czego się boiszjoraf1 pisze:OK. SORKI chciałem po podkreślać ważniejsze

Moderator: Student
czego się boiszjoraf1 pisze:OK. SORKI chciałem po podkreślać ważniejsze
Nie "czego" a "kogo".klucz13 pisze:czego się boiszjoraf1 pisze:OK. SORKI chciałem po podkreślać ważniejsze
soory ale taki jestem i religia nie pozwala mi na inne zachowanienie_mientki pisze:Nie "czego" a "kogo".klucz13 pisze:czego się boiszjoraf1 pisze:OK. SORKI chciałem po podkreślać ważniejsze
Ciebie się ludzie boją. Ty taki uprzejmy inaczej i oryginalnie pomocny
Ale te szukanie i czytanie właśnie przez takie posty traci sens bo w wielu tematach zamiast konkretnej odpowiedzi są takie jak "jedź do mechanika", "było tysiąc razy" bądź rozkręcają się nic nie wnoszące do tematu rozmowy, a tutaj kolega pyta jakie przyczyny mogą być tego że silnik mu się na obrotu nie wkręca i oczekuję odpowiedzi na ten temat a nie takich aby jechał do mechanikaklucz13 pisze:i co z tego ? ja mam jakiegoś uaza na stanie od 1986r . Zamiast strzępić się po próżnicy wystarczy niniejsze forum poczytać , a tam jest napisane jak zrobić elementarną diagnostykę silnika i wszystko będzie jasne jak ciemne piwo. Czytanie nie bolijoraf1 pisze: blebleble
Samochodami różnymi jeżdżę już 24 lata.
blebleble
opór na wiedzę jest silny w narodzie , jeżeli silnik nie domaga, to robi się pełną diagnostykęcarinus pisze:Niekiedy czytając pytania niektórych osób nasuwa się tylko jedna rada-jedź do mechanika.Tutaj nie ma sie co obrażać tylko opisać dokładnie co się robiło i jakie to miało skutki.Jezeli na obu paliwach jest klapa a krecenie aparatem nic nie daje,to chyba nasuwa się odpowiedz że aparat może byc walnięty.Piszę może,bo przyczyn tez może być tysiące,a wystarczy bystre oko dobrego mechanika,5 minut roboty a nie 2 tygodnie stania w garażu.
tym bardziej że motur w Uazie prosty jak drut. Ale kolega pisał że pomocy, że się nie zna, więc jak się chce pomóc to trza łopatologicznieklucz13 pisze: opór na wiedzę jest silny w narodzie , jeżeli silnik nie domaga, to robi się pełną diagnostykęwszystko po koleji a nie szuka skwarek w dupie i maca po ślepaku . Jak zrobić diagnostykę piszą w książkach , było na forum zylion razy , dane regulacyjne można znaleźć prawie wszędzie i nie trzeba mędzić z byle pierdołą nieskończoną ilość razy , lepiej już pokasztanić
Jak zginą ząbki na kółkach tekstolitowych to wszystkiego się można spodziewać.Lorado pisze:A tak na marginesie, to jak można przestawić rozrząd bez ingerencji w silnik?
Co ma wspólnego odpalanie auta poprzez zaciąg do stanu kół rozrządu?Lorado pisze:Nie będę tu polemizował z kolegami wszystkowiedzącymi ale wymienione przestawienia rozrządu to trzeba usilnie chcieć zrobić,samo się to nie dzieje.Ale jeżeli ktoś odapala auto na holu to nie może narzekac na kiepskie koło tekstolitowe.Poza tym nie wszystkie są wykonane z tekstolitu bo są też i metalowe.
takie same jak wpływ miesiączkowania pingwinów na zorzę polarnącarinus pisze:Co ma wspólnego odpalanie auta poprzez zaciąg do stanu kół rozrządu?Lorado pisze:Nie będę tu polemizował z kolegami wszystkowiedzącymi ale wymienione przestawienia rozrządu to trzeba usilnie chcieć zrobić,samo się to nie dzieje.Ale jeżeli ktoś odapala auto na holu to nie może narzekac na kiepskie koło tekstolitowe.Poza tym nie wszystkie są wykonane z tekstolitu bo są też i metalowe.
To koło gdzieś bym wygrzebał pewnie, rozleciało się samo w trakcie jazdy - stanął silnik, nie chciał odpalić, iskra jest, paliwo jest, palcem w aparacie obraca po zdjęciu kopułki... więc wtedy dopiero telefon, hol i na warsztacie wyszło szydło z workaLorado pisze:Nie będę tu polemizował z kolegami wszystkowiedzącymi ale wymienione przestawienia rozrządu to trzeba usilnie chcieć zrobić,samo się to nie dzieje.Ale jeżeli ktoś odapala auto na holu to nie może narzekac na kiepskie koło tekstolitowe.Poza tym nie wszystkie są wykonane z tekstolitu bo są też i metalowe.
a był to kurs inseminacji koników polnychLorado pisze:To się okazuje że kol.klucz13 jeszcze mało wie i mało widział.A to było wałkowane na kursie
Wszystkie posty tego kolegi są właśnie takie i już możesz pogratulować,ale Ty nie odpowiedziałeś na moje pytanie tylko sam niepotrzebnie kasztanisz.Lorado pisze:Jeżeli polowa Twoich postów jest podobnej treści to gratuluję .
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości