a był to kurs inseminacji koników polnychLorado pisze:To się okazuje że kol.klucz13 jeszcze mało wie i mało widział.A to było wałkowane na kursie

Moderator: Student
a był to kurs inseminacji koników polnychLorado pisze:To się okazuje że kol.klucz13 jeszcze mało wie i mało widział.A to było wałkowane na kursie
Wszystkie posty tego kolegi są właśnie takie i już możesz pogratulować,ale Ty nie odpowiedziałeś na moje pytanie tylko sam niepotrzebnie kasztanisz.Lorado pisze:Jeżeli polowa Twoich postów jest podobnej treści to gratuluję .
merc to nie uaz i bez różnicy czy zapalasz z korby czy na zaciąg lub pych i oczywiście wiesz lepiej niż wszystkie instrukcje obsługi tych samochodów, ale żeby o tym się przekonać i dowiedzieć to trzeba przeczytać parę książek a to może boleć i lepiej powtarzać prawdy objawione przez p.Józka co też twierdzi że ziemia jest okrągłaLorado pisze:Przepraszam kol.carinus i odpowiadam.Odpalanie auta na holu lub jak kto woli na zaciąg zawsze wiąże się z możliwością uszkodzenia kół rozrzadu i to niezależnie czy to koła zębate czy łańcuch czy też pasek.Proszę popytać ludzi którzy się z tym spotkali.Oczywiście,każdy ma prawo robić jak uważa.Niemal każde auto radzieckie miało korbę na wyposażeniu,nawet Łada czy zaporożec.Ja próbowałem raz odpalić w ten sposób MB 123 zapomniałem że łańcuch jest napinany ciśnieniem oleju i stało się.To tyle w tym temacie,pozdrawiam
CiekaweLorado pisze:Przepraszam kol.carinus i odpowiadam.Odpalanie auta na holu lub jak kto woli na zaciąg zawsze wiąże się z możliwością uszkodzenia kół rozrzadu i to niezależnie czy to koła zębate czy łańcuch czy też pasek.Proszę popytać ludzi którzy się z tym spotkali.Oczywiście,każdy ma prawo robić jak uważa.Niemal każde auto radzieckie miało korbę na wyposażeniu,nawet Łada czy zaporożec.Ja próbowałem raz odpalić w ten sposób MB 123 zapomniałem że łańcuch jest napinany ciśnieniem oleju i stało się.To tyle w tym temacie,pozdrawiam
szymon milimetr pisze:CiekaweLorado pisze:Przepraszam kol.carinus i odpowiadam.Odpalanie auta na holu lub jak kto woli na zaciąg zawsze wiąże się z możliwością uszkodzenia kół rozrzadu i to niezależnie czy to koła zębate czy łańcuch czy też pasek.Proszę popytać ludzi którzy się z tym spotkali.Oczywiście,każdy ma prawo robić jak uważa.Niemal każde auto radzieckie miało korbę na wyposażeniu,nawet Łada czy zaporożec.Ja próbowałem raz odpalić w ten sposób MB 123 zapomniałem że łańcuch jest napinany ciśnieniem oleju i stało się.To tyle w tym temacie,pozdrawiamJezeli masz troche pojecia o budowie samochodu to sie zastanow . Rozrusznik kreci silnikiem za pomoca kola zamochowego i jak zrobisz to powiedzmy na zaciag to silnik obracasz za ....
Chyba nie napiszesz ze za lancuszek rozrzadu
reszta to kompresja i zasilanie paliwem. A co ja jestem WKŁ żeby podręczniki pisać?klucz13 pisze:rozrząd to tylko jedna skladowa diagnostykia gdzie reszta
joraf1 pisze:Przykro mi to mówić ale popieram BALU.
Posty są źle posegregowane tematycznie.
Gdyby było np. remont i naprawa
- SILNIKA i pod temat ( GŁOWICA,BLOK, KLAWIATURA,ROZRZĄD, GAŹNIK ) itp.
- NAPĘDU i pod temat ( SKRZYNIA BIEGÓW, REDUKTOR, MOSTY, HAMULCE TARCZOWE-BĘBNOWE )
- KAROSERII i pod temat ( BLACHARKA, SPAWANIE, SZPACHLOWANIE, MALOWANIE )
- RAMA
- UKŁAD KIEROWNICZY
itd, itp P O U K Ł A D A N E
TO NIE TRZEBA BY BYŁO SZUKAĆ PO WSZYSTKICH POSTACH Z KAŻDEJ MARKI AUTA - a jest ich sporo od samego początku w każdej grupie samochodów.
I dlatego POWTARZA się to już SETKI razy
Czasy szkoły już chyba każdy z forumowiczów przeszedł.
np. ja chcę NAPRAWIĆ. Chcesz pomóc - to POMAGAJ a NIE KOMENTUJ ZYLION RAZY[/color]
I
NIE NABIJAJ SOBIE POSTÓW
ZA TE GWIAZDKI I FOCHY TUTAJ NIE PŁACĄ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Baluu...Balu-Balu pisze:
Mam tylko prośbę, kredki zostaw do szkoły. Swojej albo dzieci. Przez taką choinkę post wcale nie jest bardziej czytelny .![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość