Tuleje resorów - pytanie

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
-FoX-

Tuleje resorów - pytanie

Post autor: -FoX- » sob sie 16, 2014 9:11 pm

Czołem ,

Poprzedni właściciel mojej Rakiety stwierdził że samochód będzie lepiej się sprawował na resorach od Uaza . Teraz walczę z problemem skrzypiących resorów - remont kompletny z regeneracją resorów, dokładaniem , zmianą tulei gumowych , strzemion był przeprowadzony w kwietniu bodajże i od tego czasu samochód nie był jakoś intensywnie użytkowany a skrzypi niemiłosiernie .

Teraz pytanie bo zapewne koledzy macie większe doświadczenie - co mozna z tym fantem zrobić ?

Wszelkie smarowanie jest w skazane na porażkę , bo wiadomo że szybko smar zniknie , ponoć jak się skleji piach ze smarem to super tarka powstaje.

Myślałem o jakiś przekładkach między resorami z tworzywa , ale możliwe że skrzypienie bierze się z gumowych elementów - i teraz pytanie

Czy i gdzie ( oraz za ile :p ) można wstawić gumowe tuleje z taką metalową tuleją w środku - wciskane prasą ?
Bo z tego co wiem do uaza nie dobierze się silentblocków

Pozdrawiam

klucz13

Kontaktowanie:

Re: Tuleje resorów - pytanie

Post autor: klucz13 » sob sie 16, 2014 9:47 pm

-FoX- pisze:Czołem ,

Poprzedni właściciel mojej Rakiety stwierdził że samochód będzie lepiej się sprawował na resorach od Uaza . Teraz walczę z problemem skrzypiących resorów - remont kompletny z regeneracją resorów, dokładaniem , zmianą tulei gumowych , strzemion był przeprowadzony w kwietniu bodajże i od tego czasu samochód nie był jakoś intensywnie użytkowany a skrzypi niemiłosiernie .

Teraz pytanie bo zapewne koledzy macie większe doświadczenie - co mozna z tym fantem zrobić ?

Wszelkie smarowanie jest w skazane na porażkę , bo wiadomo że szybko smar zniknie , ponoć jak się skleji piach ze smarem to super tarka powstaje.

Myślałem o jakiś przekładkach między resorami z tworzywa , ale możliwe że skrzypienie bierze się z gumowych elementów - i teraz pytanie

Czy i gdzie ( oraz za ile :p ) można wstawić gumowe tuleje z taką metalową tuleją w środku - wciskane prasą ?
Bo z tego co wiem do uaza nie dobierze się silentblocków

Pozdrawiam
zjebalipo całości
:)21
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
Takayuki

Kontaktowanie:

Post autor: Takayuki » ndz sie 17, 2014 7:09 am

Klucz ma rację, ja 2 razy zakładałem do różnych uazów nowe fabryczne resory na zwykłych gumowych tulejkach, nic nie było smarowane i nic nie skrzypiało... ani na nowych resorach ani na starych.

Tyle że nawet oryginalny resor jest prawi płasku, a nie sklepany w 'U' co by wyżej auto stało... może w tym problem?

Awatar użytkownika
-FoX-

Post autor: -FoX- » ndz sie 17, 2014 1:29 pm

Zapewne choć przed regeneracją skrzypiał również .... :/

Awatar użytkownika
TASMAN UAZ

Post autor: TASMAN UAZ » ndz sie 17, 2014 6:06 pm

ja zakładałem chabrowane(odnawiane wzmacniane) na super "U" i nic nie skrzypi
UAZ 31512 na początku motania
FROTKA 2,2 DTI LONG

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » ndz sie 17, 2014 7:44 pm

brak przekładek
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
-FoX-

Post autor: -FoX- » ndz sie 17, 2014 8:35 pm

Klucz powiedz coś więcej o tych przekładkach...

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » ndz sie 17, 2014 8:41 pm

-FoX- pisze:Klucz powiedz coś więcej o tych przekładkach...
pomiędzy resorami , pojedź tam gdzie hamrują to wytłumaczą i zwykłe gumy a nie jakieś gówna

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”