Skrzynia z Aro do Uaza z Andorią

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

pagarro
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Skrzynia z Aro do Uaza z Andorią

Post autor: pagarro » sob maja 02, 2015 4:49 pm

Witam, mam pytanie.
Posiadam Uaza z silnikiem Andorii 4CTi90 skrzynia i reduktor od Uaza. skrzynia już jest na wykończeniu, z reduktora wyskakują biegi i wpadł mi do głowy pomysł czy nie dało by się zamontować skrzyni wraz z reduktorem od Aro 24? Silnik mam właśnie z Aro i pytanie czy te skrzynie są warte uwagi? Drugie pytanie to czy będzie pasować zamiennie mocowanie skrzyni Uazowskiej i z Aro do obudowy sprzęgła(nie mogę nigdzie znaleźć z obudową od Andorii - tylko Renault, Peugeot itp) samo mocowanie skrzyni do ramy itp to wiadomo, do przeróbki.

Awatar użytkownika
radek4x4

Re: Skrzynia z Aro do Uaza z Andorią

Post autor: radek4x4 » pn maja 04, 2015 6:11 pm

Nie wiem jak z rozstawem poduch ale pomysł ciekawy. Skrzynia i reduktor od aro działają dość sprawnie i się nie blokuje choć zdarzają się przypadki wyskakującego biegu. W sumie aro także miało silnik andorii...
Aro 243 3.2 D

pagarro
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Skrzynia z Aro do Uaza z Andorią

Post autor: pagarro » wt maja 05, 2015 2:33 pm

Rozstaw mocowań skrzyni to nie problem, dorobić łatwo, bardziej mnie zastanawia czy skrzynia będzie się nadawać na obudowę sprzęgła tą co jest u mnie - kupiłbym chętnie skrzynię z obudową do andorii, lecz na razie nie widzę w sprzedaży. Gdybym wiedział, że przyjdzie mi pomysł zmiany skrzyni na Aro to bym kupił silnik ze skrzynią bo facet miał całe Aro na części :-?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”