jest ok , może z wyjątkiem tego głupiego rozwiązania dźwigni ,

i żeby nie było bardzo podoba mi sie pomysł hamulca ręcznego , ( postojowego ) (merce miały hamulec nożny postojowy)
ale zaworki na wężykach rozumiem po co ale uważam że mogą zaszkodzić , ale to moje zdanie , nie musi nikt po mnie odrazu jezdzic .
Przepraszam jesli to że uważam że auto musi być przede wszystkim bezpieczne , ale ja mam tylko jedno życie ,
a naoglądałem sie wypadków , bo jestem ratownikiem przed medycznym. wiec to może zboczenie , ale pozytywne
Ostatnio zmieniony pn gru 07, 2009 10:55 am przez sys-kom, łącznie zmieniany 1 raz.
Off Road to choroba przenoszona przez błoto

HERBU BIEDRONKA

Awatar użytkownika
sys-kom
Kontaktowanie:

Post autor: sys-kom » pn gru 07, 2009 10:54 am

a druga sprawa , osobie nie mającego Dużego doświadczenia w mechanice to hamulce odradzał bym robić .

Mi tego nikt nie powiedział , jak byłem młody w dużym fiacie źle odpowietrzyłem tak że łapały mi tylne szybciej , ja mnie postawiło bokiem skrzyżowaniu to nabrałem respektu do swojej niewiedzy .

HERBU BIEDRONKA

Awatar użytkownika
Balu-Balu

Kontaktowanie:

Post autor: Balu-Balu » pn gru 07, 2009 11:33 am

sys-kom pisze:
oryginalny hamulec w uazie tez jest ok ,
:)20 :)20
sys-kom pisze: chyba ze ktos ma 20 letniego uaza i tłoczki od 20 lat te same i Pompę ciągle ta sama która przepuszcza
Mój ma 21 lat i jest w grupie Uazów "młodzikiem"
Nie znam pompy ani tłoczków które wytrzymałyby w oryginale tyle lat bez naprawy. :)21
sys-kom pisze: ale zaworki na wężykach rozumiem po co ale uważam że mogą zaszkodzić
I tu się zgadzamy po raz pierwszy. Na wężykach mogą zaszkodzić ale na przewodach metalowych/miedzianych już nie :)21
sys-kom pisze:Przepraszam jesli to że uważam że auto musi być przede wszystkim bezpieczne , ale ja mam tylko jedno życie ,

Jeśli auto ma być bezpieczne to nie kupuj Uaza. On nawet fabrycznie nie ma pasów bezpieczeństwa :)21 :)21
sys-kom pisze: nabrałem respektu do swojej niewiedzy .
Radzę tak nadal uważać i nie dawać rad jeśli ma się taką wiedzę. :)21 :)21

Jak dla mnie to:

THE END

:)21
Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"

Awatar użytkownika
sys-kom
Kontaktowanie:

Post autor: sys-kom » pn gru 07, 2009 11:49 am

dla mnie też . a co to uaza to mój jest 75 rok
hamulce to ma takie ze bys przez Szybę wypadł. ale mam nowe tłoczki nowa pompe , i wszystko w oryginale , tyle ze pompa jest 2 stopniowa i pedały podwieszane ,

a dwa czytaj ze zrozumieniem , nie miałem jak zaczynałem swoja przygode z uazem , jakies 15 lat temu .

HERBU BIEDRONKA

Awatar użytkownika
pilmar

Post autor: pilmar » pn gru 07, 2009 2:58 pm

A o co się tak drapiecie?
Jest pare sposobów na ręczny jak wyżej pisaliście,
Ja przy tarczach(mosty GRa) dałem dodatkowe zaciski z bmw, przewody + pompkę sprzęgła z lanosa(pod podłogą) połaczna z dźwignią z ręcznego z Zuka i działa.
Diagnosta na przeglądzie był zdziwiony jego skutecznością :)21 , a stał z tyłu i obserwował czy nie zapali się stop(czy go nie oszukuję wpomagając reczny nogą)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”