nissan
2.0 benzyna
typ: SR20De
Zakres prac jak powyżej. Na bogato.

Moderator: Student
..... w tym przypadku 1500 zl to koszt robocizny - jak rozumiem (to by mi się zgadzalo )Ankot pisze:Dla mnie remont kapitalny to zrobienie układu korbowo -tłokowego czyli conajmniej: szlif wała , cylindrów ( lub ew. wymiana tulei i ich szlif ) , nowe tłoki ze sw. ,wymiana panewek głównych i korbowych (ew. stare tłoki jak nie mają owalu i dorobienie do nich tulei - jak by co ...), przeszlifowanie zaworów i gniazd - regulacja klawiatury, zrobienie koło wałka posredniego ( na ogół bardzo żadko jest taka potrzeba) wymiana wszystkich uszczelek ( nie dziadować), nowe pierścionki i inne drobne pierdoły.
Jak Dacie konkretny przykład tzn : model silnika , jego pojemność i zakres robót to Wam podam ile to kosztuje u nas - z dokładnoscią do 15% - a w szczegółach to po 1- szym września bo majster na urlopie i warsztat zamknięty. 8)
hehehehe.kapitalka za 6 kpln..... :)21
Acha : dla mnie 15% prowizji za danie namiaru na warsztat......
warsztat to ja mam swój...jeżeli ktoś robi taniej głowice to znaczy, że nie ma sprzętu do niej, więc robi ciulowo...szlif wału taniej się nie da...ceny części też nie...chyba, że robisz remont na używanych częściach...jak na razie to nie podałeś żadnych konkretów - czekam na ceny części i robocizne tego audi 1.8 - obadamy gdzie są pierścienie po 3.50 za sztuke...i panewki po 15 pln komplet...przypominam jeszcze, że za podawanie nieprawdziwych informacji można wygrać żółtą kartke...Ankot pisze:banan : u ciebie to pewnikiem pustynia w warsztatach naprawczych.....a te ceny co zapodałeś to kosmos ....albo ktosik chce się szybko dorobić - zmień warsztat......
Co to za otwockie techniki??! Ilość zassanego powietrza reguluje się przepustnicą! Jej rozsądne używanie rzutuje więc także na zużycie paliwacowboy_3151 pisze:Sprawa jest nastepująca:
1. Jak daleko można experymentować przy jezdzie na LPG z ograniczeniem dopływu powietrza do gaźnika (oczywiście bez kompletnego odcięcia) w celu poprawy składu mieszanki. Przy tych samych nastawach regulacyjnych jest bogatsza mieszanka i zwiększa się dynamika. Poprostu zmniejszając dopływ powietrza zmniejsza się też zapotrzebowanie na Gaz ( sprawdzone) przy tych samych parametrach i osiągach, a nawet czasami, dosć często zwieksza dynamika.
2. Jakie to może mieć skutki dla silnika ( jedyne znane to te że nie wytrzymuje uszczelka na kolektorze ssącym, ale to nie jest problem )
3. Czy to wogóle ma sens ( jakie uzyskuje się zyski w porównaniu z stratami lub kosztami.
Oto pewien sprawa o której chce coś się dowiedzieć, dodam tylko iż w chwili obecnej zamieżam testować to na jednym uazie. Jak narazie to przy ograniczeniu dopływu powietrza brakuje na wolnych obrotach regulacji zmniejszającej dawkę gazu doprowadzoną do silnika, a on pracuje normalnie i dość normalnie wkręca sie na obroty tak gdzieś do 3tys., ale do jazd próbnych to jescze troche zostało.( trza go skręcić do kupy)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości