Sterowanie skrzynią biegów
Moderator: Student
Sterowanie skrzynią biegów
Zmota, skrzynia żuk, jednak kierowca siedzi gdzie indziej jak przy skrzyni, dalej za skrzynią.
Jak i czym to pożenić żeby przy fotelu miec lewarek?, tzn z poltora metra dalej jak oryginalnie wychodzi drazek.
Jak i czym to pożenić żeby przy fotelu miec lewarek?, tzn z poltora metra dalej jak oryginalnie wychodzi drazek.
Re: Sterowanie skrzynią biegów
Witamy cIĘ serdecznie
Nie potrafię sobie wyobrazić o czym piszesz, może poprostu narysuj
Nie potrafię sobie wyobrazić o czym piszesz, może poprostu narysuj

Oryginalnie wychodzi drążek w postaci w miare prostego pręta prosto ze skrzyni, a kierowca siedzi w samochodzie na wysokosci skrzyni.
U mnie fotel kierowcy bedzie z poltora metra dalej niz skrzynia biegow. Nie zrobię przecież tak dlugiego pręta do zmiany biegów.... Muszę to zrobic jakims cięgnem czy czymś tylko nie wiem jak
U mnie fotel kierowcy bedzie z poltora metra dalej niz skrzynia biegow. Nie zrobię przecież tak dlugiego pręta do zmiany biegów.... Muszę to zrobic jakims cięgnem czy czymś tylko nie wiem jak
http://bankfotek.pl/view/1951953 o tu narysowalem w paincie o co mi chodzi
załóż skrzynię automatyczną z Nysy i po kłopocie

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
stanowczo nie
a w ogóle gdzie automat w nysie? :O

wykonałbym to na dwóch podwójnych prowadnicach poprzecznych i jednej podwójnej wzdłużnej która będzie ze sobą sprzęgać drążek przy skrzyni z drążkiem przy fotelu
niestety nic mi to nie mówi bez rysunku jakiegos...
Bo myslalem nad linkami z jakiegos przednionapedowca nawet cieniasa ale zdaje mi sie ze w zlym kierunku ide gdyz tam dzwignia na skrzyni chodzi w innych polozeniach jak zukowski drazek
Bo myslalem nad linkami z jakiegos przednionapedowca nawet cieniasa ale zdaje mi sie ze w zlym kierunku ide gdyz tam dzwignia na skrzyni chodzi w innych polozeniach jak zukowski drazek
Podobnie jak w autobusach. Popracować tylko nad mechanizmem przy skrzyni.
Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
"nullo retentus impedimento"
Ta skrzynia z żuka to trójka?
Jeśli tak, to poszukaj dekla skrzyni od warszawy, pasuje zamiennie, a był sterowany cięgnami, bardzo prosty temat do opanowania.
Btw. mój kuzyn ma nysę w automacie, tylko niekoniecznie oryginał
Jeśli tak, to poszukaj dekla skrzyni od warszawy, pasuje zamiennie, a był sterowany cięgnami, bardzo prosty temat do opanowania.
Btw. mój kuzyn ma nysę w automacie, tylko niekoniecznie oryginał

SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
czwórka własnie i ten dekiel na dwa ciegna to chyba nie pasuje