hmmm teraz zielony
nawet nie wiem ja mnie ten gościu znalazł ale mniejsza o to
jak zobaczyłem tego uaza to grzechem było by się nie przyżegać
stał na moście od syreny(tył)
most sam sobie wymienił bo jak go do mnie postawił to stał już na moście który kupił odemnie goścu dorwał go na złomie tył miał już cięty fleksem
pierwsze co przy nim zrobiłem to pozbycie się rdzy i uzupełnienie braków
jak blacharka była już wstępnie przygotowana do malowania zająłem się silnikiem 2,0 d mercedes okazało się że jest zatarty na panewkach załatwiłem podnośnik zdemontowałem silnik były próby reanimacji ale koszty remontu przewyższały wartość silnika więc zdecydowaliśmy się na kupno silnika merca 2,5 d
żeby go wsadzić było dużo przeszkód więc trza było rzeźbić ja wszystko było gotowe z silnikiem tu udało się załatwić lakiernie najpierw poszedł podkład potem kolorek khaki malowałem go ja jak widać na focie:d
następnie nie mogłem załatwić podnośnika czekaliśmy 2 miechy aż w końcu się doczekaliśmy w jeden wieczór włożyłem silnik na miejsce też sam było troche problemów z połączeniem skrzyni uaza z silniczkiem mećka ale udało się
goścu jak dowiedział się że już wszystko gra to mało mnie nie udusił ze szczęścia
następnie mocowania amorków w tylnym moście projekt wykonanie i przyspawanie
testy wytrzymały i oby tak dalej
założenie halogenów przed chłodnice
a i sama chłodnica to taż inna bajka teraz wszystko ładnie gra i śpiewa
jeszcze elektryka nie założona ale wiązka już czeka
najlepszy momęt był gdy po założeniu mocowania na koło zapasowe i próbie zamknięcia wszystko ładnie wskoczyło na miejsce nic nie trzeba unosić itp
tylne siedzenia wylądowały u tapicera oryginały a przednie są od lublina
sam jestem ciekaw efektu końcowego
materiał był mój tzn miałem trochę blachy rurek kształtek itp
on nie musiał kupować żadnych z wyżej wymienionych
lakier on kupował
podkład też
a co do wycinania i spawania cały tył był pocięty fleksem trzymało się to jakoś na 5 cm
spawu teraz jest zaspawane na całej lini cięcia
drzwi był oderwane razem z kawałkiem blachy wszystkie 4 szt
teraz wszystko jest zrobione nawet szpara między drzwiami jest równa na całej lini drzwi lekko się zamykają
hamulce zregenerowane zakładałem też miedź cylinderki i szczęki na 4 koła