przystawka odbioru mocy - reaktywacja tematu
Moderator: Student
przystawka odbioru mocy - reaktywacja tematu
Temat przystawki odbioru mocy (wyjścia mocy) był poruszany na forum, ale nigdy nie skończył się konkretami. Mam zatem prośbę o wskazanie miejsc - osób, które coś takiego robią, za ile i jakie są doświadczenia z nimi. Poza tym z moich informacji są różne opcje ich robienia - przy niektórych likwidować trzeba ręczny, przy innych nie. Fajnie, gdyby ktoś mógł wrzucić jakieś zdjęcia. Z góry dziękuję.
rybak
Znam patent przykręcany do góry reduktora w miejscu klapki rewizyjnej
Wykonali tego parę sztuk i działa bez wybuchów w reduktorze,jak by co to mogę podać tel do wytwórcy tego wynalazku.
Jest też wersja z tyłu reduktora,wiertnie na uazach 452 mają napęd całej hydrauliki, ale dobrze dorobiona przystawka to koszt ok 4 tyś. Mam wyjście oryginaine rosyjskie od jakiegoś dużego reduktora rosyjskiego
(chyba BRDM) niestety do uaza nie podchodzi bezpośrednio.trzeba zlikwidować reczny i dorobić dłuższy środkowy wałek reduktora i kryze do przykrecenia wyjścia.
Wykonali tego parę sztuk i działa bez wybuchów w reduktorze,jak by co to mogę podać tel do wytwórcy tego wynalazku.
Jest też wersja z tyłu reduktora,wiertnie na uazach 452 mają napęd całej hydrauliki, ale dobrze dorobiona przystawka to koszt ok 4 tyś. Mam wyjście oryginaine rosyjskie od jakiegoś dużego reduktora rosyjskiego
(chyba BRDM) niestety do uaza nie podchodzi bezpośrednio.trzeba zlikwidować reczny i dorobić dłuższy środkowy wałek reduktora i kryze do przykrecenia wyjścia.
a my z kolegą dorabialiśmy przykrecane zamaist dekla na górze...minus to że wystaje do kabiny i tzra budować osłone ..plus ...2 wyjścia ..na przód i na tył ...albo tylkona tył jak kto woli..... oczywiście wałki wyjscia kręcą się w obie strony 

Range Rover Classic Pickup/discovery 3,9
NIE pisać mi PW, mail w profilu.
NIE pisać mi PW, mail w profilu.
a to faja...uadam pisze:Rozmawiałem z Bartkoe, nim nie dalej jak 3 tygodnie temu i mówił, że nie robi ich. Być może robi tylko dla swoich..

Dopiero co jak z nim gadalem to mi chcial taka wcisnac...
Napewno wyciagare mechaniczna u niego kupisz. Zajebista od Pragi - z ukladaczem liny.
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
Ja przypadkiem kupiłem taką razem ze skrzynią i reduktorem za 450 PLN. Fabryczna do UAZ'a. Wykorzystywano to do napędu w jakiejś amfibii czy coś takiego. Tak przynajmniej twierdził sprzedający. Cenę mi opuścił bo z tym wystającym czyms to pewnie nieprzdatne Cóż zgodziłem się z nim
Kłopot polega na tym, że wyjście z przystawki koliduje z belką pod hamulcem ręcznym i trzeba wykonać nową o innym kształcie. Ale samo urządzenie - malina 

Komodor
Uadam sorry ze nawalilem z tymi zdjeciamy ale jakos nie bylo kiedy ich cyknac. Uadlo mi sie zrobic trzy fotki tej przystawki wiec jesli jeszcze na nie reflektujesz to dawaj mailauadam pisze:A może ktoś mógłby podać jakieś bliższe namiary w kwestii tych przystawek wykorzystywanych do wiertni. Możnaby to pewnie zastosować do wyciągarki hydraulicznej
UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
tu jest troche zdjec i opis
http://www.uaz.auto.pl/technika/pto/uaz_pto.html
http://www.uaz.auto.pl/technika/pto/uaz_pto.html
http://www.moto-panamericana.pl
4x4 Szczecin
4x4 Szczecin
- nie_mientki
owszem tylko w tym przypadku musisz wytargac okno na wyciagarke i dlugie okno na wal napedowy bo wlasnie wal wypada dokladnie na wysokosci podlogi a w przypadku PTO bazujacego na walku posrednim reduktora wal idzie pod podloga i wycinasz tylko jedno okno rewizyjne na sama wyciagarke
UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie: